Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Competence Factory
star 9,1 (28 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Tiemen -
User Adoption Specialist
9
UX Design

"Duidelijke opbouw, je weet wat er gaat gebeuren tijdens de training.
Tempo was goed, zodra de eerste klaar was ging de uitleg verder. Dit hield het tempo er goed in zonder dat het te snel ging.
Hoop aan gehad want ik was nog niet bekend met de ins & outs van UX Design, ik overweeg zeker een vervolgtraining. " - 20-03-2023 15:54

"Duidelijke opbouw, je weet wat er gaat gebeuren tijdens de training. Tempo was goed, zodra de eerste klaar was ging de uitleg verder. Dit … alles lezen - 20-03-2023 15:54

starstarstarstarstar_half
Daan van der Laan
9
Vastgoedfotografie & Nabewerking met Lightroom

"Heel blij dat ik de opleiding voor Vastgoedfotografie heb gedaan. De opleiding is duidelijk opgebouwd en fijn uitgewerkt. De duidelijke video's geven een extra leuke bijdrage. Erg professioneel allemaal. Je wordt goed begeleid en de community is hier ook een hele leuke aanvulling op. Deze opleiding is een absolute meerwaarde om je verder te ontwikkelen in de vastgoedfotografie. Ursula en Liesbeth hartelijk dank!" - 20-03-2023 10:31

"Heel blij dat ik de opleiding voor Vastgoedfotografie heb gedaan. De opleiding is duidelijk opgebouwd en fijn uitgewerkt. De duidelijke vide… alles lezen - 20-03-2023 10:31

starstarstarstarstar
Daphne de la Combe
Grafisch Designer
10
Adobe After Effects

"kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht. Rob is vriendelijk, professioneel, geduldig en duidelijk. Veel geleerd in twee dagen, echt de basis gelegd om het programma op eigen houtje verder te leren kennen." - 20-03-2023 09:40

"kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht. Rob is vriendelijk, professioneel, geduldig en duidelijk. Veel geleerd in twee dagen, echt de … alles lezen - 20-03-2023 09:40