Kantonrechter

Een kantonrechter is een rechter die het merendeel van de zaken in de arrondissementsrechtbanken behandelt. Dit type rechter wordt bij aanstelling toegewezen aan een bepaald kanton of rechtsgebied en kunnen zitting hebben in elk van de arrondissementsrechtbanken of arrondissementsrechtbanken van dat kanton.

Wat doet een kantonrechter?

Onder het algemene toezicht en de controle van het Hoger gerechtshof heeft de kantonrechter zeggenschap over alle burgerlijke rechtbanken die onder dat deel van de wet en binnen de plaatselijke grenzen van zijn rechtsgebied vallen. Grondige kennis van strafrechtelijke en civiele procedures, bevoegdheidsregels en het rechtssysteem is van cruciaal belang voor dit beroep. Daarnaast dienen kantonrechters over uitstekende redeneer-, analytische en besluitvormingsvaardigheden te beschikken om complexe zaken en het wettelijk recht te analyseren en juridische beslissingen te kunnen nemen.

school

155 beroepsopleidingen tot Kantonrechter

Bekijk 155 producten over Kantonrechter, van MBO tot WO+. Vergelijk boek, klassikaal, e-learning en individueel en lees 0 ervaringen van deelnemers.

Vaardigheden voor beroep Kantonrechter

Hieronder lees je welke competenties belangrijk zijn voor het beroep van Kantonrechter. Door op de vaardigheid te klikken vind je de juiste trainingen en opleidingen.

Professionele vaardighedenRelevantie
Psychologische Begeleiding11 producten, 0 ervaringen, € 18 tot € 4.295
"
Geestelijke Gezondheid46 producten, 4 ervaringen, € 2 tot € 11.995
"
Psychologie222 producten, 251 ervaringen, € 0 tot € 22.500
"
Maatschappelijk Werk8 producten, 0 ervaringen, € 71 tot € 11.995
"
Juridische Kennis
"
Klinisch Werk14 producten, 0 ervaringen, € 15 tot € 1.589
"
Juridische Zaken24 producten, 0 ervaringen, € 5 tot € 13.227
"
Toon alle (7)