Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten/Wet veiligheidsonderzoeken

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten/Wet veiligheidsonderzoeken

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Extremisme, terrorisme en spionage: dergelijke gevaren voor de Nederlandse staat zijn de zorg van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De taken en bevoegdheden van de AIVD zijn neergelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002. Deze wet regelt ook de positie van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Dit Lexplicatiedeel bevat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002 met bijbehorende lagere regelgeving . Ook is opgenomen de Wet veiligheidsonderzoeken, die regels geeft voor de aanwijzing van vertrouwensfuncties en voor het verrichten van veiligheidsonderzoeken. De auteur heeft het geheel voorzien van helder commentaar, waarin …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Extremisme, terrorisme en spionage: dergelijke gevaren voor de Nederlandse staat zijn de zorg van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De taken en bevoegdheden van de AIVD zijn neergelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002. Deze wet regelt ook de positie van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Dit Lexplicatiedeel bevat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002 met bijbehorende lagere regelgeving . Ook is opgenomen de Wet veiligheidsonderzoeken, die regels geeft voor de aanwijzing van vertrouwensfuncties en voor het verrichten van veiligheidsonderzoeken. De auteur heeft het geheel voorzien van helder commentaar, waarin aan de hand van de parlementaire behandeling en de jurisprudentie uitleg wordt gegeven over de regelgeving die de bevoegdheden van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten scheppen - en daaraan paal en perk stellen.

Author(s):Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2012
Edition: 2
Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Spionage.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.