Wise en smart

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Wise en Smart Voor het behandelen van kinderen met leerproblemen zijn specifieke vaar- digheden nodig. Deze vaardigheden vragen niet alleen veel kennis en inzet, maar veronderstellen ook een concrete inbedding in de opleidingen, die niet altijd beschikbaar is. Daarnaast is er ook veel ervaringskennis die nergens beschreven staat. Zo krijgt de relatie tussen de behandelinhoud en het kind dat in behandeling is nauwelijks aandacht in de literatuur. Voor een goede, succesvolle behandeling is het echter noodzakelijk om een goede relatie met het kind op te bouwen. Ook moet de behandelaar het verband zien tussen zijn kennis van de behande- lingsmethodiek en de wetenschappelijke kennis die deze meth…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leerproblemen, SMART, Dyslexie & Leesproblemen, ADHD / ADD en Excel.

Wise en Smart Voor het behandelen van kinderen met leerproblemen zijn specifieke vaar- digheden nodig. Deze vaardigheden vragen niet alleen veel kennis en inzet, maar veronderstellen ook een concrete inbedding in de opleidingen, die niet altijd beschikbaar is. Daarnaast is er ook veel ervaringskennis die nergens beschreven staat. Zo krijgt de relatie tussen de behandelinhoud en het kind dat in behandeling is nauwelijks aandacht in de literatuur. Voor een goede, succesvolle behandeling is het echter noodzakelijk om een goede relatie met het kind op te bouwen. Ook moet de behandelaar het verband zien tussen zijn kennis van de behande- lingsmethodiek en de wetenschappelijke kennis die deze methodiek zou moeten leiden. Vanuit deze aandachtspunten toont dit boek aan hoe een gemeen- schappelijk kader toch telkens tot een individueel aangepaste in- terventie kan leiden. In eerste instantie wordt een theoretische basis gelegd waarna enkele zeer recente meta-analyses van studies over effecten van didactische en pedagogische interventies wor- den besproken. Dan presenteert de auteur een behandelingsmo- del dat als stramien voor het behandelen van problemen met le- ren kan worden gebruikt. Om de aard en werkwijze van dit model toe te lichten biedt het boek ten slotte drie casusbeschrijvingen van interventies bij kinderen. Deze casuistiek is illustratief voor een behandeling: problemen met leren kunnen zich op verschil- lende manieren manifesteren terwijl de kern van de behandeling toch gelijk blijft. Dr. DINY VAN DER AALSVOORT is orthopedagoog, GZ-psycholoog en supervisor NVO-generalist. Ze heeft een jarenlange ervaring in de opleiding Orthopedagogiek (aan de universiteiten van Nijmegen, Leiden en Utrecht) en superviseert post-masterstudenten in het ka- der van hun opleiding GZ-psycholoog en NVO-generalist. Ze werkt nu als lector aan de Hogeschool Utrecht.

Author(s):


G.M. van der Aalsvoort

Publisher: Maklu, Uitgever
Published at: April 2011
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.