Wetsvoorstel wet werk en zekerheid

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Op 29 november 2013 is het wetsvoorstel Wet werk en zekerheid (33 818) ingediend bij de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel vloeit voort uit het Sociaal Akkoord dat kabinet en sociale partners op 11 april 2013 sloten en bevat ingrijpende wijzigingen in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Met de in het wetsvoorstel opgenomen wijzigingen beoogt de regering het ontslagrecht sneller, goedkoper en eerlijker te maken en de rechtspositie van flexwerkers te versterken. De WW wordt in duur verkort en wordt er meer op gericht werklozen weer snel aan het werk te krijgen. In de afgelopen periode heeft de werkgroep ontslagrecht van de VvA intensief gediscussieerd over het wetsvoorstel Wet werk en zekerhe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Wet Werk en Zekerheid (WWZ), Ontslagrecht, Arbeidsrecht, Sociaal Zekerheidsrecht en Sociale Zekerheid.

Op 29 november 2013 is het wetsvoorstel Wet werk en zekerheid (33 818) ingediend bij de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel vloeit voort uit het Sociaal Akkoord dat kabinet en sociale partners op 11 april 2013 sloten en bevat ingrijpende wijzigingen in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Met de in het wetsvoorstel opgenomen wijzigingen beoogt de regering het ontslagrecht sneller, goedkoper en eerlijker te maken en de rechtspositie van flexwerkers te versterken. De WW wordt in duur verkort en wordt er meer op gericht werklozen weer snel aan het werk te krijgen. In de afgelopen periode heeft de werkgroep ontslagrecht van de VvA intensief gediscussieerd over het wetsvoorstel Wet werk en zekerheid. Dit heeft geleid tot commentaar en aanbevelingen tot verduidelijking en verbetering van het wetsvoorstel. In deze uitgave treft u artikelsgewijs de schriftelijke neerslag van de bespreking van het wetsvoorstel Wet werk en zekerheid aan de hand van de voorgestelde wijzigingen in Titel 10 Boek 7 BW en de Werkloosheidswet. De werkgroep ontslagrecht neemt geen stelling in de politieke keuzes, maar heeft aan de hand van de door de regering gegeven toelichting onderzocht of met de voorgestelde wetswijziging wordt bereikt wat daarmee door de regering is beoogd. Aan het slot van elk besproken artikel worden door de auteur(s) concrete aanbevelingen gedaan tot wijziging van de voorgestelde wettekst. Deze aanbevelingen gaan steeds vergezeld van een toelichting. De in de bijdragen verwoorde standpunten geven de mening van de auteur(s) weer. De bijdragen zijn door de werkgroep besproken, maar het is niet zo dat daaruit noodzakelijkerwijs voortvloeit dat de inhoud van de individuele bijdragen in alle gevallen tevens de opvatting vertolkt van de overige leden van de werkgroep.

Author(s):


L.G. Verburg
E.F.A. van Buitenen
C.J. Frikkee

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: March 2014
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.