Juridische Opleiding of Cursus

Juridische beroepen

Als je een rechtenstudie afgerond hebt, ben je meester in de rechten. Er zijn daarna verschillende juridische beroepen waar je in kunt werken. Je kunt als jurist carrière maken bij een advocaten- of notariskantoor. Je kunt ook kiezen voor een functie bij de overheid als rechter of als officier van justitie.

Rechter

Een rechter zit een rechtszaal voor, hoort bewijs aan, neemt beslissingen over moties, instrueert jury's en doet uitspraken. De rechter moet ervoor zorgen dat de wet in elke zaak wordt nageleefd en uitgevoerd. Rechters lezen ook gerechtelijke documenten door en kunnen onderzoek doen naar juridische kwesties. Lees hier welke vaardigheden je nodig hebt om rechter te worden.

Kantonrechter

Kantonrechters werken bij een rechtbank en behandelen daar verschillende soorten zaken. Bijvoorbeeld civiele zaken, waarin burgers, organisaties of bedrijven iets van een ander eisen. Lees hier meer over het beroep van een kantonrechter.

Procureur-generaal

Het werk van een procureur-generaal is in de eerste plaats het vertegenwoordigen van de staat in juridische zaken. Als procureur-generaal moet je toezicht houden op en leiding geven aan de afdelingen van een departement. Als procureur-generaal ben je de hoogste openbaar aanklager en de belangrijkste juridische adviseur van de overheid. Lees welke opleiding je nodig hebt om procureur te worden.

Officier van justitie

Een officier van justitie is een wettelijke vertegenwoordiger van de overheid die verantwoordelijk is voor het presenteren van bewijsmateriaal tegen verdachten in de strafrechtbank. Zij werken samen met politieagenten of ander rechtshandhaving personeel om misdadigers voor het gerecht te brengen. Openbare aanklagers dienen zowel de regering als de bevolking en moeten binnen de wet handelen. Lees alles over het beroep van officier van justitie.

Beste aanbieders in Juridisch helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
?Caleidoscoop Leertrajecten

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
J. Hanenberg
10
Mediation Oefendag

"Mijn deelname aan de Mediationdag was
een leuke, prettige oefendag en ik had een fijne groep. Leuke medestudenten. De begeleiding van de docent was prima, veel expertise en vriendelijk. -" - 05-01-2022 11:10

"Mijn deelname aan de Mediationdag was een leuke, prettige oefendag en ik had een fijne groep. Leuke medestudenten. De begeleiding van de d… alles lezen - 05-01-2022 11:10

starstarstarstarstar_border
Kruidhof
8
Basiscursus ondernemingsraad

"Ik was heel tevreden over de lessen over welk 'gereedschap' je als OR hebt, wat de verschillende situaties zijn waarin je kunt optreden en hoe je conflicten met een bestuur kunt benaderen.

Wat ik minder interessant vond, was de ochtend van dag 2, waarin het vooral ging over hoe je de communicatie met je achterban kunt aanpakken. Dat bevatte voor mij weinig nieuws en lag redelijk voor de hand. De oefensessies voor conflicten met een bestuurd in de middag van dag 2 waren wel heel leerzaam.

Al met al zeker tevreden over de cursus." - 23-12-2021 11:01

"Ik was heel tevreden over de lessen over welk 'gereedschap' je als OR hebt, wat de verschillende situaties zijn waarin je kunt optreden en h… alles lezen - 23-12-2021 11:01

starstarstarstarstar
Victoria Houwen
Adviseur
10
Basis Mediation Opleiding LIVE ONLINE

"De LSD Tool pas ik nu heel makkelijk toe in verschillende situaties en dat heeft mij nu al veel opgeleverd. Mijn grootste inzicht was dat ik beter moet doorvragen en dus ook beter moet luisteren en dan nog beter kan adviseren in mijn huidige rol als adviseur. De opleiding is echt een toegevoegde waarde." - 23-12-2021 08:56

"De LSD Tool pas ik nu heel makkelijk toe in verschillende situaties en dat heeft mij nu al veel opgeleverd. Mijn grootste inzicht was dat ik… alles lezen - 23-12-2021 08:56