Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Hypnose Instituut Nederland
star 9,6 (105 ervaringen)
2Psychodidact
star 9,3 (26 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Martijn Wassink
Herstelcoach
10
Verslaving Verslavingskunde II (VKII) Psychiatrie en Verslaving

"Alles was geweldig! De leraren zijn een enorme inspiratiebron. Ik kan urenlang ademloos naar hen luisteren. De inhoud van de training is ook zeer waardevol en ook de klasgenoten waren top en een mooie aanvulling op het netwerk. De locatie is prima bereikbaar en het eten en drinken is allemaal goed geregeld." - 26-05-2023 12:38

"Alles was geweldig! De leraren zijn een enorme inspiratiebron. Ik kan urenlang ademloos naar hen luisteren. De inhoud van de training is ook… alles lezen - 26-05-2023 12:38

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Communicatieve vaardigheden

"The goal for this training to gain the basic communication skills in terms of both speaking and listening. The exercises in the training were very interactive and it was good to see other peoples behaviors on a variety of cases. The trainer was very successful, understanding, and kind. " - 24-05-2023 00:00

"The goal for this training to gain the basic communication skills in terms of both speaking and listening. The exercises in the training wer… alles lezen - 24-05-2023 00:00

starstarstarstarstar
Mevr. Nicole Schroder
10
NEN-EN-ISO 13485: Kwaliteitsmanagement voor medische hulpmiddelen - de norm verklaard

"Ik heb er veel praktische dingen van opgestoken en met de trainer en mede-cursisten een goede discussie kunnen voeren over problemen waar ik in de praktijk tegenaan liep. De trainer geef ik een 10." - 17-05-2023 00:00

"Ik heb er veel praktische dingen van opgestoken en met de trainer en mede-cursisten een goede discussie kunnen voeren over problemen waar ik… alles lezen - 17-05-2023 00:00