Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
1Psychodidact
star 9,5 (79 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Simone Giraf
10
Voice Dialogue; vergroot je zelfsturing met de psychologie van je ikken

"In deze training heb ik inzicht gekregen in de 'subpersonen' die bij mij heel erg op de voorgrond zijn, en de 'subpersonen' die graag meer gezien zouden willen worden. Door hier bewust van te zijn, kan ik bewuster keuzes maken en streven naar een betere balans door de 'verstoten subpersonen' meer een stem te kunnen geven. Maria zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt, maakt de training heel persoonlijk en weet hoe ze de diepte in kan gaan. Doordat de training heel praktisch is, blijft het niet alleen bij theorie, maar voel je echt wat er gebeurt en heb je daarna concrete inzichten waarmee je iets kunt." - 01-07-2022 13:48

"In deze training heb ik inzicht gekregen in de 'subpersonen' die bij mij heel erg op de voorgrond zijn, en de 'subpersonen' die graag meer g… alles lezen - 01-07-2022 13:48

starstarstarstarstar
Jan Heidemann
ZZPer Tubantes trainingen en coaching
10
Instructeursopleiding EHBO en Reanimatie

"Zeer goede training voor instructeur EHBO en Reanimatie gehad. Pedagogisch en didactisch de stof goed overgebracht. Kwalitateit van de trainers is toppie., ze gaan geen enkel onderwerp uit de weg mits deze maar in het te trainen onderdeel past. Het grappige is dat je pas later merkt hoe het in je eigen trainingen toepasbaar is en het echt werkt zoals zij het aan dragen. Heb er veel geleerd wat ik nu zeer vaak toepas in mijn eigen trainingen." - 29-06-2022 16:08

"Zeer goede training voor instructeur EHBO en Reanimatie gehad. Pedagogisch en didactisch de stof goed overgebracht. Kwalitateit van de train… alles lezen - 29-06-2022 16:08

starstarstarstarstar_half
Marcel Nijman
arbeidsdeskundige
9
EHBO Opleiding Rode Kruis (12 uur)

"Prima cursus. Duidelijke toelichting. Praktische training en theorie zijn afgewisseld. Theorie goed uitgelegd met voldoende ruimte voor vragen. Ook tips over hoe eventueel verder te gaan met wat je geleerd hebt. " - 27-06-2022 08:21

"Prima cursus. Duidelijke toelichting. Praktische training en theorie zijn afgewisseld. Theorie goed uitgelegd met voldoende ruimte voor vrag… alles lezen - 27-06-2022 08:21