Marketing Opleiding, Cursus & Training

Wat is marketing precies?

Marketing draait om het beter verkopen van je producten of diensten. Dit brede vakgebied kent veel facetten. Zo kan een marketeer zich specialiseren in sales, maar ook productontwikkeling en productieprocessen zijn gerelateerd aan marketing. Binnen de digitale marketing zijn weer heel veel verschillende specialisaties, van Big data tot Google Ads.

Wist je dat je de meeste marketing trainingen online als e-learning kunt volgen? Bekijk de e-learning pagina voor de populaire marketing trainingen.

Welke vaardigheden zijn van belang voor een marketeer?

Wie een carrière overweegt als marketeer moet commercieel en flexibel van aard zijn. De markt verandert immers continu. Als je van klantcontact houdt, kan je ervoor kiezen de saleskant op te gaan. Voor een goede verkoper is altijd en overal plek. Ben je creatief en commercieel? Dan kun je als copywriter of content marketeer aan de slag. Wie analytisch is aangelegd kan zich uitleven op big data en machine learning.

Populaire trainingen op het gebied van marketing

Big data

Nog nooit was er zoveel informatie beschikbaar als nu. De grote vraag is: wat moet je ermee? Tijdens een opleiding Big Data leer je met behulp van data waarde en impact creëren binnen je organisatie. Hoe pas je Big Data toe? Door bijvoorbeeld het zoekgedrag van de bezoekers van je site te analyseren, zodat je kunt voorspellen welke producten ze mogelijk interessant vinden, of welke producten ze zullen retourneren. Zo kun je je klanten beter helpen en geld besparen. Maar ook binnen de journalistiek en overheid wordt Big Data steeds belangrijker.

NIMA Marketing A

Een NIMA-A opleiding is bedoeld voor de startende communicatie-, verkoop-, of marketing medewerker. Tijdens de opleiding leer je alle facetten van het verkoopvak kennen, waarna je voorbereid bent voor het internationaal erkende NIMA A examen. Denk daarbij aan onderwerpen als accountmanagement, de psychologie van het verkopen en de verschillende fases van het verkoopproces. Een vervolgstap is de NIMA B opleiding, die gericht is op senior accountmanagement.

Online Marketing

Als je een complete marketing opleiding zoekt die alle online marketing kanalen behandelt, dan is een online marketing opleiding een goede keuze. Je leert alles van zowel SEO, SEA, emailmarketing, conversie optimalisatie, affiliate marketing, display en customer relationship management.

Zoekmachine marketing

Op het vlak van digitale marketing is Google koning. Het doel van zoekmachine-marketing, of search engine optimalisation (SEO,) is begrijpen hoe Google pagina’s rankt, en daar op in te kunnen spelen. De regels van Google veranderen vaak, dus wat gisteren een must was, is vandaag irrelevant. Wie dat leuk vindt en het als een uitdaging ziet om hoger in Google te komen en zoveel mogelijk traffic te generen, moet SEO-specialist worden. Tijdens een SEO training zul je alles leren over zoekwoorden, link-building, AdWords, opmaak en content.

Content Marketing

Content marketing is marketing die erop uit is klanten te binden door hen van relevante informatie te voorzien. Door goede content te schrijven, creëer je een relatie met je klant en kan er ook sprake zijn van interactie. Content die een snaar raakt, kan viral gaan; de droom van elke content marketeer. Daarnaast is goede content ook belangrijk met het oog op SEO. Contentbureaus kunnen helpen bij het opstellen van een succesvolle contentstrategie. Maar met een training visualisatie en storytelling kom je ook al een eind.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing werken adverteerders samen met partners die transacties of leads voor hem genereren. Een partner kan bijvoorbeeld een advertentie op zijn website plaatsen en zo klanten doorverwijzen naar de adverteerder. Affiliates kunnen beloond worden op verschillende manieren, zoals Pay per click, Pay per View, Pay per Lead of Pay per Sale.

Google Analytics

Google Analytics is een geweldige tool om inzicht te krijgen in de bezoekers van je website. Door hun gedrag te analyseren kun je je marketing- en verkooptechnieken aanpassen en zal de verkoop van je product of dienst stijgen.

Populaire marketing functies

Binnen de marketing branche is de meeste vraag naar: SEO specialisten, SEA of PPC specialisten, online community managers, content marketeers, copywriters en social media marketeers.

Top 3 online marketing blogs waar je eindeloos op kunt doorklikken

- DutchCowboys. Altijd op de hoogte met het laatste nieuws over: Social Media, Interactieve marketing en Mobile marketing.
- Frankwatching. Ruim 400 experts delen dagelijks hun kennis over online marketing en trends.
- Emerce. Emerce is een multichannelplatform over online business en marketing. Emerce biedt beslissers in e-business inspiratie en kennis.

Beste aanbieders in Marketing helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Competence Factory
star 9,2 (58 ervaringen)
2SEOguru
star 9,2 (31 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Danny Boon
Boon
10
Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

"Voor mij een redelijk nieuw onderwerp SEO, en af en toe bijt het met UX en CX. Desalniettemin een leerzame training, om inzicht te krijgen over hoe je je jouw website beter vindbaar kunt maken via google." - 25-11-2021 15:35

"Voor mij een redelijk nieuw onderwerp SEO, en af en toe bijt het met UX en CX. Desalniettemin een leerzame training, om inzicht te krijgen o… alles lezen - 25-11-2021 15:35

starstarstarstarstar
Alvin Vereecken
Werkzoekend
10
Nima Sales A dagopleiding incl. NIMA A1 & A2 examen (WINNAAR 2020)

"ik volg deze opleiding via UWV omdat ik me wil omscholen naar accountmanager. Had geen enkele ervaring in Sales maar heb wel, door de opleiding van Rikus, alletwee de examens in een keer gehaald. Theorie vond ik niet moeilijk maar het rollenspel was heel spannend. De klacht was precies zoals verteld was in de opleiding. Ook dat ding over levertijden en korting kwamen aan bod. Als ik die voorbereiding niet had gehad was ik zeker niet in 1x geslaagd. Ben nu met mijn jobcoach op zoek naar een leuke baan in de Sales " - 23-11-2021 15:00

"ik volg deze opleiding via UWV omdat ik me wil omscholen naar accountmanager. Had geen enkele ervaring in Sales maar heb wel, door de opleid… alles lezen - 23-11-2021 15:00

Donya van Heezik
starstarstarstarstar
Donya van Heezik
Communicatieprofessional
10
Personal Career Branding

"Ik vond de cursus Personal Career Branding heel leerzaam maar vooral ook verfrissend: ik leerde allerlei tips en trucs over solliciteren die ik nog niet eerder had gehoord. Verder vond ik de persoonlijke aandacht die ik kreeg tijdens een telefoongesprek en het 'neppe' sollicitatiegesprek erg fijn - elke persoon is anders, heeft andere kwaliteiten en valkuilen, dus juist die persoonlijke gesprekken hebben mij erg geholpen. Ikzelf ben een bescheiden persoon die zich liever niet anders voordoet dan ze is. Tijdens het solliciteren kunnen deze eigenschappen een valkuil vormen, maar tijdens deze cursus leerde ik hoe ik mezelf van mijn sterkste kanten kan laten zien zonder daarbij mezelf te verliezen.

Ik volgde de training online en dan vooral via Slack. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat mensen met minder ervaring met digitale systemen het ingewikkeld zouden vinden om met Slack te werken, maar ik heb er zelf geen hinder van ervaren. " - 23-11-2021 13:18

"Ik vond de cursus Personal Career Branding heel leerzaam maar vooral ook verfrissend: ik leerde allerlei tips en trucs over solliciteren die… alles lezen - 23-11-2021 13:18