Communicatietraining

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Er zijn ook communicatietesten voor je beschikbaar. Zo kun je je communicatie skills testen in de categorieën: Zintuigelijk beïnvloeden, 360º Communicatie, Zintuigelijk beïnvloeden, Stress & communicatie en een Prof. Communication Foundation proefexamen.

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een leerproduct hebben afgerond.

Categoriescore (2017)
1PER4MANCE
star 9,7 (146 ervaringen)
2Roy Ishak
star 9,5 (92 ervaringen)
3Pure Talent
star 9,5 (46 ervaringen)
4Coach + Result
star 9,4 (160 ervaringen)
5Jacobs & van Rooij - Beste Opleider van Nederland 2016
star 9,3 (25 ervaringen)
6Alfabeta Tekst en Training
star 9,3 (108 ervaringen)
7Nobbe Mieras trainingen
star 9,2 (81 ervaringen)
8Speech Republic
star 9,2 (21 ervaringen)
9Psychodidact
star 9,1 (50 ervaringen)
10YEARTH Academy
star 9,1 (195 ervaringen)

Recente ervaringen

Robert Borssen
starstarstarstarstar_border
Bewindvoerder | Budgetcoach | Levensexecuteur | Schuldhulpverlener NEN 8048 KIWA | Co-founder Bewind Randstad
8
Correct Nederlands - Van Dale Taaltraining

"Ontzettend goede training met een zeer inspirerende trainster (Nicole Postma). Veel geleerd en nu nog 15 weken wekelijks een e-mail om de taalregels te herhalen.

Catering, locatie etc allemaal top!

Nicole nogmaals dank!" - maa 18 dec 2017 17:44:10 UTC

"Ontzettend goede training met een zeer inspirerende trainster (Nicole Postma). Veel geleerd en nu nog 15 weken wekelijks een e-mail om de ta… alles lezen - maa 18 dec 2017 17:44:10 UTC

Sanne Dijkgraaf
starstarstarstarstar
Uitgever bij Leven! Magazine Utrecht
10
Spreektrainingen - Spreken in het openbaar / Presenteren

"Boven alles zeer positief verrast door de cursus. De sfeer was ontzettend goed en er werd veel focus gelegd op het feit dat de cursus vooral leuk is. Dit had ik niet verwacht en zorgde er ook direct voor dat ik tijdens de gehele cursus geen zenuwen of angst heb ervaren. Ontzettend veel geleerd en voor mij was vooral het nut van het formuleren van een kernboodschap een waardevolle les. De tips en tricks die ik heb meegekregen heb ik direct toe kunnen passen in mijn laatste praatje voor een groot publiek, waarbij ik meteen ook merkte dat het zijn vruchten af heeft geworpen. Absoluut een aanrader." - maa 18 dec 2017 15:34:31 UTC

"Boven alles zeer positief verrast door de cursus. De sfeer was ontzettend goed en er werd veel focus gelegd op het feit dat de cursus vooral… alles lezen - maa 18 dec 2017 15:34:31 UTC

Mirjam Lammers
starstarstarstarstar
Projectadviseur
10
OR Cursus: Samen werken in de ondernemingsraad (op Schateiland) - Beste Opleider van Nederland 2015

"De tweedaagse OR-training die we bij Reinier volgden was leerzaam, afwisselend en boeiend. Reinier is niet alleen deskundig, maar zorgt ook voor een warme, open sfeer. De prachtige (besneeuwde) locatie, Buiten De Uylenburg in Delfgauw, droeg daar nog eens extra aan bij. We hebben ervan genoten en gaan heel graag op herhaling!" - maa 18 dec 2017 15:22:14 UTC

"De tweedaagse OR-training die we bij Reinier volgden was leerzaam, afwisselend en boeiend. Reinier is niet alleen deskundig, maar zorgt ook … alles lezen - maa 18 dec 2017 15:22:14 UTC