Vreemdelingenbewaring

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Vreemdelingenbewaring

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In Vreemdelingenbewaring in nationaal- en Europeesrechtelijk perspectief geeft de auteur een actueel overzicht van dit rechtsgebied, dat de laatste jaren behoorlijk in beweging is geweest. Centraal hierbij staat de maatregel van bewaring als bedoeld in artikel 59 van de Vreemdelingenwet 2000. De auteur gaat in op de vereisten die voor het opleggen van deze maatregel uit het Unierecht, het EVRM en het nationale recht voortvloeien en op het traject dat aan zo'n maatregel vooraf kan gaan: met name de staandehouding, het binnentreden, het gebruik van handboeien en het overbrengen en ophouden. Ook wordt ingegaan op de jurisprudentie over herhaalde en langdurige bewaring en categoriewijziging. Ten…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Cameraman, Vloggen, Geduld, Holacracy en Zelfsturing, zelforganisatie & zelfmanagement.

In Vreemdelingenbewaring in nationaal- en Europeesrechtelijk perspectief geeft de auteur een actueel overzicht van dit rechtsgebied, dat de laatste jaren behoorlijk in beweging is geweest. Centraal hierbij staat de maatregel van bewaring als bedoeld in artikel 59 van de Vreemdelingenwet 2000. De auteur gaat in op de vereisten die voor het opleggen van deze maatregel uit het Unierecht, het EVRM en het nationale recht voortvloeien en op het traject dat aan zo'n maatregel vooraf kan gaan: met name de staandehouding, het binnentreden, het gebruik van handboeien en het overbrengen en ophouden. Ook wordt ingegaan op de jurisprudentie over herhaalde en langdurige bewaring en categoriewijziging. Tenslotte wordt ingegaan op de gang naar de bewaringsrechter in eerste aanleg en in hoger beroep en op de bijzonderheden en uitgangspunten die bij het procederen in bewaringszaken een grote rol spelen. Het boek biedt bij elk van de besproken thema's als eerste een overzicht van de relevante regelgeving en vervolgens een uitgebreid en handzaam overzicht van de ter zake doende jurisprudentie. Bram van Dokkum is als senior-jurist werkzaam bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast is hij als docent verbonden aan OSR Juridische Opleidingen en het Studiecentrum Rechtspleging (SSR). Verder is hij auteur van verschillende publicaties op het terrein van het bewaringsrecht. Dit boek is op persoonlijke titel geschreven.

Author(s):


Bram van Dokkum

Publisher: Juridische Uitgeverij Ars Aequi
Published at: August 2013
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.