Marketing Opleiding, Cursus & Training

Maatwerk-training nodig? Doe een open aanvraag voor een incompany training.

Marketing opleidingen

Wat betekent marketing?

Het woord marketing komt letterlijk van de Engelse woorden “market” en “getting”. Dat betekent zoiets als de markt naar je toe te trekken. Marketing omvat alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de vraag in de markt te stimuleren en de verkoop te bevorderen.

Wil jij je verder ontwikkelen in marketing?

Wil je weten hoe je succesvol producten in de markt zet? Zoek je een opleiding waarmee je breed inzetbaar bent? Dan is een marketing opleiding een goede keuze.

Een ruim aanbod marketing opleidingen

Tegenwoordig zijn er tal van marketing cursussen en trainingen. Veel opleidingen leiden op voor examens van exameninstituut NIMA, maar er komen ook steeds meer cursussen voor hele specifieke onderwerpen bij. Zowel op MBO als op (post) HBO en management niveau. Bij Springest ben je aan het juiste adres voor een marketing opleiding. Op dit moment bieden we ruim 500 marketing opleidingen. Op Springest hebben we alle aanbieders overzichtelijk bijeen gebracht. Voor beginners voor wie het begrip marketing nog een raadsel is. En voor gevorderden voor wie de begrippen prijs, product, plaats en promotie in de marketingmix al gesneden koek zijn.

NIMA marketing opleidingen

Wat is NIMA?

Nima is het Nederlands Instituut voor Marketing. Deze vereniging heetft als doel om Nederlandse marketeers verder te laten ontwikkelen en professionaliseren. Behalve een marketing platform heeft het NIMA een rol als examinator van marketing opleidingen. Het NIMA-diploma een standaard marketing opleiding die vaak gevraagd wordt voor marketingfuncties in Nederland. Springest heeft 33 NIMA opleidingen. De bekendste zijn natuurlijk NIMA Marketing A, NIMA Marketing B en NIMA Marketingcommunicatie-B.

Andere populaire marketing trainingen

Geen opleiding gevonden die bij je past? Kijk ook eens bij onze categorie vol met communicatietrainingen waar je alles kan vinden om je communicatieskills te verbeteren.

Beste aanbieders in Marketing helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een leerproduct hebben afgerond.

Categoriescore (2017)
1Roy Ishak
star 9,4 (64 ervaringen)
2Douro Media
star 9,4 (38 ervaringen)
3UX Academy
star 8,9 (30 ervaringen)
4SRM
star 8,0 (126 ervaringen)

Recente ervaringen

Kristel van Oldenbeek
starstarstarstarstar_half
Freelance tekstschrijver
9
SEO webschrijven / copywriting

"De SEO training is mij erg goed bevallen. Kleine groep, duidelijke uitleg met voorbeelden en er is veel ruimte voor vragen. Absoluut een aanrader voor iedereen die teksten schrijft voor het web!" - din 24 okt 2017 07:11:21 UTC

"De SEO training is mij erg goed bevallen. Kleine groep, duidelijke uitleg met voorbeelden en er is veel ruimte voor vragen. Absoluut een aan… alles lezen - din 24 okt 2017 07:11:21 UTC

Gerben Bergman
starstarstarstarstar_border
UX/UI Designer bij DelftDI Healthcare IT
8
User Experience Design (UX 1) / Interaction Design / Customer Experience

"Zeer interessante training. Veel informatie in korte tijd, daardoor niet heel veel diepgang, maar dat is te verwachten bij een inleidende training. Geeft een goed overzicht van het vakgebied.

Enthousiaste docent met passie voor het vak. Vraagt een actieve houding van de cursisten d.m.v. diverse opdrachten.

Ik ben op termijn zeker geïnteresseerd in één van de vervolgtrainingen voor verdere verdieping. Aanrader voor iedereen die de eerste stappen wil zetten op UX-gebied." - maa 23 okt 2017 20:43:50 UTC

"Zeer interessante training. Veel informatie in korte tijd, daardoor niet heel veel diepgang, maar dat is te verwachten bij een inleidende tr… alles lezen - maa 23 okt 2017 20:43:50 UTC

Liesbeth de Goede-Hiensch
starstarstarstarstar
Tekstschrijver | redacteur at De Goede Teksten
10
Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

"De tweede workshop die ik volgde bij Roy Ishak was bestemd voor een doelgroep waartoe ik niet eens behoor. Maar de gulheid en het gemak waarmee hij zijn schat aan kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie deelt met zijn cursisten, smaakte absoluut naar meer. Dus greep ik de eerstvolgende gelegenheid aan om me te verrijken met zijn ervaring en kundigheid. 
En weer voelde ik me als tekstschrijver als een kind in een snoepwinkel, met een uitgebreid en smakelijk geëtaleerd assortiment aan wetenswaardigheden, inzichten, tips en trucs op het gebied van SEO. Daarbij houdt Roy niets voor zichzelf onder de toonbank. Klasse!
Zijn (na)zorg als trainer strekt zich uit tot ver na de workshop. Maanden na dato gaf hij uitgebreide uitleg en toelichting op enkele vragen die ik had - binnen enkele uren nadat ik hem had gemaild. Roy Ishak is een trainer die weet wat je nodig hebt. En die dat met gulle hand en zonder voorbehoud schenkt." - maa 23 okt 2017 15:45:14 UTC

"De tweede workshop die ik volgde bij Roy Ishak was bestemd voor een doelgroep waartoe ik niet eens behoor. Maar de gulheid en het gemak waar… alles lezen - maa 23 okt 2017 15:45:14 UTC