Kantonrechter

Een kantonrechter is een rechter die het merendeel van de zaken in de arrondissementsrechtbanken behandelt. Dit type rechter wordt bij aanstelling toegewezen aan een bepaald kanton of rechtsgebied en kunnen zitting hebben in elk van de arrondissementsrechtbanken of arrondissementsrechtbanken van dat kanton.

Wat doet een kantonrechter?

Onder het algemene toezicht en de controle van het Hoger gerechtshof heeft de kantonrechter zeggenschap over alle burgerlijke rechtbanken die onder dat deel van de wet en binnen de plaatselijke grenzen van zijn rechtsgebied vallen. Grondige kennis van strafrechtelijke en civiele procedures, bevoegdheidsregels en het rechtssysteem is van cruciaal belang voor dit beroep. Daarnaast dienen kantonrechters over uitstekende redeneer-, analytische en besluitvormingsvaardigheden te beschikken om complexe zaken en het wettelijk recht te analyseren en juridische beslissingen te kunnen nemen.

school

9 beroepsopleidingen tot Kantonrechter

Bekijk 9 leerproducten om Kantonrechter te worden. Vergelijk klassikaal en e-learning en lees 0 ervaringen van deelnemers.

Vaardigheden voor beroep Kantonrechter

Hieronder lees je welke competenties belangrijk zijn voor het beroep van Kantonrechter. Door op de vaardigheid te klikken vind je de juiste trainingen en opleidingen.

Professionele vaardighedenRelevantie
Psychologische Begeleiding6 producten, 0 ervaringen, € 799 tot € 3.995
"
Geestelijke Gezondheid
"
Psychologie44 producten, 64 ervaringen, € 369 tot € 22.500
"
Maatschappelijk Werk1 product, 0 ervaringen
"
Juridische Kennis
"
Klinisch Werk
"
Juridische Zaken2 producten, 0 ervaringen, € 349 tot € 1.595
"
Toon alle (7)