Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Psychodidact
star 9,6 (120 ervaringen)
2UNLP
star 9,4 (32 ervaringen)
3Preventief BV
star 8,8 (28 ervaringen)
4Savitae
star 7,9 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Trees Bontsema
1
Eerste Hulp aan Kinderen

"Nog even een toevoeging op mijn eerdere recensie. Dat savitae cursisten geen optie biedt om de cursus in te halen wanneer ze met een legitieme reden moeten afmelden (sterfgeval en corona) maar gewoon het cursusgeld kwijt zijn dat vind ik al erg. Nu blijkt ook nog dat een herhaling EHBO bij kinderen goedkoper is wanneer je deze individueel doet ipv via in-compagnie. Dit terwijl ze zeggen dat je bij in-compagnie een korting krijgt. Bah, wat heb ik spijt dat ik met dit bedrijf in zee ben gegaan. Om je als klant binnen te halen doen ze heel begripvol maar uiteindelijk geven ze niet thuis." - 01-12-2021 15:25

"Nog even een toevoeging op mijn eerdere recensie. Dat savitae cursisten geen optie biedt om de cursus in te halen wanneer ze met een legitie… alles lezen - 01-12-2021 15:25

starstarstarstarstar
Kirsten Kok
10
EFT

"Mijn verwachting werd overtroffen. De waardevolle training EFT geeft mij weer een mooie tool als toevoeging op mijn palet als therapeut. Beide trainers zetten een goed opgebouwde training neer waarin je stap voor stap de techniek leert toepassen. Klein beginnen en steeds een stukje verder. Ik zie veel mogelijkheden om dit toe te gaan passen in mijn eigen praktijk. " - 01-12-2021 13:37

"Mijn verwachting werd overtroffen. De waardevolle training EFT geeft mij weer een mooie tool als toevoeging op mijn palet als therapeut. Bei… alles lezen - 01-12-2021 13:37

starstarstarstarstar
Jodha Rajsree
10
Chakra Massage Cursus

"De chakra energie massage vond ik heel bijzonder. Leuke groep en Raymond geeft heel fijn les. Ook leuk dat yogameditatie en dans ook onderdeel is van deze cursus. Mooie ervaring." - 29-11-2021 13:06

"De chakra energie massage vond ik heel bijzonder. Leuke groep en Raymond geeft heel fijn les. Ook leuk dat yogameditatie en dans ook onderde… alles lezen - 29-11-2021 13:06