Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1Easy-123
star 9,5 (38 ervaringen)
2Competence Factory
star 9,4 (148 ervaringen)
3DWM Trainingen
star 9,3 (64 ervaringen)
4Heijsen Academy, Opleider voor WordPress webdesign, WooCommerce Webshop, Zoekmachine optimalisatie, Google Analytics & Ads, SEO, MailChimp, Instagram Ads en Facebook.
star 9,3 (20 ervaringen)
5Creatie Nest
star 9,3 (31 ervaringen)
6Douro Media
star 9,1 (33 ervaringen)

Recente ervaringen

Alexa Pluim - Web en Logo
starstarstarstarstar
Alexa Pluim - Web en Logo
Grafisch ontwerper & Webdesigner bij Web en Logo
10
WordPress ☆ Maatwerk Support ♛ VIP (1-op-1) › Webdesign

"Maatwerk WordPress support … de titel ‘says it all’, Raoul Heijsen levert inderdaad maatwerk. Raoul verdiept zich in zijn cursisten en klanten, in hun product en probleem. Zo kan Raoul hen op een persoonlijke en doeltreffende manier helpen. Raoul legt duidelijk uit, weet waar hij het over heeft en denkt altijd mee.
Ik werk zelf toch al 8 jaar met Wordpress, toch weet Raoul mij steeds weer te verrassen met zijn kennis, de bereidheid om deze te delen, zijn engelengeduld en oplossend vermogen.
Mijn klanten komen absoluut superlatieven voor Raoul te kort waar het gaat om klantvriendelijkheid, support, kennis, persoonlijke & effectieve aanpak en zijn professionaliteit. De term ‘menselijk zakendoen’ hoor ik telkens weer terug. En dat is terecht!" - 27-10-2020 14:42

"Maatwerk WordPress support … de titel ‘says it all’, Raoul Heijsen levert inderdaad maatwerk. Raoul verdiept zich in zijn cursisten en klant… alles lezen - 27-10-2020 14:42

starstarstarstarstar
Victoria Cray
10
1-op-1 VIP ♛ WordPress Training op Maat

"Prima maatwerk training voor onze bestaande website. Wist best al een aantal dingen van WordPress, maar vooral Visual composer was voor mij abracadabra.
Nu kan ik eindelijk zonder aarzelen dingen aanpassen. Dank Sjoerd!" - 26-10-2020 17:00

"Prima maatwerk training voor onze bestaande website. Wist best al een aantal dingen van WordPress, maar vooral Visual composer was voor mij … alles lezen - 26-10-2020 17:00

Agnes Benders
starstarstarstarstar
Agnes Benders
10
Adobe InDesign

"Al meerdere keren een cursus bij DWM trainingen gevolgd en ben hierover erg enthousiast. Rob is een goede docent, hij legt duidelijk uit en geeft stap voor stap tips en handvaten om met in design te kunnen werken. Een echte aanrader!" - 25-10-2020 13:58

"Al meerdere keren een cursus bij DWM trainingen gevolgd en ben hierover erg enthousiast. Rob is een goede docent, hij legt duidelijk uit en … alles lezen - 25-10-2020 13:58