Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Deze uitgave bevat het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering zoals dit luidt voor de niet-pilotrechtbanken op 1 juli 2018. In de tekst is aangegeven hoe de tekst luidt bij de pilotrechtbanken en/of zal luiden na volledige inwerkingtreding van de KEI-wetgeving. Onder de noemer ‘Kwaliteit en Innovatie rechtspraak’ (afgekort "KEI") is in 2013 gestart met de vereenvoudiging en digitalisering van het burgerlijk procesrecht. Het wettelijk kader hiervoor is in juli 2016 aangenomen en in het Staatsblad gepubliceerd. Inwerkingtreding van KEI is gefaseerd. Waar het de vereenvoudiging van het burgerlijk procesrecht betreft, is KEI in werking getreden in september 2017. Waar het de digitale procesvoer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Procederen, Nederlands recht, Internationaal recht, Strafrecht en Procesrecht & Bewijsrecht.

Deze uitgave bevat het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering zoals dit luidt voor de niet-pilotrechtbanken op 1 juli 2018. In de tekst is aangegeven hoe de tekst luidt bij de pilotrechtbanken en/of zal luiden na volledige inwerkingtreding van de KEI-wetgeving. Onder de noemer ‘Kwaliteit en Innovatie rechtspraak’ (afgekort "KEI") is in 2013 gestart met de vereenvoudiging en digitalisering van het burgerlijk procesrecht. Het wettelijk kader hiervoor is in juli 2016 aangenomen en in het Staatsblad gepubliceerd. Inwerkingtreding van KEI is gefaseerd. Waar het de vereenvoudiging van het burgerlijk procesrecht betreft, is KEI in werking getreden in september 2017. Waar het de digitale procesvoering betreft, treedt de KEI-wetgeving gefaseerd in werking. Voor vorderingszaken met verplichte procesvertegenwoordiging wordt sinds februari 2017 proefgedraaid bij twee rechtbanken. Voor deze pilot-rechtbanken is een aantal artikelen die specifiek het digitaal procederen betreffen, al in februari 2017 in werking getreden. Voor de overige rechtbanken gelden deze (nog) niet. Een aantal KEI-onderdelen (zoals het digitaal procederen terzake kantonzaken en verzoekschriftprocedures) zal pas op een nog nader te bepalen datum in werking treden. De tijdlijn die hierbij wordt gehanteerd, is te vinden op de website van de Raad voor de rechtspraak. Wat verandert er? Voor het burgerlijk procesrecht wordt een overzichtelijke basisprocedure voorgesteld. In die vereenvoudigde procedure wordt uitspraak gedaan na één schriftelijke ronde en een mondelinge behandeling. Daarnaast krijgt de rechter meer middelen om een vlot verloop van de procedure te bevorderen. De start van de procedure en het indienen van (proces)stukken geschieden in de toekomst via elektronische weg. Het digitaal procederen wordt verplicht voor nagenoeg alle professionele partijen.

Author(s):Publisher: Sdu Uitgevers
Published at: August 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.