EJLog - Basis Concepten Integrale Logistiek

Niveau
Tijdsduur
Logo van ziequa.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 ziequa.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Online training met individuele begeleiding. Op momenten dat het jou past. In een tempo dat jou past. Geen verlies aan reistijd naar een cursuslocatie, geen files.

Doel

De module Basis Concepten Integrale Logistiek is een verplichte module van het Europees erkende examen EJLog van de European Logistics Association. De module is ook zelfstandig te volgen.
Na de module Basis Concepten Integrale Logistiek :
* Begrijp je de rol van iedere schakel in de logistieke keten * Kun je een overzicht maken van een logistieke keten en de activiteiten per schakel * Ken je de oorsprong en kenmerken van vraag en aanbod * Begrijp je hoe de logistieke keten kan bijdragen aan een concurrentievoordeel * Begri…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Online training met individuele begeleiding. Op momenten dat het jou past. In een tempo dat jou past. Geen verlies aan reistijd naar een cursuslocatie, geen files.

Doel

De module Basis Concepten Integrale Logistiek is een verplichte module van het Europees erkende examen EJLog van de European Logistics Association. De module is ook zelfstandig te volgen.
Na de module Basis Concepten Integrale Logistiek :
* Begrijp je de rol van iedere schakel in de logistieke keten * Kun je een overzicht maken van een logistieke keten en de activiteiten per schakel * Ken je de oorsprong en kenmerken van vraag en aanbod * Begrijp je hoe de logistieke keten kan bijdragen aan een concurrentievoordeel * Begrijp je hoe de activiteiten in een logistieke keten kunnen bijdragen aan duurzaamheid * Kun je de financiële impact van logistieke activiteiten in grote lijnen aangeven * Begrijp je wat een klantorderontkoppelpunt is * Kun je de doorlooptijden in een logistieke keten in grote lijnen aangeven * Ken je het bestaan en het effect van vraagversterking * Ken je belemmeringen in een logistieke keten * Ken je de invloed van verandering in vraag en aanbod op de logistieke kosten * Ken je een aantal keuzes die gemaakt worden bij het inrichten van logistieke activiteiten * Ken je de rol van informatie en IT in de logistieke keten

Online training

Een online training is een training waarbij je:

  • op momenten dat het jou past
  • in een tempo dat jou past
  • op een locatie waar het jou uitkomt
  • actief leert met hulp van diverse media zoals video, foto, Excel, enz.
  • onder individuele begeleiding van een ervaren docent

Voor wie

EJLog – Basis Concepten Integrale Logistiek is een opleiding op MBO-niveau en is met name bedoeld voor planners, voorraadbeheerders en logistiek medewerkers op operationeel niveau en leidinggevenden van een operationele logistieke afdeling.
Tijd

Je kunt op ieder gewenst moment starten. Examens worden drie keer per jaar afgenomen. Een module EJLog duurt ongeveer 3 maanden. De totale opleiding EJLog van vier modules duurt ongeveer 1 jaar en 3 maanden.
Inhoud en vorm

De module wordt opgedeeld in blokken waar je ongeveer 2 uur mee bezig bent. Een blok volg je via internet. Dus op een moment en locatie dat het jou goed uit komt. Op deze manier is de opleiding goed te combineren met werk en privé. In ieder blok komt eerst de logistieke theorie aan de orde. Daarna volgt de koppeling met de praktijk aan de hand van video, voorbeelden, vragen en opdrachten. Ieder blok eindigt met een test. Dit is een controle of je het blok goed beheerst.
Rol van de docent

Ieder blok eindigt met een test. Dit is een controle of je het blok goed beheerst. De antwoorden op de test worden via internet aan de docent gestuurd. De docent reageert – binnen twee werkdagen – op je antwoorden en licht eventueel zaken verder toe.
Bij de test, of tussendoor via email, kun je ook vragen stellen aan de docent over het blok, mocht je daar behoefte aan hebben.
Naast deze individuele begeleiding helpt de docent je – indien gewenst – ook met de planning van het studeren. Daarvoor maak je samen met de docent een realistische studieplanning. De docent en jij kunnen zo de voortgang bewaken en eventueel bespreken.
Toetsing en evaluatie

Voor deze module doe je examen EJLog bij de VLM – Vereniging Logistiek Management. Bij een voldoende voor het examen ontvang je per module een certificaat.
Heb je 4 modules afgerond, dan krijg je de internationaal erkende titel European Junior Logistician (EJLog).
Prijs

EUR 720,- (excl BTW)
Aan deze training zijn geen extra kosten verbonden voor boeken. De training maakt gebruik van eigen ontwikkeld lesmateriaal waarin alle theorie helder wordt uitgelegd.
EUR 230,- (BTW-vrij) per module examenkosten. Dit bedrag betaal je aan VLM – Vereniging Logistiek Management voor het doen van het examen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Logistiek.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met ziequa.nl, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.