Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Psychodidact
star 9,6 (141 ervaringen)
2UNLP
star 9,4 (33 ervaringen)
3Preventief BV
star 8,8 (28 ervaringen)
4Savitae
star 7,9 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Motzheim
9
Bedrijfshulpverlening BHV Herhaling incl. AED (1 dag)

"Heel goed. De cursus BHV via Checkyoursafety was heel leerzaam en de instructeur Eli Vos deed het geweldig. Een goede afwisseling van theorie en praktijk. Alles prima volgens de richtlijnen verlopen" - 08-12-2021 08:21

"Heel goed. De cursus BHV via Checkyoursafety was heel leerzaam en de instructeur Eli Vos deed het geweldig. Een goede afwisseling van theor… alles lezen - 08-12-2021 08:21

starstarstarstarstar_half
Renee de Leau
Designer / Marketeer
9
De Psychologie van Copywriting 🧠

"Heel interessante cursus. De verschillende secties zijn goed gestructureerd, waardoor de lesstof een logische en prettige inhoudelijke opbouw heeft. Duidelijk een bevlogen trainster die de stof met overtuiging overbrengt. Zeker aan te bevelen! " - 07-12-2021 09:04

"Heel interessante cursus. De verschillende secties zijn goed gestructureerd, waardoor de lesstof een logische en prettige inhoudelijke opbou… alles lezen - 07-12-2021 09:04

starstarstarstarstar
Akky de Kort
10
Hechting 2 - module Kindertherapeut (voor zorg en welzijn)

"Het heeft me veel gebracht, herkenning en tools. Margriet is zeer prettig en kundig en heeft een zachte en duidelijke manier van aanpak. Deze training is zo belangrijk en waardevol omdat er naar de kern van de problematiek wordt gezocht en gehandeld. Zouden vele ouders en hulpverleners moeten volgen! " - 07-12-2021 08:55

"Het heeft me veel gebracht, herkenning en tools. Margriet is zeer prettig en kundig en heeft een zachte en duidelijke manier van aanpak. Dez… alles lezen - 07-12-2021 08:55