Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Gewasbeschermingsmiddelen worden met name gebruikt om planten tegen ziekten te beschermen door ziekten te voorkomen en zo nodig te bestrijden. Biociden worden onder andere gebruikt voor afweer en bestrijding van ongedierte, het desinfecteren van ziekenhuizen en zwembaden, alsmede de conservering van verf- en andere bewerkingsvloeistoffen. Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn effectief in het bestrijden van allerlei ziekten, plagen en bederf. Die werking kan echter leiden tot zeer nadelige gevolgen voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dit Lexplicatiedeel bevat de Europese en nationale wetgeving op het gebied van de toelaatbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Governance, Bedrijfskundige Processen, Management Algemeen, Accountmanagement en Management accounting.

Gewasbeschermingsmiddelen worden met name gebruikt om planten tegen ziekten te beschermen door ziekten te voorkomen en zo nodig te bestrijden. Biociden worden onder andere gebruikt voor afweer en bestrijding van ongedierte, het desinfecteren van ziekenhuizen en zwembaden, alsmede de conservering van verf- en andere bewerkingsvloeistoffen. Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn effectief in het bestrijden van allerlei ziekten, plagen en bederf. Die werking kan echter leiden tot zeer nadelige gevolgen voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dit Lexplicatiedeel bevat de Europese en nationale wetgeving op het gebied van de toelaatbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het uitgangspunt van deze regelgeving is dat het alleen toegelaten is middelen op de markt te brengen of te gebruiken die werkzaam en effectief zijn bij een hoog beschermingsniveau voor de volksgezondheid en het milieu. De auteurs geven met kernbeschrijvingen en citaten uit de wetsgeschiedenis en jurisprudentie een helder inzicht in deze complexe materie.

Author(s):


M.W. Griffioen

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2012
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.