Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Psychodidact
star 9,6 (116 ervaringen)
2Preventief BV
star 8,8 (28 ervaringen)
3Savitae
star 8,3 (32 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Robbie Schout
9
Positieve Psychologie Thuisstudie

"Prettige leermethode. Vanuit mijn werk ontstond de behoefte om me te verdiepen in dit vakgebied. Cursus was te doen qua niveau. Het in eigen tempo studeren was een fijne ervaring." - 26-11-2021 09:30

"Prettige leermethode. Vanuit mijn werk ontstond de behoefte om me te verdiepen in dit vakgebied. Cursus was te doen qua niveau. Het in eigen… alles lezen - 26-11-2021 09:30

starstarstarstarstar
Olthuis
10
Optimaal omgaan met Stress

"In de kern samengevat: de verandering begint bij mezelf. Nuttige training, niet zozeer om een burn-out te voorkomen, maar zeker nuttig voor persoonlijke groei, omdat de training is afgestemd op persoonlijke behoeften/situatie." - 25-11-2021 12:54

"In de kern samengevat: de verandering begint bij mezelf. Nuttige training, niet zozeer om een burn-out te voorkomen, maar zeker nuttig voor … alles lezen - 25-11-2021 12:54

starstarstarstarstar
Nicole Mannens
10
Stap van het Ont-moeten - vooropleiding Kindertherapeut / Psychosociaal therapeut (voor zorg en welzijn)

"Een mooie stap met veel oefening, waardoor het echt heel concreet wordt wat je met cliënten kunt doen. Ik vind Irene heel prettig als trainer, ze is duidelijk, heeft humor en kan goed en op een plezierige manier kaderen waar het wel en niet om gaat en wat wel en niet de bedoeling is." - 25-11-2021 09:12

"Een mooie stap met veel oefening, waardoor het echt heel concreet wordt wat je met cliënten kunt doen. Ik vind Irene heel prettig als traine… alles lezen - 25-11-2021 09:12