Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In relaties, zowel zakelijk als privé, valt het vaak niet mee om plannen te maken, tot overeenstemming te komen of besluiten te nemen. Het doel, het probleem of de uitdaging is helder. De feiten liggen op tafel. Analyse en afweging van oplossingen wijzen in de richting van het beste besluit. Toch komt men er lang niet altijd uit. Vaak wordt het besluitvormingsproces eindeloos herhaald, zonder het gewenste resultaat. De argumenten stapelen zich op en de sfeer wordt grimmiger; capabele mensen met de juiste vaktechnische kennis en voldoende communicatieve vaardigheden blijken niet in staat als team op een volwassen manier tot resultaten te komen. Frustraties en verlamming zijn het gevolg. ‘Waar…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zorgmanagement, Projectmanagement, Gezondheidszorg, MBA Zorg/Welzijn en Zorg en Welzijn.

In relaties, zowel zakelijk als privé, valt het vaak niet mee om plannen te maken, tot overeenstemming te komen of besluiten te nemen. Het doel, het probleem of de uitdaging is helder. De feiten liggen op tafel. Analyse en afweging van oplossingen wijzen in de richting van het beste besluit. Toch komt men er lang niet altijd uit. Vaak wordt het besluitvormingsproces eindeloos herhaald, zonder het gewenste resultaat. De argumenten stapelen zich op en de sfeer wordt grimmiger; capabele mensen met de juiste vaktechnische kennis en voldoende communicatieve vaardigheden blijken niet in staat als team op een volwassen manier tot resultaten te komen. Frustraties en verlamming zijn het gevolg. ‘Waarom doe je niet gewoon wat ik zeg?!’

De hoofdpersoon in dit boek is Gerard. Hij ergert zich regelmatig aan het gedrag van zijn collega’s. Tijdens overleg wordt slecht geluisterd. Veel tijd gaat verloren aan zinloze discussies en de besluitkracht is laag. Gerard krijgt het advies op coaching te gaan. Hij vindt echter dat niet hij, maar zijn collega’s op coaching zouden moeten. Na enige aarzeling gaat hij toch… en jij gaat met hem mee!

Langzaam overwint Gerard zijn weerstand en ontdekt hij de waarde van zelfkennis. Het proces dat hij doormaakt is zowel diepgaand als praktisch. Dit boek is de beschrijving van dat proces. Na elk hoofdstuk wil je weten hoe Gerard zich ontwikkelt en hoe hij zijn irritatie weet om te buigen in beter overleg, met meer resultaat.

Een goed onderbouwde theorie, een realistische aanpak en veel praktijkervaring zijn de bouwstenen van dit boek. Dat maakt het waardevol voor iedereen die anderen nodig heeft om dingen voor elkaar te krijgen en voor hen die zelf coaching geven.

Norbert Netten is eigenaar van Ripuls, een bureau voor coaching en training in organisaties. Norbert kent het bedrijfsleven goed. Hij werkt vanaf 1991 zowel met teams, managers als professionals, van werkvloer tot topmanagement. Zijn praktijkervaring, in combinatie met zijn eigen persoonlijke ontwikkeling, maakt hem bijzonder waardevol voor organisaties. Norbert gebruikt in dit boek elementen uit Transactionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), The Human Element®, Familieopstellingen, Somatic Experiencing® en Harvard-onderhandelen. Het is zijn kwaliteit om deze diepgaande methodieken voor iedereen toegankelijk te maken. Zijn stijl is praktisch en doelgericht en hij heeft humor.


Author(s):


Norbert Netten

Publisher: BBNC Uitgevers
Published at: August 2011
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.