Wet inkomstenbelasting 2001 inclusief overgangsrecht / 1

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

De inkomstenbelasting is een directe belasting voor zowel binnenlandse als buitenlandse belastingplichtigen die bronnen van inkomen hebben in Nederland. Sinds de invoering van de Wet inkomstenbelasting 2001 kent Nederland het boxensysteem: box 1 voor onder andere inkomen uit arbeid, box 2 voor inkomen uit aanmerkelijk belang zoals dividenden, en box 3 voor spaar- en beleggingsinkomsten. Dit Lexplicatiedeel behandelt de hoofdstukken 1 tot en met 4 van de wet en het bijbehorende overgangsrecht. De hoofdstukken 5 tot en met 11 komen aan bod in deel 6.17a-II. Door de auteur voorzien van artikelsgewijs commentaar, waarin parlementaire geschiedenis, jurisprudentie en beleid worden besproken. Vormt…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Inkomstenbelasting, Belastingwetgeving, Overdrachtsbelasting, Belastingrecht en Belastingadvies.

De inkomstenbelasting is een directe belasting voor zowel binnenlandse als buitenlandse belastingplichtigen die bronnen van inkomen hebben in Nederland. Sinds de invoering van de Wet inkomstenbelasting 2001 kent Nederland het boxensysteem: box 1 voor onder andere inkomen uit arbeid, box 2 voor inkomen uit aanmerkelijk belang zoals dividenden, en box 3 voor spaar- en beleggingsinkomsten. Dit Lexplicatiedeel behandelt de hoofdstukken 1 tot en met 4 van de wet en het bijbehorende overgangsrecht. De hoofdstukken 5 tot en met 11 komen aan bod in deel 6.17a-II. Door de auteur voorzien van artikelsgewijs commentaar, waarin parlementaire geschiedenis, jurisprudentie en beleid worden besproken. Vormt een complete, compact set met de delen 6.17a-II en 6.17b.

Author(s):


J.J. Heuts

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: April 2013
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.