Cursussen & Trainingen Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit trainingen

Wat leer je tijdens een training persoonlijk effectiviteit? Tijdens een training persoonlijke effectiviteit leer je efficiënter werken op een manier die bij jou past. Zo ben je weinig energie kwijt aan randzaken, zoals je mail wegwerken, en kun je focussen op de werkzaamheden die echt belangrijk zijn en waar je plezier uithaalt. De vaardigheden die je leert tijdens een cursus persoonlijke effectiviteit worden ook wel soft skills genoemd en zijn heel divers.

Wat is belangrijk bij persoonlijke effectiviteit?

De rode draad bij de meeste persoonlijke effectiviteit trainingen is dat je goed leert kijken naar je huidige capaciteiten. Zo krijg je helder in beeld welke vaardigheden en competenties je nog kunt ontwikkelen om persoonlijk en professioneel effectiever te werk te gaan. Dus ga eens bij jezelf na: welke taken stel je altijd uit, waar blokkeer je en wanneer voel je de energie wegvloeien uit je lijf? Daar valt de winst te halen.

Voor wie zijn de persoonlijke effectiviteit cursussen?

Iedereen heeft baat bij een cursus op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Je bent namelijk nooit overal goed in. Misschien wil je leren hoe je meer uit je tijd haalt, of wil je beter leren communiceren. Het kan ook zijn dat je tegen problemen aanloopt zoals stress, verandering of onzekerheid. Dat is niet gek, iedereen krijgt hier mee te maken. Belangrijk is dat je je probleem gaat oplossen, want dan hou je energie over. Dat kan vaak al met een één- of tweedaagse training. En het mooie van een training persoonlijke effectiviteit, is dat je er altijd wat aan zult hebben, wat voor carrièreswitch je ook maakt.

Populaire trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit

Assertiviteit trainingen

Voor veel mensen begint persoonlijke effectiviteit bij een training assertiviteit. TIjdens zo’n training wordt er gewerkt aan hoe je op een ontspannen manier je grenzen aan kunt geven. Aan de hand van gesprekstechnieken en oefeningen in conflicthantering leer je hoe je voor jezelf opkomt. Daarnaast ontwikkel je je zelfbeeld en je zelfvertrouwen.

Time management trainingen

Time management is misschien wel de bekendste van alle effectiviteits-trainingen. Er zijn veel verschillende Time management tools en technieken ontwikkeld, maar het belangrijkste wat je leert is planmatig werken en prioriteiten stellen. Deze vaardigheden zijn goud waard, in welk beroep je ook werkzaam bent.

Persoonlijke leiderschap

Zelfinzicht maakt persoonlijke groei mogelijk; dat is het idee van persoonlijk leiderschap. Tijdens een cursus persoonlijk leiderschap is het de bedoeling dat je jezelf beter leert kennen. Door je drijfveren, valkuilen en ontwikkelpunten te ontdekken zul je beter functioneren op werk. Ook voor als je een stap wil maken in je carrière is een cursus persoonlijk leiderschap aan te raden.

Effectief beïnvloeden

Als je er even bij stilstaat, kom je erachter dat je het de hele dag door doet: mensen overtuigen van je plannen, collega’s enthousiasmeren, draagvlak vinden voor je ideeën, procesverbeteringen doorvoeren, loonsverhoging vragen.. Bij een cursus Effectief beïnvloeden leer je hoe je je invloed op andere mensen vergroot zonder te forceren, of energie te verspillen.

Er zit helemaal niets voor mij tussen

Als er geen onderwerp is wat jij nodig hebt, kijk dan is naar onze vergelijkbare categorieën Management, Opleiding & Onderwijs of Communicatie. Je kunt ook altijd bellen met onze onafhankelijke leeradviseurs bij het maken van de juiste keuze. Je kunt onze leeradviseurs bereiken op het nummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Persoonlijke Effectiviteit helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1Mind Academy
star 9,6 (87 ervaringen)
2Time Management | Tijdwinst.com
star 9,0 (21 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Bert Koldijk
Vakgroepmanager
9
Persoonlijk Leiderschap|Psychologie voor Managers

"Ik heb met veel plezier de leiderschapstraining Psychologie voor managers gevolgd. Ik heb Manon ervaren als een zeer deskundige trainer, met een fascinerend observatievermogen. De training kent een mooie afwisseling tussen theorie en oefeningen en heeft mij veel inzicht gegeven in gedrag van zowel mijzelf als mijn medewerkers. Wat ik geleerd heb, kan ik direct toepassen in de praktijk. Ik kan de training dan ook van harte aanraden." - 26-02-2020 17:17

"Ik heb met veel plezier de leiderschapstraining Psychologie voor managers gevolgd. Ik heb Manon ervaren als een zeer deskundige trainer, met… alles lezen - 26-02-2020 17:17

starstarstarstarstar
Jo Heusschen
senior docent
10
Basisopleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit

"Deze basisopleiding voorziet in actuele en kwalitatieve kennis met betrekking tot de rol en functie, de inhoud van het vak en de wettelijke kaders waarbinnen de vertrouwenspersoon zijn werk doet. De afwisseling in werkvormen zorgen voor een effectief leerproces. Je leert van alle werkvormen: voorbereidingsopdrachten; kennisoverdracht; toepassingsopdrachten; rollenspelen en open groepsdialogen en huiswerkopdrachten.
Het lesmateriaal is helemaal top en de communicatie voor, tijdens en na de bijeenkomsten is helder en compleet.
De sfeer, het leerklimaat is vertrouwd en veilig wat mede bepaald wordt door de fijne menselijke en warme bejegening.
Ik raad iedere vertrouwenspersoon aan om samen met van Oss & partners zijn deskundigheidsbevordering inhoud en vorm te geven. Jo Heusschen, vp Fontys Hogescholen" - 26-02-2020 09:53

"Deze basisopleiding voorziet in actuele en kwalitatieve kennis met betrekking tot de rol en functie, de inhoud van het vak en de wettelijke … alles lezen - 26-02-2020 09:53

starstarstarstarstar
Tessa Elzinga
10
Time management | Grip op Werk | Incompany

"Bij de groepstraining veel info gehad; een eerste kennismaking met hoe te werken met outlook; er was aandacht voor ieder van de groep.
De individuele training was fijn om 1 op 1 dingen te bespreken waar ik persoonlijk tegenaan liep. Ook fijn dat je dan gelijk actie ondernam en ik kon zien en ervaren hoe dit op te lossen. Prettig gesprek. Rustig, helder en overzichtelijk. De trainer kon goed inschatten welke tips en trucs ik nodig heb.
Mijn resultaat:
Email opgeruimd, mappen gemaakt, onnodige "piepjes" uit, documenten opgeschoond.

Ik heb meer rust en overzicht bij mijn computerwerkzaamheden.
Ik heb thuis ook mijn computer aangepakt. Heerlijk, geeft zoals jij zei een opgeruimd gevoel. "De kast is opgeruimd en netjes."" - 26-02-2020 09:01

"Bij de groepstraining veel info gehad; een eerste kennismaking met hoe te werken met outlook; er was aandacht voor ieder van de groep. De … alles lezen - 26-02-2020 09:01