Communicatie Training, Opleiding of Cursus

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Er zijn ook communicatietesten voor je beschikbaar. Zo kun je je communicatie skills testen in de categorieën: Zintuigelijk beïnvloeden, 360º Communicatie, Zintuigelijk beïnvloeden, Stress & communicatie en een Prof. Communication Foundation proefexamen.

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

127 vragen over Communicatie

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een leerproduct hebben afgerond.

Categoriescore (2017)
?PER4MANCE
?Roy Ishak
?Coach + Result
4Pure Talent
star 9,4 (33 ervaringen)
5Alfabeta Tekst en Training
star 9,3 (82 ervaringen)
6Nobbe Mieras trainingen
star 9,2 (65 ervaringen)
7Psychodidact
star 9,1 (48 ervaringen)
8YEARTH Academy
star 9,0 (180 ervaringen)
9ICM Opleidingen & trainingen
star 9,0 (54 ervaringen)
10Presenting with Impact
star 9,0 (29 ervaringen)

Recente ervaringen

judith jehee
starstarstarstarstar
10
Effectief communiceren

"Een prettige hands on training met goede handvaten om je verder te ontwikkelen en meteen in de praktijk te kunnen brengen. Wietske heeft echt oog voor het individu en dat is heel prettig" - vri 17 nov 2017 15:15:30 UTC

"Een prettige hands on training met goede handvaten om je verder te ontwikkelen en meteen in de praktijk te kunnen brengen. Wietske heeft ech… alles lezen - vri 17 nov 2017 15:15:30 UTC

peter van Os
starstarstarstarstar
Operatiineel medewerker ECT
10
Persoonlijke effectiviteit

"Gerard is de ideale tegenspeler van Marcel. Gerard houd het overzicht en kan je met weinig woorden aanzetten tot grote acties. Hij laat je simpel en duidelijk inzien dat we soms veel te moeilijk denken/doen.
Na de traing ben ik gaan inzien wat voor impact Gerard op mij heeft gehad. Een heel fijn mensen mens. " - vri 17 nov 2017 12:25:19 UTC

"Gerard is de ideale tegenspeler van Marcel. Gerard houd het overzicht en kan je met weinig woorden aanzetten tot grote acties. Hij laat je s… alles lezen - vri 17 nov 2017 12:25:19 UTC

Johan Roza
starstarstarstarstar
Marketeer
10
Copywriting

"Roy is een toptrainer. De training çopy writing is to the point en het geleerde is direct toepasbaar. Ik heb deze training uitgekozen omdat ik goed vindbare en goed converterende teksten wilde leren schrijven. Aan deze verwachting is geheel voldaan. Door de feedback op een bestaande tekst wordt leereffect vergroot. Daarnaast biedt Roy de mogelijk om achteraf nog een extra tekst te laten controleren. Ik kan deze training aan iedereen, die goede teksten wil leren schrijven, aanbevelen!" - vri 17 nov 2017 11:34:41 UTC

"Roy is een toptrainer. De training çopy writing is to the point en het geleerde is direct toepasbaar. Ik heb deze training uitgekozen omdat… alles lezen - vri 17 nov 2017 11:34:41 UTC