Vergelijk abonnementen voor online / thuis leren en e-learning


alle abonnementen om onbeperkt vaardigheden te kunnen leren

Hoe kies je het beste leerplatform om onbeperkt te leren?

Wie online zijn kennis wil bijspijkeren, kan bij steeds meer leerplatformen onbeperkt leren. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als je zoekt naar de beste plek om iets nieuws te leren. Op welke punten moet je letten bij het uitkiezen van een online leerplatform?

5 punten waarop je moet letten

Cursusaanbod

Als je onbeperkt wilt leren wil je een abonnement dat jou voor een maandelijks bedrag toegang heeft tot het grootste en beste aanbod in de onderwerpen die jij wilt leren. De meeste websites die onbeperkt leren aanbieden hebben een bibliotheekfunctie waarmee gebruikers door verschillende cursussen kunnen bladeren. Cursussen zijn vaak gegroepeerd in paden, waarbij verschillende cursussen over hetzelfde onderwerp zijn gebundeld. Stel je jezelf de volgende vragen:

  • Wat kan ik er leren en sluit het aanbod aan bij mijn leerdoelen?
  • Voor welke doelgroep zijn de trainingen bedoeld?
  • Is het aanbod voor beginners of gevorderden?

Kwaliteit van de cursussen

Wat is de kwaliteit van het cursusmateriaal? Zijn de instructeurs autoriteiten in hun vakgebied? Hoe actueel is de inhoud van de cursussen? De video’s en cursussen die ik zelf bijvoorbeeld op Pluralsight heb bekeken zitten erg professioneel in elkaar. Niet alleen krijg je uitleg, maar ook ga je vaak zelf aan de slag. Door de combinatie van goede uitleg en zelf aan de slag gaan, leer je veel. Kijk ook of je de cursussen in je eigen taal kunt leren. In sommige gevallen worden de cursussen in het Engels gegeven, maar kun jezelf Nederlandse ondertitels aanzetten. Nog een tip, bij sommige cursussen kun je de snelheid zelf instellen. Uit eigen ervaring volg ik de meeste cursussen op een snelheid van 1.1x of 1.2x.

Lesmethoden

Hoe interactief zijn de lessen? Gaat het om passief bekijken van video’s of krijg je ook opdrachten en quizzen voorgeschoteld? Hoe interactiever de cursussen hoe gemotiveerder en betrokken jij je vaardigheden ontwikkelt. Ga ik passief of actief leren? Is de leermethode meer passief door het kijken van video’s of word je ook aan het werk gezet met oefeningen en quizzes? Bij sommige platformen krijg je een instructie en heb je een oefenconsole waar je op hetzelfde scherm iets moet invullen of oefenen. Leren door te doen.

Prijsmodel en proefperiode

Bij de meeste platformen heb je een gratis proefperiode van 7 of 10 dagen, waardoor helemaal gratis het platform kan uitproberen. Ik raad je aan om eerst de gratis proefperiode te proberen van 10 dagen. Dit zou ik voor een maandabonnement doen. Als je overtuigd bent, hoef je de gratis proefperiode niet stop te zetten en kan je eventueel een jaarabonnement nemen.

Leerpaden

Sommige leerplatformen bieden leerpaden aan, dit is heel handig. Leerpaden zijn paden die je vanaf een bepaalt instapniveau stapsgewijs opleiden naar een bepaald professioneel functieprofiel. Leerplatformen die met leerpaden werken testen vaak of je het kennis over een bepaald carrièrepad beheerst, dat is heel handig. Kortom met leerpaden bespaar je jezelf tijd door de juiste vaardigheden te leren in de juiste volgorde.

Social learning en de community

Social learning - Het delen van leerervaringen met anderen is een bewezen manier om het materiaal te verwerken en het leren te laten beklijven. Online cursusaanbieders bieden soms discussieforums waar gebruikers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen van de instructeur of collega's. Instructeurs op sommige platforms kunnen cohorten studenten creëren om een ​​gemeenschapsgevoel op te bouwen bij gebruikers die cursussen volgen over hetzelfde onderwerp.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Valentina
10
Microsoft Office 2019 maatwerk Nulmeting - Microsoft Office 365 - Microsoft Office - onbeperkt

"Zeer tevreden! Ik heb de e-learning module Office 365 gekocht en de ervaring was zeer positief.
Het proces is duidelijk en de leer methode is interessant. Het geeft een sfeer van een virtueel werkruimte.
Je krijgt een online versie van bijvoorbeeld Word waarin je de stof meteen kan toepassen.
De training heeft handige functies, tips en tricks en gaat met een goed tempo door de stof heen. Hiermee heb ik mijn certificaat gehaald.
Duidelijk uitgelegd, een grote aanrader." - 21-04-2022 09:15

"Zeer tevreden! Ik heb de e-learning module Office 365 gekocht en de ervaring was zeer positief. Het proces is duidelijk en de leer methode … alles lezen - 21-04-2022 09:15

starstarstarstarstar
James van Kramen
10
Studdy® | Jouw abonnement voor onbeperkt leren!

"Leerzaam portaal. Je kan gebruik maken van meer dan 500 gecertificeerde trainingen. Daarnaast zijn er nog e-books, audioboeken en video's die helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit is zeker een aanrader." - 09-10-2020 08:13

"Leerzaam portaal. Je kan gebruik maken van meer dan 500 gecertificeerde trainingen. Daarnaast zijn er nog e-books, audioboeken en video's di… alles lezen - 09-10-2020 08:13