MBO niveau 4 Verpleegkunde

Niveau
Tijdsduur
Logo van Zorgcollege

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De opleiding Verpleegkundige is een verkorte mbo niveau 4 opleiding voor volwassenen. De opleiding volg je in de zorgpraktijk (BBL). Daarnaast ga je één dag per week naar school. Met ervaring in de zorg en een relevante vooropleiding ontvang je vrijstellingen, waardoor je bij Zorgcollege versneld de opleiding in 18 maanden kunt afronden.

Het beroep Verpleegkundige niveau 4
Als mbo-Verpleegkundige ondersteun je zorgvragers op verschillende manieren. Naast persoonlijke verzorging voer je verpleegtechnische handelingen uit en begeleid je een zorgvrager bij lichamelijke, psychosociale en/of maatschappelijke vraagstukken. Je stimuleert een zorgvrager om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. Je g…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De opleiding Verpleegkundige is een verkorte mbo niveau 4 opleiding voor volwassenen. De opleiding volg je in de zorgpraktijk (BBL). Daarnaast ga je één dag per week naar school. Met ervaring in de zorg en een relevante vooropleiding ontvang je vrijstellingen, waardoor je bij Zorgcollege versneld de opleiding in 18 maanden kunt afronden.

Het beroep Verpleegkundige niveau 4
Als mbo-Verpleegkundige ondersteun je zorgvragers op verschillende manieren. Naast persoonlijke verzorging voer je verpleegtechnische handelingen uit en begeleid je een zorgvrager bij lichamelijke, psychosociale en/of maatschappelijke vraagstukken. Je stimuleert een zorgvrager om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. Je geeft voorlichting en instructies. Als verpleegkundige niveau 4 werk je veelal zelfstandig. Dit geldt in het bijzonder in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen- en Thuiszorg (VVT). Je stemt de zorg af met collega’s uit andere disciplines, zoals helpenden, verzorgenden, artsen en andere medische en sociale zorgverleners.

Als mbo-Verpleegkundige word je opgeleid om in alle branches van de verpleging en verzorging te werken: ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg. Als verpleegkundige lever je in teamverband vraaggerichte intramurale en/of ambulante en/of semimurale zorg. De werkplek is wisselend en kan ook internationaal zijn. Op de werkplek kunnen zowel zorgvragers als hun zorgbehoeften snel veranderen. De doelgroep waaraan je zorg verleent, is zeer divers. De doelgroep bestaat onder andere uit: oudere zorgvragers met beperkte zelfzorg, waaronder psychogeriatrische en somatische zorgvragers; chronisch zieken; revaliderende zorgvragers; zorgvragers met een handicap; klinische zorgvragers; zorgvragers met psychiatrische ziektes en/of stoornissen; barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen; kinderen en jeugdigen met potentiële of feitelijke gezondheids- of bestaansdreiging.

De beroepskracht mbo-Verpleegkundige in de VVT richt zich erop om bij kortdurende relaties de zorg uit te voeren in een vertrouwelijke sfeer. Bij langdurige zorgverleningssituaties bouw je ook een relatie op met naastbetrokkenen. De mbo-Verpleegkundige is ondersteunend aan de zorg die de zorgvrager en naastbetrokkenen uitvoeren. Zo stimuleer je de zelf- en samenredzaamheid. Als zorgprofessional sluit je je zorgverlening zo veel mogelijk aan bij de wensen en gewoonten van de zorgvrager. Je draagt bij aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager.

De mbo-opleiding Verpleegkunde – BBL
Tijdens het theoretische deel van je versnelde opleiding Verpleegkunde, werk je in modules. Elke module wordt afgesloten met een toets of examen. De BPV-periode (beroepspraktijkvorming) is opgedeeld in twee fases; een ontwikkelingsgerichte fase en een examenfase.  In de ontwikkelingsgerichte fase leer je – in de praktijk (BBL)- de basisvaardigheden die horen bij het vak van mbo-Verpleegkundige. Na het succesvol afsluiten van de ontwikkelingsgerichte fase, word je toegelaten tot de examenfase. De aangeleerde vaardigheden worden tijdens in fase geëxamineerd. De opleiding is succesvol afgerond als je alle toetsen en examens hebt behaald. Hierna ontvang je het diploma mbo-Verpleegkundige niveau 4 van Zorgcollege.

Meerwaarde van Zorgcollege 
Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege deze mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Leerwijze
Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen. Instromende studenten hebben een relevante werkervaring en vooropleiding waardoor de lessen snel tot de kern komen. In kleine groepen werk je samen met studenten die op vergelijkbaar niveau deelnemen aan de opleiding verpleegkundige.

Je krijgt les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze zijn je metgezel, nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding mbo-Verpleegkunde niveau 4 alle praktijkvaardigheden en -handelingen van het beroep mbo-Verpleegkundige kunt oefenen in een realistische context.

Toelating opleiding Verpleegkundige 
Toelating tot de opleiding Verpleegkundige vindt plaats op basis van een intakegesprek, waarbij we kijken naar je motivatie, werkervaring en vooropleiding. De opleiding mbo-Verpleegkundige is bestemd voor kandidaten met een diploma Verzorgende-IG of een vergelijkbaar diploma. Heb je al een EVC-traject Verzorgende IG niveau 3 afgesloten? Mogelijk kun je dan ook toegelaten worden tot de versnelde opleiding mbo-Verpleegkundige, mits je minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op mbo niveau 3 hebt.

Heb je een verouderd diploma? Dan kun je op www.s-bb.nl controleren op welk niveau het nu wordt geschaald.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.