Masterclass voor de OR-secretaris

Tijdsduur
Logo van Academy4-OR
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Academy4-OR heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De OR-secretaris regelt en organiseert van alles voor de ondernemingsraad. De rol die de secretaris heeft is doordoor erg afwisselend. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het vergaderproces van de OR. Men zou kunnen stellen dat de secretaris de ‘papierstroom’ tussen alle overlegmomenten coördineert. Tijdens vergaderingen moet een secretaris luisteren, mee discussiëren en tegelijkertijd bent u verantwoordelijk voor de verslagen. Daarnaast moet de secretaris informatie verzamelen en verspreiden. In deze cursus gaan we in op de wijze waarop u uw taak als secretaris invult. De belangrijke secretariële taken komen aan bod tijdens de masterclass voor de OR-secretaris: opstellen van de…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De OR-secretaris regelt en organiseert van alles voor de ondernemingsraad. De rol die de secretaris heeft is doordoor erg afwisselend. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het vergaderproces van de OR. Men zou kunnen stellen dat de secretaris de ‘papierstroom’ tussen alle overlegmomenten coördineert. Tijdens vergaderingen moet een secretaris luisteren, mee discussiëren en tegelijkertijd bent u verantwoordelijk voor de verslagen. Daarnaast moet de secretaris informatie verzamelen en verspreiden. In deze cursus gaan we in op de wijze waarop u uw taak als secretaris invult. De belangrijke secretariële taken komen aan bod tijdens de masterclass voor de OR-secretaris: opstellen van de agenda’s, kennis en inzicht in het verloop van vergaderingen, de vergadertechnieken, de verslaglegging en het verzorgen van de correspondentie. In de training krijgt u alle handvatten aangereikt om als secretaris te functioneren.

Programma

De rol en taken van de OR-secretaris

 • Toelichting op de rol en taken
 • Taakverdeling tussen ambtelijk secretaris, gekozen secretaris en voorzitter
 • Dagelijks bestuur

Ontwikkelen van de taken en vaardigheden

 • Opstellen agenda
 • Notuleren
 • Verslaglegging
 • Archivering
 • Opstelling adviezen en voorstellen

Vergaderproces

 • Vergadercyclus
 • Vergadertechnieken

Ontwikkelplan

 • Doelstellingen
 • Verbeterpunten

Resultaat

In de training krijgt u alle handvatten aangereikt om als secretaris te functioneren. In deze cursus wordt er ingegaan op de rol van de secretaris van de OR en hoe deze goed tot zijn recht kan komen. U leert op een praktische wijze uw taken en vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan het vergaderproces van de ondernemingsraad.

Doelgroep Masterclass voor de OR-secretaris

De masterclass voor de OR-secretaris is bedoeld voor (plaatsvervangende) secretarissen van een ondernemingsraad

Voorkennis

Voor kennis van de Wet op Ondernemingsraden (WOR) is een pré.

Werkwijze

U kunt deze training middels een open inschrijving volgen, waarbij u met meerdere cursisten van andere ondernemingsraden gezamenlijk aan de training deelneemt. Op deze manier kunt u ervaringen met andere organisaties en OR-leden delen. De open inschrijvingen vinden plaats middels een vast rooster op vaste locaties in het land.

Het is ook mogelijk om deze training enkel met uw eigen ondernemingsraad te volgen. Dan wordt er speciaal voor u een trainingsprogramma opgesteld. Tijdens een intakegesprek stelt onze trainer/adviseur een trainingsprogramma op maat voor u op, waarbij uw eigen leerdoelen centraal staan. Onder leiding van een ervaren trainer wordt naast theoretische kennis ook veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties, zodat u de stof direct kunt toepassen in de praktijk.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.