Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Psychodidact
star 9,6 (129 ervaringen)
2UNLP
star 9,4 (33 ervaringen)
3Preventief BV
star 8,8 (28 ervaringen)
4Savitae
star 7,9 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Lenderink
10
Stap van het Communiceren - vooropleiding Kindertherapeut / Psychosociaal therapeut (voor zorg en welzijn)

"Waardevol en soms ook lastig, omdat ik werd geconfronteerd met mijn eigen bewuste onkunde, waar ik eerst onbewust onbekwaam was. Bovendien is het een andere manier van communiceren in een therapeutenrol dan in het dagelijkse leven of mijn werk." - 06-12-2021 13:07

"Waardevol en soms ook lastig, omdat ik werd geconfronteerd met mijn eigen bewuste onkunde, waar ik eerst onbewust onbekwaam was. Bovendien i… alles lezen - 06-12-2021 13:07

starstarstarstarstar
Berna Navruz
Opvoedadviseur CJG Alkmaar
10
Kinderen in de Rouw

"Ik heb de cursus Kinderen ind e Rouw bij de AMV Opleidingen op vrijdag 26 november 2021 in Papendrecht gevolgd.
De inhoud van deze dag bevatte heel veel praktische tips en informatie die ik makkelijk meenemen naar mijn werk. De trainer Danielle Kerkhof is een geweldige mens. Zij neemt de tijd voor je en zij is erg deskundig. De materiaal die zij mee had genomen waren geniaal." - 06-12-2021 13:04

"Ik heb de cursus Kinderen ind e Rouw bij de AMV Opleidingen op vrijdag 26 november 2021 in Papendrecht gevolgd. De inhoud van deze dag beva… alles lezen - 06-12-2021 13:04

starstar_halfstar_borderstar_borderstar_border
George Fleur
Medewerker Life Service Business
3
Apple Watch sport & gezondheidstraining BEST® (incl. laatste Apple watch en persoonlijke begeleiding.)

"De (online) cursusdag zou op 3 december 2021 van start gaan. in de weken daarvoor was nog veel onduidelijk op welke wijze de cursusdag dan zou plaatsvinden: via teams, zoom, via een link? Daarnaast bleek dat de cursusgelden pas laat zijn betaald door Springest/Athora, waardoor cursusmateriaal (Apple Watch) op later moment werden besteld en mede daardoor de cursus uitgesteld werd. Dát het cursusgeld nog niet was betaald, daar kwmanen de deelnemers pas achter toen ze rechtstreeks met D/ICT solutions correspondeerde (mail). Een nieuwe datum voor cursusdag is overigens nog niet vast gelegd, daar is nog geen nader bericht van ontvangen (via Springest? via D/ICT solutions?). Er is 1 deelnemer die zelfs (ondanks aangemeld via Springest) nog niet bekend was bij D/ICT solutions als deelnemer. Dit werd alsnog geregeld uiteindelijk. Voedingsadviesgesprek is wel al geweest, en wel telefonisch. half uur duur, waarna per mail voedingsadviezen worden gedeeld. " - 06-12-2021 10:20

"De (online) cursusdag zou op 3 december 2021 van start gaan. in de weken daarvoor was nog veel onduidelijk op welke wijze de cursusdag dan z… alles lezen - 06-12-2021 10:20