4.545 Management opleidingen

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding? Bekijk de keuzehulp.

keuzehulp

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding?
Bekijk onze speciale keuzehulp pagina's:


Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Leiderschapsstijlen test

Pas jij de 4 leiderschapsstijlen succesvol toe? Ontdek hoe je nog beter kunt managen.

Doe de Leiderschapsstijlen test

Motiverend leidinggeven test

Hoe motiverend ben jij als manager? Doe de test en ontvang waardevolle tips.

Doe de Motiverend leidinggeven test

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2019)
1PER4MANCE
star 9,4 (52 ervaringen)
2Van Harte & Lingsma
star 8,7 (24 ervaringen)
3IMK Opleidingen BV
star 8,6 (22 ervaringen)
4Picabia Opleidingen
star 8,5 (170 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Paul 't Mannetje
8
Teambuilding: Chinese Highway

"Goed: Programma-opzet, materiaal voorhanden, aanwezigheid poncho’s (zorgde ervoor dat men niet afhaakte gaf men aan); Samenwerking Wouter /Bart/Paul: grote lijnen afgesproken, Wouter/Bart leidend, elkaar ruimte geven, contact met deelnemers, opvang laatkomers. Flexibel met tijden omgaan n.a.v. laatkomers en regen, tussentijds afstemmen, Bart die lekker meeging in spel deelnemer Hans (top!), water mee naar buiten, drankje regelen bij terugkomst in lokaal
Bereikte doelen, ook genoemd door deelnemers: (verdere) kennismaking met team, teambuilding, plezier met elkaar, gaan voor een uitdaging, resultaten geboekt, intro 2 nieuwe medewerkers
Conclusie: Leuke en leerzame middag met passend etentje als afsluiting
Mooie eerste vervolg/verdieping op talentenverhaal in kader borgen
Outdoor/ervaringsleren heeft echt toegevoegde waarde voor ontdekken, waarderen, ontwikkelen en benutten Talenten en sterke punten.
Te verbeteren: Er is nog meer uit te halen in relatie tot Talentenverhaal:
o Andere opdracht
o Ruimte voor feedback op Sterke Punten en niet zozeer op onderliggende talenten
o Ook in kleine groepjes elkaar feedback (leren) geven
o Wouter/Paul en gebruik terminologie Talenten en Sterke Punten nog beter afstemmen

" - 19-08-2019 13:11

"Goed: Programma-opzet, materiaal voorhanden, aanwezigheid poncho’s (zorgde ervoor dat men niet afhaakte gaf men aan); Samenwerking Wouter /B… alles lezen - 19-08-2019 13:11

starstarstarstarstar_border
Alice Landkroon - Pieterse
Bar medewerker
8
Spoedcursus Sociale Hygiëne

"Leuk verteld door meneer Ab...duidelijk ook...maar het is wel een lange dag met aan het einde pas het examen...je hoofd zit dan wel een beetje vol van alles. Tussendoor pauzes met koffie en een lunch " - 15-08-2019 18:31

"Leuk verteld door meneer Ab...duidelijk ook...maar het is wel een lange dag met aan het einde pas het examen...je hoofd zit dan wel een beet… alles lezen - 15-08-2019 18:31

starstarstarstarstar
Roel Kooloos
10
Assertiviteit en leidinggeven aan jezelf: Columbustraining (module 1)

"Super training, top trainer!! Hele fijne coaches. Ik heb veel geleerd, van anderen maar vooral over mezelf. super knap hoe jullie van een groep onbekenden binnen no time een eenheid maakte. Veel positiviteit.

Trainer Rob L. weet door zijn ervaring en techniek je mee te nemen. Ik zie het maar als een reis. ik wilde ergens uitkomen maar kwam heel ergens anders terecht. dat had Columbus ook.... hij zocht India en indianen maar kwam uit op het huidige Noord Amerika. Ik ging voor werk gerelateerde zaken maar kwam uit dat ik moest kijken naar het totaalpakketje. zelfbeeld zelfvertrouwen waren bij mij wat laag, na deze training voel ik me top! Dank!!!

Marianne, mijn Coach was mijn kompas! de Coachgroep waarin ik in zat was mijn landkaart. de aarde was niet plat maar rond!! dank!!" - 12-08-2019 11:43

"Super training, top trainer!! Hele fijne coaches. Ik heb veel geleerd, van anderen maar vooral over mezelf. super knap hoe jullie van een gr… alles lezen - 12-08-2019 11:43