Sales Opleiding, Training & Cursus

Sales beroepen

Een sales baan kan aantrekkelijk zijn: deze job heeft een hoog salarispotentieel en vaak een flexibel werkrooster, waarbij je zelf je werktijden bepaalt. Bovendien heb je soms ook de mogelijkheid om te reizen en bouw je elke dag nieuwe relaties op. Geen dag is dus hetzelfde met een baan als verkoper!  Ontdek hieronder welke sales beroepen er zijn en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt.

Welke sales beroepen zijn er?

Sales is een uitgebreide beroepscategorie. Je kunt je namelijk in veel verschillende beroepen bezighouden met verkoop. En elk beroep in sales heeft weer andere taken en vereist daarom andere vaardigheden en opleidingen. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste sales beroepen:

Binnendienst sales

Als commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties. Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor de klanten van jouw bedrijf. Er wordt van je verwacht dat je de verkopen behoudt en/of opvoert en dat je sterke zakelijke relaties opbouwt. Lees hier alle informatie over het beroep commercieel medewerker binnendienst.

Buitendienst sales

Een medewerker buitendienst werkt buiten het kantoor en heeft veel face-to-face contact met klanten. Om succesvol te zijn in buitendienst verkoop, moet je goed zelfstandig kunnen werken en een hoge motivatie hebben om zo veel mogelijk business te genereren. 

Account managers

Account managers zijn verantwoordelijk voor het focussen op bestaande accounts. Het belangrijkste doel van een account manager is klantbehoud. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt voor het beroep van account manager

Sales manager

Een sales manager heeft de leiding over zijn of haar team om de verkoopdoelstellingen van het bedrijf te halen. Salesmanagers stellen verkoopdoelen op basis van bedrijfsdoelen. Om deze doelstellingen te halen, recruiten en trainen ze verkopers, stellen ze een strategisch verkoopplan op en evalueren ze de prestaties van hun team zodat ze steeds beter kunnen worden. Lees hier welke vaardigheden je nodig hebt om sales manager te worden.

Director of sales

Een director of sales is een managementfunctie op hoog niveau die toezicht houdt op en leiding geeft aan verkoopteams, hetzij bedrijfsbreed of binnen een bepaalde regio. Een verkoopdirecteur leidt verkoopmanagers op, is verantwoordelijk voor de jaarlijkse verkoopdoelstellingen en ontwikkelt de belangrijkste verkoopstrategieën die nodig zijn om deze doelstellingen te halen. Bekijk hier het beroep van director of sales.

Overzicht van beroepen in sales & verkoop

Ben je op zoek naar  de ideale sales functie voor jouw skills en talent? Op Springest Beroepen vind je alle beroepen die met sales en verkopen te maken hebben, inclusief de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Account manager beroepen bijvoorbeeld, of alle mogelijke leidinggevende functies op de sales manager overzichtspagina.

Beste aanbieders in Sales helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2024)
1Coach+Result
star 9,3 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Yannick Abath
Trainer
10
Harvard onderhandelen

"De training is een absolute aanrader.

De materie is enorm praktisch en direct toepasbaar. Geen complexe theorieën of lange uitleg over waarom het zou werken. Direct aan de slag en door te doen ervaren dat het werkt.

Verder vind ik de balans tussen voordoen en zelf doen erg fijn. Ik vond het een fijne toevoeging dat Karin zelf liet zien hoe zij zou onderhandelen. Deze voorbeelden hebben enorm geholpen om te snappen waar het echt om gaat.

Daarnaast is het ook fijn om als deelnemer soms gewoon te kunnen observeren.

Aan het einde van de training krijg je een volledige trainingsmap, met daarin talrijke oefeningen en een manier om gestructureerd de training zelf te bouwen.

Voor iedereen die zijn of haar trainingsskills in onderhandelen wilt verbeteren een must om te volgen." - 16-07-2024 11:35

"De training is een absolute aanrader. De materie is enorm praktisch en direct toepasbaar. Geen complexe theorieën of lange uitleg over w… alles lezen - 16-07-2024 11:35

starstarstarstarstar_border
Van Loo
Manager e-Commerce
8
Alles is Onderhandelen

"De training bood een verfrissend perspectief op het eigen handelen bij onderhandelen. In plaats van het te zien als een conflict of een strijd, leerde ik het te benaderen als een samenwerking waarbij beide partijen streven naar een win-win situatie. De theorie werd op een begrijpelijke manier uitgelegd en ondersteund door praktische case oefeningen, waardoor de stof echt tot leven kwam.

Een zeer waardevolle training die mijn kijk op het eigen handelen heeft vergroot en daarmee mijn handelen positief is veranderd. De geleerde theorie en aanpak kan ik toepassen in zowel mijn professionele als persoonlijke leven.

Ik kan daarom deze training dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die zijn eigen invloed wil vergroten in een zakelijke omgeving." - 09-07-2024 14:58

"De training bood een verfrissend perspectief op het eigen handelen bij onderhandelen. In plaats van het te zien als een conflict of een stri… alles lezen - 09-07-2024 14:58

starstarstarstarstar_border
Sarita Vichiennet
8
Strategisch Onderhandelen (Effective Negotiating Skills)

"The arrangement of the training was good.The instructor has sufficient knowledge for the topic. However, the content and case study were not match with the current way of working : Team meeting, negotiation via email etc." - 09-07-2024 13:49

"The arrangement of the training was good.The instructor has sufficient knowledge for the topic. However, the content and case study were not… alles lezen - 09-07-2024 13:49