Van Trainee naar Professional - Workshop & Coaching

Type product
Tijdsduur
Trainer
Justin Junier
Logo van superheld.nu

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Van Trainee naar Professional

Een traineeship is een waardevolle periode voor Young Professionals en de organisatie. Deelnemers doen ervaring en veel nieuwe kennis op en ontwikkelen specifieke vaardigheden. Een grote investering qua tijd, geld en energie in enthousiaste en slimme jonge professionals om uiteindelijk een vaste plek in de organisatie te verwerven. Maar waar zitten zij nu echt op hun plek? Op wat voor manier kunnen zijn hun unieke toegevoegde waarde het beste inzetten in de organisatie? Wat is eigenlijk hun echte toegevoegde waarde? Na een intensief traineeship met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling blijft het een uitdaging om trainees handvatten te bieden om de stap te…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Programmeren (algemeen), Ruby (on Rails), Software Development / Ontwikkeling, R Programmeren en Angular.

Van Trainee naar Professional

Een traineeship is een waardevolle periode voor Young Professionals en de organisatie. Deelnemers doen ervaring en veel nieuwe kennis op en ontwikkelen specifieke vaardigheden. Een grote investering qua tijd, geld en energie in enthousiaste en slimme jonge professionals om uiteindelijk een vaste plek in de organisatie te verwerven. Maar waar zitten zij nu echt op hun plek? Op wat voor manier kunnen zijn hun unieke toegevoegde waarde het beste inzetten in de organisatie? Wat is eigenlijk hun echte toegevoegde waarde? Na een intensief traineeship met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling blijft het een uitdaging om trainees handvatten te bieden om de stap te maken naar vaste werknemer.

In de workshops ‘van trainee naar werknemer’ staat deze overstap centraal en is ontwikkeld als aanvulling op een huidig traineeship. Verschillende methodes geven concrete handvatten voor trainees om te ontdekken wat zij nu echt willen en zoeken in een baan, wat hun unieke toegevoegde waarde is en op welke plek in de organisatie zij dit het beste kunnen inzetten. De workshops zijn ontwikkeld als perfecte aansluiting op hun eigen Persoonlijke Ontwikkeling Plan en komt het beste tot zijn recht richting het einde van een traineeship.

OPBRENGSTEN

 • De trainees krijgen nog meer inzicht in zichzelf, de organisatie en hun toegevoegde waarde.
 • De trainees gaan van brede ervaringen, kennis en kunde naar concrete focus.
 • De trainees geven hun eigen persoonlijke business model en carrière op 1 A4’tje weer.
 • De trainees zullen een waardevolle werknemer zijn door middel van hun unieke toegevoegde waarde.
 • De organisatie kan beter beoordelen of en hoe de trainee in hun organisatie past.
 • De organisatie helpt de trainees bij het maken van de beste stap naar passend werk.
 • De organisatie kan optimaal profiteren van de toegevoegde waarde van de young professionals.

METHODES

 1. Business Model You. De methode Business Model You stelt de deelnemers in staat om hun eigen carrière weer te geven op één A4’tje. Ze leren hun carrière te analyseren, te reflecteren en de stap te maken naar hun eigen business model. Het is een roestvrij gereedschap dat focus en overzicht creëert in een spannende tijd. Het beschrijft hoe alle puzzelstukjes van hun unieke toegevoegde waarde samen komen en hoe ze die het beste kunnen inzetten in de organisatie. Gebaseerd op het boek Business Model You. 
 2. Innerlijke Superheld. Geeft meer zelfinzicht, helderheid en overtuiging wat betreft de unieke toegevoegde waarde. Gebaseerd op het boek ‘Innerlijke Superheld’.

PROGRAMMA

Een compact programma bestaande uit twee workshops voor groepen van maximaal 16 trainees per keer. Afgewisseld met concrete huiswerkopdrachten. Vol energie, enthousiasme en praktische inzichten. In afstemming met de organisatie.

 1. Verkenningsopdrachten vooraf. Het in beeld brengen van alle ervaringen en mogelijkheden.
 2. Eerste workshop Business Model You.
 3. Huiswerk. Eerste zoektocht naar de unieke toegevoegde waarde. 
 4. Tweede workshop Innerlijke Superheld & Business Model You.
 5. Optioneel: afrondend gesprek.

OVER JUSTIN JUNIER

Justin Junier MSc (1986) is afgestudeerd psycholoog, trainer en ondernemer. Heeft bijgedragen aan het boek ‘Business Model You’ en is auteur van het boek ‘Innerlijke Superheld’. Hielp al 200+ Young Professionals met persoonlijke ontwikkeling en carrière vraagstukken. Samen met Team Superheld helpt hij nu enthousiaste twintigers & dertigers te ontdekken wat zij echt willen, awesome werk te vinden & de wereld te veroveren met de Superhelden Academy. Deelnemers vinden zijn workshop vaak enthousiast, interactief en praktisch.

Organisaties waar Justin Junier eerder mee heeft samengewerkt: Ministeries van Veiligheid & Justitie, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. Eerst de Klas. Onderwijs Traineeships.

EVALUATIES

Case study ministerie van Veiligheid en Justitie

Justin heeft ons uitstekend geholpen met zijn Business Model You workshop. Hij wist goed aan te sluiten bij de behoefte van onze groep trainees: een workshop die zowel persoonlijk als voor de organisatie van toegevoegde waarde is, en past bij de snelheid en nuchterheid van een groep jonge mensen. Het heeft mij een handvat gegeven om op dagelijkse basis stil te kunnen staan bij de keuzes die ik maak in mijn interactie met collega’s en mijn persoonlijke ontwikkeling.

Dumky de Wilde.
Communicatie adviseur.
Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Beoordelingen Workshops Business Model You

De trainer Justin Junier wordt na 78 ingevulde evaluaties gemiddelde beoordeeld met een 8,11. Een aantal reacties van deelnemers:

“Enthousiast, expert in zijn onderwerp, stimuleert de groep tot nadenken.”
“ Duidelijk, enthousiast. Goede voorbeelden. Open. Prima trainer.”
“ Super enthousiast. Veel huiswerk opdrachten meegeven, waardoor ik na deze training ook nog verder kan. Wel soms wat chaotisch, maar nadat we verdere uitleg vroegen was het duidelijk. “
“ Zeer toegankelijk, down-to-earth, creëert open ruimte, waarin interacties kunnen ontstaan.”
“ Heel relaxt, open en zonder oordeel. Sterk in het ‘laten zijn’ en ‘laten gebeuren’. Dit geeft ruimte voor persoonlijke inzichten en groei. Knap! En fijn bovendien. :-)”
“Hij vertelt erg duidelijk, gebruikt eigen praktijkvoorbeelden ter verduidelijking. Hij geeft veel positieve energie door.”
“de trainer is enthousiast en heeft verstand van zaken. Kan zaken goed uitleggen en staat open voor vragen/opmerkingen/suggesties.”
“Prettige vent, kent model erg goed waardoor hij het kort en bondig kan uitleggen/toelichten”

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
  Justin Junier - 10x meer impact
  Justin Junier
  10x meer impact

  Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.