Sales Opleiding, Training & Cursus

Sales beroepen

Een sales baan kan aantrekkelijk zijn: deze job heeft een hoog salarispotentieel en vaak een flexibel werkrooster, waarbij je zelf je werktijden bepaalt. Bovendien heb je soms ook de mogelijkheid om te reizen en bouw je elke dag nieuwe relaties op. Geen dag is dus hetzelfde met een baan als verkoper!  Ontdek hieronder welke sales beroepen er zijn en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt.

Welke sales beroepen zijn er?

Sales is een uitgebreide beroepscategorie. Je kunt je namelijk in veel verschillende beroepen bezighouden met verkoop. En elk beroep in sales heeft weer andere taken en vereist daarom andere vaardigheden en opleidingen. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste sales beroepen:

Binnendienst sales

Als commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties. Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor de klanten van jouw bedrijf. Er wordt van je verwacht dat je de verkopen behoudt en/of opvoert en dat je sterke zakelijke relaties opbouwt. Lees hier alle informatie over het beroep commercieel medewerker binnendienst.

Buitendienst sales

Een medewerker buitendienst werkt buiten het kantoor en heeft veel face-to-face contact met klanten. Om succesvol te zijn in buitendienst verkoop, moet je goed zelfstandig kunnen werken en een hoge motivatie hebben om zo veel mogelijk business te genereren. 

Account managers

Account managers zijn verantwoordelijk voor het focussen op bestaande accounts. Het belangrijkste doel van een account manager is klantbehoud. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt voor het beroep van account manager

Sales manager

Een sales manager heeft de leiding over zijn of haar team om de verkoopdoelstellingen van het bedrijf te halen. Salesmanagers stellen verkoopdoelen op basis van bedrijfsdoelen. Om deze doelstellingen te halen, recruiten en trainen ze verkopers, stellen ze een strategisch verkoopplan op en evalueren ze de prestaties van hun team zodat ze steeds beter kunnen worden. Lees hier welke vaardigheden je nodig hebt om sales manager te worden.

Director of sales

Een director of sales is een managementfunctie op hoog niveau die toezicht houdt op en leiding geeft aan verkoopteams, hetzij bedrijfsbreed of binnen een bepaalde regio. Een verkoopdirecteur leidt verkoopmanagers op, is verantwoordelijk voor de jaarlijkse verkoopdoelstellingen en ontwikkelt de belangrijkste verkoopstrategieën die nodig zijn om deze doelstellingen te halen. Bekijk hier het beroep van director of sales.

Overzicht van beroepen in sales & verkoop

Ben je op zoek naar  de ideale sales functie voor jouw skills en talent? Op Springest Beroepen vind je alle beroepen die met sales en verkopen te maken hebben, inclusief de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Account manager beroepen bijvoorbeeld, of alle mogelijke leidinggevende functies op de sales manager overzichtspagina.

Beste aanbieders in Sales helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1Coach+Result
star 9,8 (225 ervaringen)
2Alfabeta Tekst en Training
star 9,4 (27 ervaringen)
3HSAprogram
star 9,4 (22 ervaringen)

Recente ervaringen

Paula van 't Geloof
starstarstarstarstar
Paula van 't Geloof
Zelfstandige
10
Klantgericht E-mailen (Zakelijk Schrijven, Communicatie, Taaltraining)

"Deze training was voor mij een absolute eyeopener. Ineens begreep ik hoe ik met de trucjes en tips van Paula mijn teksten persoonlijk en klantvriendelijk kon schrijven. Elk voorbeeld dat Paula geeft kun je meteen aanpassen naar je situatie.
Waar ik echt blij van werd is het enthousiasme van Paula. Dat werkt bijzonder aanstekelijk. De training is een feestje om te volgen! Oh, en de complimenten die je krijgt van lezers maakt deze training een musthave voor elke professional." - 03-12-2021 15:52

"Deze training was voor mij een absolute eyeopener. Ineens begreep ik hoe ik met de trucjes en tips van Paula mijn teksten persoonlijk en kla… alles lezen - 03-12-2021 15:52

starstarstarstarstar
Yasmine Vermeer
Medewerker KCC
10
Klant- en servicegericht telefoneren / Efficiënte afhandeling servicegesprekken / Klantgericht communiceren aan de telefoon / Customer service / Klantenservice

"Bas is een enthousiaste trainer die mensen weet te motiveren en enthousiasmeren. Hij gaat graag het gesprek aan en luistert daarbij ook naar jouw standpunt, zodat hij de situatie echt leert begrijpen en hier op door kan gaan." - 03-12-2021 12:41

"Bas is een enthousiaste trainer die mensen weet te motiveren en enthousiasmeren. Hij gaat graag het gesprek aan en luistert daarbij ook naar… alles lezen - 03-12-2021 12:41

starstarstarstarstar
Viola de Greef
Officemanager
10
Cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte e-mails en brieven schrijven

"Van Petra Boers heb ik een geweldige online maatwerktraining gehad om onder andere mijn Spelling en Grammatica op te frissen. Ik heb enorm veel geleerd door de duidelijke uitleg van Petra, de leuke oefeningen, toetsen en testjes en door alert te zijn op de taal om mij heen.
Het resultaat: ik voel me een stuk zekerder in mijn werk. En als ik twijfel, dan weet ik precies waar en hoe ik iets kan opzoeken. Een aanrader voor iedereen die wel een twijfelt over de juiste schrijfwijze!
" - 30-11-2021 08:23

"Van Petra Boers heb ik een geweldige online maatwerktraining gehad om onder andere mijn Spelling en Grammatica op te frissen. Ik heb enorm v… alles lezen - 30-11-2021 08:23