school

Alles waarvan je verder kunt leren

Meer dan 78.000 cursussen & opleidingen.

Sociaal psychiatrische verpleegkunde (SPV) trainingen, cursussen & opleidingen

Bekijk ook: Verpleegkunde, Verpleegtechnische handelingen, Erkende opleiding tot Verpleegkundige, Vervolgopleiding Verpleegkunde, Persoonlijkheidsstoornis en Psychose.

Bekijk ook: Verpleegkunde, Verpleegtechnische handelingen en Erkende opleiding tot Verpleegkundige.

check_box_outline_blank

Post-hbo SPV

Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
placeWoensdag 11 september 2024 in Groningen

Uitgebreid De post-hbo-opleiding SPV is een duale competentiegerichte opleiding. De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het w…

Opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

Wil jij je verder ontwikkelen als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de sociale psychiatrie? Dan is een opleiding sociaal psychiatrisch verpleegkundige een goede keuze.

Wat is sociaal psychiatrische verpleegkundige?

Een sociaal psychiatrisch verpleegkundige of SPV-er helpt mensen met psychische problemen. De sociaal psychiatrisch verpleegkundige werkt vaak bij een huisartsenpraktijk of regionale GGZ instelling. Een SPV-er helpt mensen de psychische klachten te verminderen en te zorgen dat hun cliënten niet terugvallen in bepaald gedrag.

Wat zijn de taken van een sociaal psychiatrische verpleegkundige?

Een SPV voert verkennende gesprekken om de psychische problemen vast te stellen. Een sociaal psychiatrische verpleegkundige stelt een behandelplan voor die wordt uitgevoerd in samenwerking met andere instanties. Een SPV kan gebruik maken van verschillende technieken om de patiënt te behandelen zoals cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering of systeemtherapie.

Voor wie is de opleiding geschikt?

De opleidings is vooral bedoeld voor GGZ-verpleegkundigen

Wat levert mij de opleiding psychiatrische verpleegkundige op?

Na je opleiding SPV kun je aan de slag in verschillende werkvelden. Veel deelnemers aan de opleiding gaan aan de slag in de gespecialiseerde GGZ, ambulante sociale psychiatrie of werken in een huisartsenpraktijk als POH-GGZ.

Andere psychische opleidingen

Wil je jezelf specialiseren als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de sociale psychiatrie? Dan is deze opleiding een goede keuze. Wil je verder ontwikkelingen in gedragstherapie dan zijn de cognitieve gedragstherapie trainingen een betere keuze.