Wegwijs in de invordering

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Wegwijs in de invordering

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Wegwijs in de Invordering geeft een helder overzicht van de invordering van met name rijksbelastingen door de ontvanger. Onderwerpen die hierbij onder andere worden behandeld zijn: de versnelde invordering, de dwanginvordering, de vordering onder derden, het fiscale voorrecht, het bodemrecht, de verplichting van de derde mededeling ervan te doen dat hij gebruik maakt van zijn recht, de verrekening, het uitstel van betaling, de kwijtschelding, de materiële aansprakelijkheid, de formaliteiten van de aansprakelijkstelling, de verplichtingen van de burger jegens de ontvanger, de bestuurlijke boeten en de fiscaalstrafrechtelijke bepalingen. Deze nieuwe druk behandelt de recente jurisprudentie en …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wegwijs in de Invordering geeft een helder overzicht van de invordering van met name rijksbelastingen door de ontvanger. Onderwerpen die hierbij onder andere worden behandeld zijn: de versnelde invordering, de dwanginvordering, de vordering onder derden, het fiscale voorrecht, het bodemrecht, de verplichting van de derde mededeling ervan te doen dat hij gebruik maakt van zijn recht, de verrekening, het uitstel van betaling, de kwijtschelding, de materiële aansprakelijkheid, de formaliteiten van de aansprakelijkstelling, de verplichtingen van de burger jegens de ontvanger, de bestuurlijke boeten en de fiscaalstrafrechtelijke bepalingen. Deze nieuwe druk behandelt de recente jurisprudentie en gaat daarnaast in op de uitbetaling van belastingen, de opdrachtgeversaansprakelijkheid, de aansprakelijkheid van de koper van een bestaande zaak en de tweede feitelijke instantie. De uitgave is uitstekend geschikt voor fiscale en juridische opleidingen aan universiteiten, HBO's en daarmee vergelijkbare beroepsopleidingen. Wegwijs in de Invordering is tevens een praktisch naslagwerk voor advocaten die de belangen van hun cliënten in invorderingszaken behartigen. Mr.dr. R.M.P.G. Niessen-Cobben is specialist formeel belastingrecht bij RSM Wehrens Mennen De Vries Belastingadviseurs N.V. te Eindhoven, tevens fiscaal advocaat bij Boskamp & Willems advocaten te Eindhoven.

Author(s):


R.M.P.G. Niessen-Cobben

Publisher: Sdu Uitgevers
Published at: August 2014
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.