Cursussen & Trainingen Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit trainingen

Wat leer je tijdens een training persoonlijk effectiviteit? Tijdens een training persoonlijke effectiviteit leer je efficiënter werken op een manier die bij jou past. Zo ben je weinig energie kwijt aan randzaken, zoals je mail wegwerken, en kun je focussen op de werkzaamheden die echt belangrijk zijn en waar je plezier uithaalt. De vaardigheden die je leert tijdens een cursus persoonlijke effectiviteit worden ook wel soft skills genoemd en zijn heel divers.

We hebben ook een groot aanbod e-learning over persoonlijke effectiviteit.

Wat is belangrijk bij persoonlijke effectiviteit?

De rode draad bij de meeste persoonlijke effectiviteit trainingen is dat je goed leert kijken naar je huidige capaciteiten. Zo krijg je helder in beeld welke vaardigheden en competenties je nog kunt ontwikkelen om persoonlijk en professioneel effectiever te werk te gaan. Dus ga eens bij jezelf na: welke taken stel je altijd uit, waar blokkeer je en wanneer voel je de energie wegvloeien uit je lijf? Daar valt de winst te halen.

Voor wie zijn de persoonlijke effectiviteit cursussen?

Iedereen heeft baat bij een cursus op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Je bent namelijk nooit overal goed in. Misschien wil je leren hoe je meer uit je tijd haalt, of wil je beter leren communiceren. Het kan ook zijn dat je tegen problemen aanloopt zoals stress, verandering of onzekerheid. Dat is niet gek, iedereen krijgt hier mee te maken. Belangrijk is dat je je probleem gaat oplossen, want dan hou je energie over. Dat kan vaak al met een één- of tweedaagse training. En het mooie van een training persoonlijke effectiviteit, is dat je er altijd wat aan zult hebben, wat voor carrièreswitch je ook maakt.

Populaire trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit

Assertiviteit trainingen

Voor veel mensen begint persoonlijke effectiviteit bij een training assertiviteit. TIjdens zo’n training wordt er gewerkt aan hoe je op een ontspannen manier je grenzen aan kunt geven. Aan de hand van gesprekstechnieken en oefeningen in conflicthantering leer je hoe je voor jezelf opkomt. Daarnaast ontwikkel je je zelfbeeld en je zelfvertrouwen.

Time management trainingen

Time management is misschien wel de bekendste van alle effectiviteits-trainingen. Er zijn veel verschillende Time management tools en technieken ontwikkeld, maar het belangrijkste wat je leert is planmatig werken en prioriteiten stellen. Deze vaardigheden zijn goud waard, in welk beroep je ook werkzaam bent.

Persoonlijke leiderschap

Zelfinzicht maakt persoonlijke groei mogelijk; dat is het idee van persoonlijk leiderschap. Tijdens een cursus persoonlijk leiderschap is het de bedoeling dat je jezelf beter leert kennen. Door je drijfveren, valkuilen en ontwikkelpunten te ontdekken zul je beter functioneren op werk. Ook voor als je een stap wil maken in je carrière is een cursus persoonlijk leiderschap aan te raden.

Effectief beïnvloeden

Als je er even bij stilstaat, kom je erachter dat je het de hele dag door doet: mensen overtuigen van je plannen, collega’s enthousiasmeren, draagvlak vinden voor je ideeën, procesverbeteringen doorvoeren, loonsverhoging vragen.. Bij een cursus Effectief beïnvloeden leer je hoe je je invloed op andere mensen vergroot zonder te forceren, of energie te verspillen.

Er zit helemaal niets voor mij tussen

Als er geen onderwerp is wat jij nodig hebt, kijk dan is naar onze vergelijkbare categorieën Management, Opleiding & Onderwijs of Communicatie. Je kunt ook altijd bellen met onze onafhankelijke leeradviseurs bij het maken van de juiste keuze. Je kunt onze leeradviseurs bereiken op het nummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Persoonlijke Effectiviteit helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Time Management | Tijdwinst.com
star 9,8 (137 ervaringen)
2Sluis NLP instituut BV
star 9,7 (220 ervaringen)
3Het NLP Instituut
star 9,6 (220 ervaringen)
4UNLP
star 9,6 (70 ervaringen)
5PER4MANCE
star 9,6 (49 ervaringen)
6Coach+Result
star 9,5 (53 ervaringen)
7YEARTH Academy
star 9,4 (34 ervaringen)
8SenSolid
star 9,4 (26 ervaringen)
9drijfverentraining
star 9,3 (23 ervaringen)
10I LOVE ME - Zelfvertrouwen en Persoonlijk leiderschap
star 9,2 (22 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Rogier Engel
Projectmanager en teambegeleider
9
Faciliteren van Professionals (Brainstormen level 2)

"Superinteressante training. Prima balans tussen theorie en praktijk. Veel ruimte voor oefenen en de trainer - ervaren facilitator - komt ook met allerlei praktische tips. Het is wel pittig; aan het eind van de dag was mijn hoofd wel serieus vol. Locatie in Soesterberg prima." - 08-12-2021 21:19

"Superinteressante training. Prima balans tussen theorie en praktijk. Veel ruimte voor oefenen en de trainer - ervaren facilitator - komt ook… alles lezen - 08-12-2021 21:19

starstarstarstarstar
Yet K
10
Jaartraining ZINGEVING COACH - Zin geven aan leven en werk - Coachen op levensvragen

"Super interessante training, Ben is zeer ervaren en deskundig, inspirerend en geeft iedereen ruimte. Hij heeft een enorm palet aam skills, veel geleerd en echt genoten van de training. De lokatie is ook geweldig, zo rustig en in de natuur en heerlijk eten!" - 08-12-2021 20:49

"Super interessante training, Ben is zeer ervaren en deskundig, inspirerend en geeft iedereen ruimte. Hij heeft een enorm palet aam skills, v… alles lezen - 08-12-2021 20:49

starstarstarstarstar_half
Joost van den Oever
milieu- en kwaliteitscoördinator
9
Persoonlijke Effectiviteit (ook online virtual classroom)

"Ik heb in 2021 de cursus persoonlijke effectiviteit gevolgd. Ik vond het zelf een leerzame cursus. Binnen je werk ben je met veel verschillende werkzaamheden bezig die af moeten. Dat levert wel eens druk op en je stelt de vraag hoe je zaken het beste aan kunt pakken.
Binnen de cursus krijg je tips hoe je dagelijkse vraagstukken het beste aan kunt pakken. Je stelt persoonlijke leerdoelen vast die je wil realiseren binnen de cursus. Daarmee ga je actief aan de gang.
Je krijgt diverse oefeningen om je eigen persoonlijkheid in beeld te brengen. Je waarden, kwaliteiten maar ook je belemmerde gedachten en valkuilen breng je in beeld. Je werkt samen met andere mensen binnen een bedrijf, je krijgt uitleg over typen mensen die bestaan.
Je wordt geholpen met praktische tools:
- Hoe deel ik mijn werk zo efficiënt mogelijk in?
- Hoe stel ik prioriteiten?
- Hoe ga je om met vragen van collega’s?
- Hoe zorg ik dat ik tijd reserveer voor werkzaamheden die prioriteit verdienen?
- Hoe communiceer ik op een effectieve wijze?
- Hoe ga je om met eventuele meningsverschillen of mensen waar je het minder goed mee kunt vinden?

Soms neem ik teveel hooi op mijn vork. Ik wil de werkzaamheden die ik doe heel goed uitvoeren, daarmee moet je goed kunnen omgaan. Als je het al heel druk hebt moet ik ook wel eens assertiever zijn en ‘nee’ durven te zeggen. Ook in de communicatie met collega’s heb ik wel eens problemen, daarover heb ik goede tips gehad. De non-verbale communicatie is hierbij meegenomen.
Door de zelfreflectie in deze cursus kun je de eigen ambities beter in beeld te brengen. Wat wil je zelf als persoon. Wil je groeien binnen de organisatie of buiten de organisatie?
Twee zaken die uit mijn persoonlijke evaluatie kwamen en uit de groep:
- Je leert veel van je mede-cursisten, je loopt niet als enige tegen problemen op in je werk.
- Tips kun je ook gebruiken in je privésituatie .
Persoonlijk zie ik de cursus wel als een startpunt. Ik wil met de gekregen tools aan de gang om vervolgstappen te zetten in mijn werkzame leven.
Het is voor mij belangrijk om de cursus als basis te zien om meer voldoening/ effectiviteit in mijn werk te krijgen. Daarbij is de het belangrijk om te werken aan de ambities die ik zelf nog wil bereiken.
" - 08-12-2021 15:52

"Ik heb in 2021 de cursus persoonlijke effectiviteit gevolgd. Ik vond het zelf een leerzame cursus. Binnen je werk ben je met veel verschille… alles lezen - 08-12-2021 15:52