Management Opleidingen & Trainingen

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Leiderschapsstijlen test

Pas jij de 4 leiderschapsstijlen succesvol toe? Ontdek hoe je nog beter kunt managen.

Doe de Leiderschapsstijlen test

Motiverend leidinggeven test

Hoe motiverend ben jij als manager? Doe de test en ontvang waardevolle tips.

Doe de Motiverend leidinggeven test

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een leerproduct hebben afgerond.

Categoriescore (2017)
?PER4MANCE
?Jacobs & van Rooij - Beste Opleider van Nederland 2016
?Coach + Result
4YEARTH Academy
star 9,0 (106 ervaringen)
5ICM Opleidingen & trainingen
star 8,8 (66 ervaringen)
6Springest Academy
star 8,8 (43 ervaringen)
7IMK Opleidingen BV
star 8,4 (157 ervaringen)
8Picabia Opleidingen
star 8,4 (141 ervaringen)

Recente ervaringen

Wanda Singerling
starstarstarstar_halfstar_border
Leidinggevende eet&bierencafe de beiaard
7
SVH Leermeester

"Ik vond de cursus echt pittig maar daar ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor en dat werd ook goed aangegeven door de leraar. Het portfolio werd je goed doorheen gesleept met de feedback en heb een aantal x contact moeten opnemen en ook toen werd ik heel behulpzaam behandeld. Het praktijk vond ik wat overdreven met alle punten die je moest benoemen om te slagen. Wat ik wel echt schrikken vond is het examen zelf. We waren zo getraind in wat voor soort vragen we zouden kunnen krijgen en welke delen van het boek belangrijk waren voor het examen. Ik heb mij echt de pletter geleerd en op het moment dat ik het examen openende dacht ik serieus ik heb het verkeerde examen gekregen of het verkeerde boek! Ik herkende bijna niks van waar we zo zogenaamd gefocust op moesten zijn. Ten eerste al dat je weken spreekt over leermeester en met het examen praktijkopleider dat vond ik al verwarrend en dat ik mij afvraag of de leraar ook wel up to date is met het examen, want er kwam weinig overeen met wat er werd uitgelegd en het examen zelf vond ik. Verder was alles tip top geregeld wat koffie en lunch e.d betreft. " - din 21 nov 2017 13:20:35 UTC

"Ik vond de cursus echt pittig maar daar ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor en dat werd ook goed aangegeven door de leraar. Het p… alles lezen - din 21 nov 2017 13:20:35 UTC

Sander Vriend
starstarstarstarstar_half
9
Praktisch Leidinggeven

"Leerzame cursus waarbij theorie en praktijk goed werden gecombineerd. Leuke groepstrainingen waarbij iedereen van de cursisten aan bod kwam. De docent kon alles goed verwoorden en wist dit goed over te brengen naar de groep. Een aanrader om aan deel te nemen voor mensen die interesse hebben in leidinggeven." - din 21 nov 2017 13:16:17 UTC

"Leerzame cursus waarbij theorie en praktijk goed werden gecombineerd. Leuke groepstrainingen waarbij iedereen van de cursisten aan bod kwam.… alles lezen - din 21 nov 2017 13:16:17 UTC

Marc Klaassen
starstarstarstarstar_border
Expert in procurement and supply chain, industry and wholesale market, ready to take the challenge!
8
Lean Management

"De cursus is goed qua opzet en Remko is goed in staat om de theorie te ondersteunen met veel praktische verhalen. Daardoor houdt hij de aandacht er goed bij en wordt het ook direct praktisch toepasbaar.
" - din 21 nov 2017 12:27:18 UTC

"De cursus is goed qua opzet en Remko is goed in staat om de theorie te ondersteunen met veel praktische verhalen. Daardoor houdt hij de aand… alles lezen - din 21 nov 2017 12:27:18 UTC