4.963 Management opleidingen

keuzehulp

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding?
Bekijk onze speciale keuzehulp pagina's:


Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2019)
?Coach+Result
?Jacobs & van Rooij
?PER4MANCE
4ICM opleidingen & trainingen
star 9,1 (29 ervaringen)
5Kweekel Advies & Training
star 8,8 (24 ervaringen)
6Van Harte & Lingsma
star 8,8 (33 ervaringen)
7IMK Opleidingen BV
star 8,6 (23 ervaringen)
8Picabia Opleidingen
star 8,6 (217 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstar_halfstar_borderstar_border
Sebastiaan van der Stap
Restaurant bedieningsmedewerker
5
SVH Leermeester

"De twee cursus dagen waren zeer geslaagd. Daarnaast vergde de portfolio veel extra tijd naast een 50 uur werkweek en was dit een slechte combinatie voor mij. Voor de examendag geef ik een 5. Naast het wachten van 2,5 uur voordat ik mijn examen kon doen, werden we zeer erg verstoord door een cursus die naast ons plaats vond in een achtere zaal. Vooral tegen hun luidruchtigheid werd niks gedaan. Ongeacht mijn uitslag vind ik dit zeer beneden pijl. " - 13-11-2019 14:48

"De twee cursus dagen waren zeer geslaagd. Daarnaast vergde de portfolio veel extra tijd naast een 50 uur werkweek en was dit een slechte com… alles lezen - 13-11-2019 14:48

starstarstarstarstar
Thomas Kort
10
Duurzaam Ondernemen

"ICM levert wat men beloofd en beschikt (voor de cursussen die ik tot op heden hebt gevolgd) telkens over zeer motiverende docenten. De inhoud van deze cursus geeft veel stof tot nadenken over het begrip duurzaamheid. Daarnaast krijg je inzicht in hoe een en ander in je eigen organisatie te laten landen." - 13-11-2019 12:16

"ICM levert wat men beloofd en beschikt (voor de cursussen die ik tot op heden hebt gevolgd) telkens over zeer motiverende docenten. De inhou… alles lezen - 13-11-2019 12:16

starstarstarstarstar_half
Riny Slagt
Divisimanager
9
MBA - Executive master of business administration

"Prima opleiding, kleine groepen, wat voor mij prettig werkt. Tijdens de opleiding 3 business projecten, waarbij een bedrijfskundig vraagstuk in groepsverband, circa 3 man, wordt opgepakt. Het vraagstuk speelt binnen één van de werkgevers. Goede manier om vaardigheid te krijgen in het doen van onderzoek, daarnaast levert het de werkgever ook nog iets op. Ik zou deze opleiding zeker adviseren." - 13-11-2019 11:20

"Prima opleiding, kleine groepen, wat voor mij prettig werkt. Tijdens de opleiding 3 business projecten, waarbij een bedrijfskundig vraagstuk… alles lezen - 13-11-2019 11:20