Cursussen & Trainingen Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit trainingen

Wat leer je tijdens een training persoonlijk effectiviteit? Tijdens een training persoonlijke effectiviteit leer je efficiënter werken op een manier die bij jou past. Zo ben je weinig energie kwijt aan randzaken, zoals je mail wegwerken, en kun je focussen op de werkzaamheden die echt belangrijk zijn en waar je plezier uithaalt. De vaardigheden die je leert tijdens een cursus persoonlijke effectiviteit worden ook wel soft skills genoemd en zijn heel divers.

We hebben ook een groot aanbod e-learning over persoonlijke effectiviteit.

Wat is belangrijk bij persoonlijke effectiviteit?

De rode draad bij de meeste persoonlijke effectiviteit trainingen is dat je goed leert kijken naar je huidige capaciteiten. Zo krijg je helder in beeld welke vaardigheden en competenties je nog kunt ontwikkelen om persoonlijk en professioneel effectiever te werk te gaan. Dus ga eens bij jezelf na: welke taken stel je altijd uit, waar blokkeer je en wanneer voel je de energie wegvloeien uit je lijf? Daar valt de winst te halen.

Voor wie zijn de persoonlijke effectiviteit cursussen?

Iedereen heeft baat bij een cursus op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Je bent namelijk nooit overal goed in. Misschien wil je leren hoe je meer uit je tijd haalt, of wil je beter leren communiceren. Het kan ook zijn dat je tegen problemen aanloopt zoals stress, verandering of onzekerheid. Dat is niet gek, iedereen krijgt hier mee te maken. Belangrijk is dat je je probleem gaat oplossen, want dan hou je energie over. Dat kan vaak al met een één- of tweedaagse training. En het mooie van een training persoonlijke effectiviteit, is dat je er altijd wat aan zult hebben, wat voor carrièreswitch je ook maakt.

Populaire trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit

Assertiviteit trainingen

Voor veel mensen begint persoonlijke effectiviteit bij een training assertiviteit. TIjdens zo’n training wordt er gewerkt aan hoe je op een ontspannen manier je grenzen aan kunt geven. Aan de hand van gesprekstechnieken en oefeningen in conflicthantering leer je hoe je voor jezelf opkomt. Daarnaast ontwikkel je je zelfbeeld en je zelfvertrouwen.

Time management trainingen

Time management is misschien wel de bekendste van alle effectiviteits-trainingen. Er zijn veel verschillende Time management tools en technieken ontwikkeld, maar het belangrijkste wat je leert is planmatig werken en prioriteiten stellen. Deze vaardigheden zijn goud waard, in welk beroep je ook werkzaam bent.

Persoonlijke leiderschap

Zelfinzicht maakt persoonlijke groei mogelijk; dat is het idee van persoonlijk leiderschap. Tijdens een cursus persoonlijk leiderschap is het de bedoeling dat je jezelf beter leert kennen. Door je drijfveren, valkuilen en ontwikkelpunten te ontdekken zul je beter functioneren op werk. Ook voor als je een stap wil maken in je carrière is een cursus persoonlijk leiderschap aan te raden.

Effectief beïnvloeden

Als je er even bij stilstaat, kom je erachter dat je het de hele dag door doet: mensen overtuigen van je plannen, collega’s enthousiasmeren, draagvlak vinden voor je ideeën, procesverbeteringen doorvoeren, loonsverhoging vragen.. Bij een cursus Effectief beïnvloeden leer je hoe je je invloed op andere mensen vergroot zonder te forceren, of energie te verspillen.

Er zit helemaal niets voor mij tussen

Als er geen onderwerp is wat jij nodig hebt, kijk dan is naar onze vergelijkbare categorieën Management, Opleiding & Onderwijs of Communicatie. Je kunt ook altijd bellen met onze onafhankelijke leeradviseurs bij het maken van de juiste keuze. Je kunt onze leeradviseurs bereiken op het nummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Persoonlijke Effectiviteit helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
1Time Management | Tijdwinst.com
star 9,6 (55 ervaringen)
2Sluis NLP Instituut BV
star 9,6 (237 ervaringen)
3Coach+Result
star 9,5 (53 ervaringen)
4PER4MANCE
star 9,4 (28 ervaringen)
5I AM Academy
star 9,2 (37 ervaringen)
6Focus Academy
star 9,2 (24 ervaringen)
7Schoonderwoerd
star 9,1 (28 ervaringen)
8UNLP
star 9,0 (22 ervaringen)
9Capgemini Academy
star 8,9 (30 ervaringen)
10Elffers Career Management
star 8,9 (38 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Rob Boeijen
9
Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit (basisopleiding LVV geaccrediteerd - ook online)

"Een goede combinatie van thuisleren met heldere en gestructureerde e-learning en toetsing met daarnaast live bijeenkomsten met een ervaren trainer die theorie met praktijk verbind, de prioriteiten van het vak op tafel legt en de (ethische) dilemma's goed laat doorklinken. Er zou nog meer ruimte mogen zijn voor praktische oefening in de live bijeenkomsten. De gastvrijheid in locatie en facilitering heb ik ook als zeer positief ervaren." - 19-08-2022 08:43

"Een goede combinatie van thuisleren met heldere en gestructureerde e-learning en toetsing met daarnaast live bijeenkomsten met een ervaren t… alles lezen - 19-08-2022 08:43

starstarstarstarstar
Liesbeth Smallegange
Directeur Speciaal Onderwijs De Ommezwaai in Arnhem
10
Opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie

"Ik was op zoek naar een opleiding om nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van communicatie. De opleiding “Coachen vanuit de positieve psychologie” was/is een schot in de roos! In een kleine setting, met gemotiveerde medecursisten, hebben we kennis gemaakt en gewerkt met de concepten TA en PCM. Dit biedt uitstekende tools om je eigen gedrag en dat van ander beter te duiden en mee om te gaan. Nu is duidelijk geworden waarom het contact met de een zoveel makkelijker verloopt dan met de ander. Nog belangrijker is dat we gereedschap hebben gekregen hoe we dit kunnen beïnvloeden! Theorie en praktijk werden afgewisseld in een diversiteit van werkvormen. Ik heb veel geleerd om direct toe te kunnen passen in mijn werkpraktijk en in mijn persoonlijk leven.
Manon Bongers is een zeer deskundige, inspirerende vakvrouw, die inspeelt op de situatie en leerpunten van de individuele cursist en oog houdt voor de groepsdynamiek.
Mooie bijkomstigheid is dat deze opleiding meetelt voor de herregistratie van schoolleiders.
Ik kijk uit naar de vervolgopleiding, die in september 2022 van start gaat.

Liesbeth Smallegange,
Directeur Speciaal Onderwijs De Ommezwaai in Arnhem. " - 18-08-2022 14:08

"Ik was op zoek naar een opleiding om nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van communicatie. De opleiding “Coachen vanuit… alles lezen - 18-08-2022 14:08

starstarstarstarstar_half
Chantal van Suntenmaartensdijk
9
Power to the Introverts (ook online virtual classroom)

"Tijdens deze 2 daagse cursus heb ik over de persoonlijkheidsvorm interversie en mezelf heel erg veel mogen leren.
Zo herken ik nu beter mijn plek/positie binnen het bedrijf, kan ik bewuster omgaan met het gedrag van mijn collega's en kan ik mezelf nou iets beter, dat geeft allemaal meer zelfvertrouwen!" - 15-08-2022 12:31

"Tijdens deze 2 daagse cursus heb ik over de persoonlijkheidsvorm interversie en mezelf heel erg veel mogen leren. Zo herken ik nu beter mi… alles lezen - 15-08-2022 12:31