event_available

Inschrijven met laagste prijsgarantie

Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in.

Opleidingen Jeugdzorg Vergelijken

Bekijk ook: Jeugdconsulent, Maatschappelijk werker, Social Work, (Sociaal) Pedagogisch Medewerker / SPW, Gezinscoach en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Bekijk ook: Jeugdconsulent, Maatschappelijk werker en Social Work.

Tip: bekijk ook de Jeugdzorg producten die niet aan een specifieke startdatum of plaats gebonden zijn: Boek (53), E-Learning (3), Thuisstudie (2), of Jeugdzorg in heel Nederland (89). Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

check_box_outline_blank

Kindercoaching - Familieopstellingen Kind en Jongeren

Logo van UNLP
date_rangeZaterdag 28 november 2020 in Rotterdam en 3 andere data

Kindercoaching - Familieopstellingen Kind en Jongeren Het doel van de opleiding Systemisch Kindercoach is om inzicht te krijgen vanuit de s…

Voor de overige producten is er nog geen startdatum bekend, of kun je je niet direct inschrijven.

check_box_outline_blank

Workshop Oplossingsgericht communiceren en samenwerken in de kinderopvang, jeugdzorg en/of welzijn

Logo van Confriends
placeBreda, Rotterdam en 31 andere regio's

Deze incompany workshop staat vermeld in de scholingsgids van het FCB en valt onder de subsidie- en scholingsregeling kinderopvang, jeugdzo…

check_box_outline_blank

Jeugdhulp vanuit jeugdnetwerken

Logo van Avans+
placeBreda, Rotterdam en 5 andere regio's

Jeugdhulp vanuit jeugdnetwerken De inzet van gespecialiseerde jeugdhulp moet beperkt worden. Het nieuwe jeugdbeleid richt zich op effectiev…

check_box_outline_blank

Opleiding Gedragsexpert

Logo van Via Vinci Academy
placeBreda en 3 andere regio's

De invoering van Passend Onderwijs zorgt ervoor dat van leraren in het regulier onderwijs meer wordt gevraagd op het gebied van het omgaan …

check_box_outline_blank

Opleiding Gedragsexpert verkort

Logo van Via Vinci Academy
placeBreda en 3 andere regio's

De verkorte opleiding Gedragsexpert heeft tot doel leraren, intern begeleiders en zorgcoördinatoren zo goed mogelijk toe te rusten met kenn…

Keuzehulp Opleiding Jeugdzorg:

U zoekt een opleiding of een cursus voor het werken in de Jeugdzorg, maar u weet niet precies welke? Hebt u wel ideeën, maar kunt u er geen passende opleiding bij vinden? Wellicht kunnen wij u verder helpen. Wanneer u nu nog erg veel resultaten hebt, kunt u die aan de linkerkant van uw scherm filteren op bijvoorbeeld regio, niveau, opleidingsduur en tijdstip… Beantwoordt u eerst voor uzelf onderstaande vragen maar eens:

Vragen

1. Welk opleidingsniveau heb ik? Hebt u lbo/mavo of vmbo en nog geen mbo opleiding op het hoogste niveau afgerond? Dan filtert door onder niveau op MBO te klikken. Hebt u havo of hoger of kunt u doorstromen vanuit een afgerond MBO, dan klikt u op HBO. Hebt u een opleiding SPH of pedagogiek gevolgd, dan zoekt u waarschijnlijk universitair onderwijs.

2. Waar wil ik de opleiding volgen? Kunt u een opleiding dicht bij huis vinden, een die goedbereikbaar is met de auto (denk ook aan parkeergelegenheid) of met openbaar vervoer? Of kiest u voor een thuisstudie?

3. Hoeveel tijd ben ik bereid te investeren? Hoe omvangrijk moet uw cursus of opleiding zijn? Een opleiding tot pedagogisch werker (MBO niveau 4) is er van 12 dagen en van 2 jaar.

4. Welke dagdelen heb ik ter beschikking staan? Op welke momenten van de week hebt u ruimte in uw programma? Sluit een eventuele opleiding daarbij aan?

5. Wat wil ik leren? Dit is belangrijkste vraag en het moeilijkst te beantwoorden. De rest van dit artikel is bedoeld om u te helpen de beantwoording hiervan helder te krijgen. Probeert u hierin de juiste zoektermen te vinden of klikt u op een link.

Een moeilijke familie

Kinderen die opgroeien in moeilijke gezinnen krijgen vaak problemen. Een gezin kan familietherapie (FFT) zoeken, maar doet dat meestal niet. Een hulporganisatie die gealarmeerd wordt door derden kan proberen IPT (intensieve pedagogische thuishulp) of IAG (intensieve ambulantegezinsbegeleiding) te bieden. Wanneer verslavingen een rol spelen, er sprake van incest en mishandeling is, dan is ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing nodig. Een gastouder bedoelt het goed, maar kan de problemen niet altijd de baas. Als pedagogisch werker is het uw taak gezinnen te begeleiden en te helpen.

Individuele problemen

Maar ook kinderen uit een gunstiger milieu kunnen ontsporen. Jongeren die al een hoge mate van zelfstandigheid (zouden moeten) bezitten, maar die wegblijven van school en met wie het van kwaad tot erger dreigt te komen, zijn voor de leerplichtambtenaar. Voor een goede wisselwerking en een motiverend contact draait alles bij het werken met probleemjongeren om de bejegening. Vaak is verveling de grote boosdoener en schreeuwt de situatie om een professionele activiteitenbegeleiding.

En nu uw keuze…

U weet nu waarschijnlijk al beter wat u zoekt. Wij hopen dat u door weglaten van de niet relevante resultaten een kleine selectie van mogelijke opleidingen over kunt houden. Wanneer u er enkele over hebt die u goed kunt vergelijken, vraagt u daarvan dan gerust meer informatie aan. Maakt u zich geen zorgen, u zult merken dat de beslissing na doorlezen daarvan als vanzelf valt. U zult uw aandacht weldra op de opleiding kunnen richten en uw zorg op de jeugd!