Senior Projectmanagement

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Senior Projectmanagement

Zuyd Professional
Logo van Zuyd Professional
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Zuyd Professional heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHeerlen, Nieuw Eyckholt 300
18 jan. 2022 tot 29 mrt. 2022
placeHeerlen
14 apr. 2022 tot 30 jun. 2022

Beschrijving

Werk je als projectleider, projectmanager of projectcontroller? Wil je dat jouw projecten nog succesvoller verlopen? Heb je behoefte aan wat meer ‘bagage’ als het gaat om bijvoorbeeld projectfinanciën, projectplanning, risico- en stakeholdermanagement of methodisch werken? Dan past de opleiding Senior Projectmanagement bij jou. Na deze opleiding ben je in staat projecten op een succesvolle manier te leiden. Alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt in projecten, komen aan de orde: van het schrijven van een business case tot agile werken met de Scrum-methode. Ook besteden we aandacht aan de menskant van projectmatig werken. Na deze opleiding kun jij duurzaam groeien in je functie als proje…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Projectmanagement, Projectmatig werken, PRINCE2, Eventmanagement en Projectmedewerker.

Werk je als projectleider, projectmanager of projectcontroller? Wil je dat jouw projecten nog succesvoller verlopen? Heb je behoefte aan wat meer ‘bagage’ als het gaat om bijvoorbeeld projectfinanciën, projectplanning, risico- en stakeholdermanagement of methodisch werken? Dan past de opleiding Senior Projectmanagement bij jou. Na deze opleiding ben je in staat projecten op een succesvolle manier te leiden. Alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt in projecten, komen aan de orde: van het schrijven van een business case tot agile werken met de Scrum-methode. Ook besteden we aandacht aan de menskant van projectmatig werken. Na deze opleiding kun jij duurzaam groeien in je functie als projectmanager of projectcontroller.

Doelgroep
Heb je als projectleider minimaal twee jaar leidinggevende ervaring? Ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en heb je budgettaire bevoegdheid? En wil jij nog meer uit je projecten halen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Het programma wordt verzorgd op hbo-niveau.

Na dit traject kun je...
... grotere, complexere projecten beter structuren, managen en beheersen. Je hebt (meer) inzicht ontwikkeld op het gebied van:

 • schrijven van een business case
 • maken van voortgangsrapportage
 • uitvoeren van het risicomanagementproces
 • uitvoeren van het stakeholdermanagementproces
 • het plannen van een project
 • het bewaken van de voortgang van een project.
 • werken met de agile-methode Scrum
 • persoonskenmerken van de projectmanager en projectcontroller
 • de sociaal dynamische aspecten van een projectteam

Je verbetert de volgende competenties:

 • situationeel leiderschap
 • plannen
 • voortgang bewaken
 • organisatiesensitiviteit
 • flexibiliteit
 • omgevingssensitiviteit

Programma
In de opleiding Projectmanagement Senior komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • benefitsmanagement, projectfinanciën en de business case
 • risico- en crisismanagement
 • projectplanning en voortgangsbewaking, stakeholdermanagement en communicatie
 • projectcontrol en methoden als Prince-2 en Scrum (twee bijeenkomsten)
 • het managen van projecten: duurzaam groeien als projectmanager, project controller en als projectteam

Opbouw
De opleiding Senior Projectmanagement van Zuyd Professional bestaat uit 6 bijeenkomsten: 3 theoriebijeenkomsten en 6 praktijkbijeenkomsten. Daarin leer je hoe je jouw project nog beter kunt managen. Want je werkt gedurende de opleiding aan een business case en voortgangsrapportage van een actueel project in je eigen organisatie. Een optimale verbinding tussen de theorie en praktijk dus.

Business case en voortgangsrapportage
In de thematische bijeenkomsten komen allerlei facetten van projectmatig werken aan bod: van planning tot voortgangsbewaking en van risicomanagement tot communicatie. Ook gaan we in op de principes van waterval- en agile-methoden. Zo behandelen we Scrum in spelvorm. Verder komen zowel de 'harde' als de 'zachte' kant van projectmanagement aan de orde. Je eigen project, waarvoor je een business case en voortgangsrapportage maakt, is daarbij steeds de rode draad. In de praktijkbijeenkomsten deel je deze met de andere deelnemers, zodat je ze op basis van hun feedback én die van de docent kunt verfijnen. Aan het einde van de opleiding lever je de business case en voortgangsrapportage in ter beoordeling. Goed om te weten: in meer dan 90% van de gevallen worden de business cases en voortgangsrapportages ook echt gebruikt in de organisatie van de deelnemers. Een win-winsituatie voor jou en je werkgever!

Kleine groepen, persoonlijke aandacht
Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze opleiding. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 6 tot 12 personen. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

Liever een losse workshop?
Je kunt de onderwerpen uit de opleiding Senior Projectmanagement ook volgen in losse workshops. Het niveau is dan hetzelfde, maar tijdens de workshop ga je niet specifiek op je eigen project in. Ook hoef je je niet voor te bereiden op de workshop en krijg je geen huiswerk. Een workshop duurt 3 uur, na afloop krijg je een bewijs van deelname. Wil je meer weten over de workshops? Neem dan contact op met het serviceteam.  

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.