Communicatie Training, Opleiding of Cursus

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Er zijn ook communicatietesten voor je beschikbaar. Zo kun je je communicatie skills testen in de categorieën: Zintuigelijk beïnvloeden, 360º Communicatie, Zintuigelijk beïnvloeden, Stress & communicatie en een Prof. Communication Foundation proefexamen.

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een leerproduct hebben afgerond.

Categoriescore (2017)
1PER4MANCE
star 9,5 (55 ervaringen)
2Roy Ishak
star 9,5 (67 ervaringen)
3Coach + Result
star 9,4 (137 ervaringen)
4Nobbe Mieras trainingen
star 9,2 (60 ervaringen)
5Alfabeta Tekst en Training
star 9,1 (59 ervaringen)
6Psychodidact
star 9,1 (46 ervaringen)
7YEARTH Academy
star 9,0 (180 ervaringen)
8ICM Opleidingen & trainingen
star 8,9 (29 ervaringen)
9Presenting with Impact
star 8,9 (27 ervaringen)
10DenkProducties
star 8,8 (25 ervaringen)

Recente ervaringen

Kristel van Oldenbeek
starstarstarstarstar_half
Freelance tekstschrijver
9
SEO webschrijven / copywriting

"De SEO training is mij erg goed bevallen. Kleine groep, duidelijke uitleg met voorbeelden en er is veel ruimte voor vragen. Absoluut een aanrader voor iedereen die teksten schrijft voor het web!" - din 24 okt 2017 07:11:21 UTC

"De SEO training is mij erg goed bevallen. Kleine groep, duidelijke uitleg met voorbeelden en er is veel ruimte voor vragen. Absoluut een aan… alles lezen - din 24 okt 2017 07:11:21 UTC

Hestia Monster
starstarstarstarstar_half
9
Politieke Invloed en Professionele Effectiviteit - 4 dagen

"De training heeft echt mijn ogen geopend over het richten van energie en het krijgen van tractie. Aanrader!
Ook erg leuk om eerlijk te kijken naar jouw eigen wens om machtig/ invloedrijk te zijn." - maa 23 okt 2017 13:06:35 UTC

"De training heeft echt mijn ogen geopend over het richten van energie en het krijgen van tractie. Aanrader! Ook erg leuk om eerlijk te kij… alles lezen - maa 23 okt 2017 13:06:35 UTC

Kristel Van Hoof
starstarstarstarstar
Ambulant hulpverlener en Medewerker vertrouwenspersoon
10
Nascholing Vertrouwenspersoon: opbouwen samenwerkingsrelatie met leidinggevenden en hen adviseren

"Fijne, gemoedelijke sfeer in de groep met een super fijne trainer, Marcel.
Alle ruimte om te kunnen en mogen leren. Inhoudelijk goede handvatten gekregen om weer verder te gaan!!
Heerlijke, gezellige lunch en dat alles in huiselijke sfeer (bij Marcel thuis).
Leuke groep deelnemers bij elkaar met verschillende achtergronden waardoor je je horizon weer verbreed.
Top training!" - maa 23 okt 2017 11:36:33 UTC

"Fijne, gemoedelijke sfeer in de groep met een super fijne trainer, Marcel. Alle ruimte om te kunnen en mogen leren. Inhoudelijk goede handv… alles lezen - maa 23 okt 2017 11:36:33 UTC