Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Alfabeta Tekst en Training
star 9,4 (37 ervaringen)
2Grip trainingen
star 9,2 (26 ervaringen)
3Taalcentrum-VU
star 9,1 (31 ervaringen)
4Capgemini Academy
star 8,8 (38 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstar_borderstar_border
Noraly Blaazer
Graphic Designer II
6
Online Class: Minder woorden, meer impact, samenwerking, omgaan met weerstand, communicatie

"Het was een leerzame cursus, maar eigenlijk een te korte tijd voor alle informatie en om het in de praktijk toe te passen. De cursus werd viritueel gegeven. Naar mijn idee zou de cursus beter tot z'n recht komen wanneer er een locatie bij te pas komt, waar je door middel van het rollenspel meteen in de praktijk kunt oefenen. Daarnaast moest iedereen een oefening voorbereiden in het handboek. Ik vond het jammer dat niet iedereen dit begrepen had, en hierdoor liepen we wat vertraging op. Wanneer de curus door iedereen goed wordt ingelezen en voorbereid, kan er ook beter met elkaar samengewerkt worden binnen het rollenspel. " - 20-03-2023 15:33

"Het was een leerzame cursus, maar eigenlijk een te korte tijd voor alle informatie en om het in de praktijk toe te passen. De cursus werd vi… alles lezen - 20-03-2023 15:33

starstarstarstarstar
Marith
10
Omgaan met agressie In-company

"Erg leuke training. Er was voldoende interactie, met elkaar en tussen de trainer en deelnemers. We hoefden niet alleen maar te luisteren. Daarnaast zijn de handvaten die we hebben meegekregen handig en kunnen we mee aan de slag." - 20-03-2023 14:52

"Erg leuke training. Er was voldoende interactie, met elkaar en tussen de trainer en deelnemers. We hoefden niet alleen maar te luisteren. Da… alles lezen - 20-03-2023 14:52

starstarstarstarstar_half
Marciano van den Broeke
Community Specialist
9
Storytelling

"Hele fijne cursus van Fiona gehad. Je werkt aan een business case die je in de praktijk kunt gebruiken, je spart veel met andere deelnemers en je ontvangt direct veel feedback. Als ik het goed heb zat er geen certificaat aan deze cursus, anders was het een 10 geweest!" - 20-03-2023 14:44

"Hele fijne cursus van Fiona gehad. Je werkt aan een business case die je in de praktijk kunt gebruiken, je spart veel met andere deelnemers … alles lezen - 20-03-2023 14:44