20 Opleidingen & Cursussen Psychologie Thuisstudie
Bekijk ook: (Cognitieve) gedragstherapie, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Klinische Psychologie, ADHD / ADD, Adolescentenpsychologie, Angststoornis, Psychologische Begeleiding, Psychologisch Onderzoek, Neuropsychologie en Psychose.
Bekijk ook: (Cognitieve) gedragstherapie, Arbeids- en Organisatiepsychologie en Klinische Psychologie.
Sociale psychologie

Mensen leven in meervoud, niet in enkelvoud! Waar u ook bent, u staat in direct of indirect contact met andere mensen. Op uw werk, binnen u…
Psychologie van Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafden behoren tot de meest intelligente groep binnen onze samenleving. Helaas komen hun uitzonderlijke capaciteiten vaak niet volle…
Klinische Psychologie Basis

Op welke manier hebben belangrijke gebeurtenissen in ons leven een invloed op hoe we denken en ons gedragen? Wanneer is ons gedrag problema…
Praktische Psychologie Basis

Luchten mensen graag hun hart bij jou? Ben je een goede luisteraar, maar wil je ook hulp kunnen bieden op een professionele manier? Dan is …
- 1 van 2
- Volgende chevron_right

Wat voor leerproducten zijn er voor psychologie?
Ben je professioneel of studieus geïnteresseerd in psychologie? Is de cursus een doel op zichzelf of heb je de cursus nodig voor je werk?
- Psychologie cursus of training in verschillende onderwerpen: verdiep jezelf in een van de verschillende onderwerpen.
- Toegepaste psychologie op HBO niveau: word een beroepsprofessional in de toegepaste psychologie.
- Psychologische studie op academisch niveau: word een psycholoog op wetenschappelijk niveau.
- Een master in de psychologie: verdiep je verder na je academische studie.
Psychologie
U bent op zoek naar een opleiding of cursus met als onderwerp psychologie. Daar hebben wij er vele voor u van gevonden. Nu is het van belang dat u preciezer gaat kijken naar wat u zoekt. Om daar snel achter te komen kunt u deze keuzehulp lezen en enkele vragen voor uzelf beantwoorden. Overweegt u ook alternatieve onderwerpen, die wellicht beter aansluiten bij uw behoefte. Tenslotte filtert u uw gekozen onderwerp, zodat de resultaten aan uw criteria voldoen.
Bent u professioneel of studieus geïnteresseerd?
Bent u op zoek naar een studie of naar een beroepsopleiding? Is de cursus voor u een doel op zichzelf (gaat het erom uw honger naar kennis te stillen) of hebt u de cursus nodig voor uw werk? Wilt u uzelf en de wereld om u heen beter leren begrijpen of wilt u mensen leren met hun problemen en beperkingen om te gaan? Met Mindfulness kunt u anderen helpen om hun leven meer in balans te krijgen. Cognitieve gedragstherapie is een andere methode die ervan uitgaat dat de cliënt zelf verandering moet aanbrengen.
Wilt u verdiepen en/of verbreden in uw beroep of wilt u zich kwalificeren?
Hebt u een baan en wilt u deze behouden, maar zoekt u bijscholing of nascholing om uw functie nog beter uit te kunnen oefenen? Of zoekt u een opleiding die u in staat stelt van baan te wisselen of een baan te vinden die bij uw interesses past? Zoekt u aanvulling op een al genoten opleiding of gaat u voor het eerst studeren? Welk opleidingsniveau past bij uw ontwikkeling? Zoekt u een opleiding op MBO-niveau, op HBO-niveau of op academisch niveau? Het is ook mogelijk een master Psychologie te volgen.
Wilt u onderzoek doen, klinisch werk verrichten of particulieren bijstaan?
De psychologie kent meerdere toepassingen. U kunt uw kennis inzetten om de wetenschap vooruit te helpen, dit kunt u doen als onderzoeker of als assistent. U kunt gaan werken in de GGZ, de Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg of Zorg voor adolescenten, maar u kunt ook kiezen voor een zelfstandige praktijk in de Cliëntenzorg waar iedere burger met problemen terecht kan. Wilt u weten welke behandelmethoden u kunt aanwenden en welke daarvan door de zorgverzekeraars worden vergoed? Dan kiest u voor het onderwerp Zorg financiering.
De afgestudeerde psycholoog
Het is voor de afgestudeerde psycholoog moeilijk om een baan als therapeut te krijgen. Een opleidingstraject tot GZ-psycholoog is niet voor iedereen weggelegd. Het kan verstandig zijn in de tussentijd extra scholing te volgen (naast het opdoen van werkervaring). Overweegt u een aanverwant onderwerp en filtert u dit maar eens op niveau!
In welke sector zoekt u?
Bent u thuis (of wilt u dit worden) in de GGZ of in de hulpverlening? Kiest u voor de Psychiatrie of voor sociaal pedagogische hulpverlening (SPH)? Dit zijn twee verschillende werelden en het is van belang dat u een keuze maakt die bij u past. Mensen met een agogische of medische achtergrond kunnen kiezen voor de niet-beschermde functie van de Verzorgende sociotherapie, die zorg draagt voor psychiatrische patiënten en voor gehandicapten.
Bent u meer geïnteresseerd in Familieopstellingen en wilt u disfunctionele gezinnen bijstaan? Kiest u voor Activiteitenbegeleiding?, Wilt u aan de slag als hulpverlener of Maatschappelijk Werker? Kiest u dan bijvoorbeeld voor een opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPW).
Bent u erachter gekomen dat uw interesses liggen op het gebied van de psychologie, maar moet u uw eerste stappen binnen dit vakgebied nog zetten? Het kan natuurlijk ook dat u werkzaam bent in bijvoorbeeld het Onderwijs en actuele kennis op het gebied de psychologie wilt verwerven. Wellicht vindt u wat u zoekt bij het onderwerp Leerpsychologie of Psychosociologie.
Na de inhoud komt de vorm… en dan de keuze
Wanneer u een bewuste keuze heeft gemaakt voor het onderwerp dat het beste bij uw vraag past, kunt u beginnen met filteren op de voor u belangrijkste criteria. Doet u dat in de volgorde van belangrijk naar minder belangrijk, net zo lang tot er nog slechts enkele opleidingen over zijn. Waar wilt u de opleiding volgen (Regio)? Wanneer wilt u de opleiding volgen (Tijdstip)? Hoe lang wilt u studeren (Lesduur)? Hoeveel mag de opleiding kosten (Prijs)? Welk niveau is voor u geschikt?
Niet meteen raak? Past u dan dezelfde criteria in een andere volgorde toe of verandert u ze. Wanneer u nog enkele mogelijkheden over hebt, vinkt u er drie aan en klikt u op ‘vergelijk’. U ziet dan heel beknopt alle belangrijke aspecten op een rij. Wanneer dit voor u te oppervlakkig is en u een meer diepgravende keuze wilt maken, raden wij u aan een brochure aan te vragen!