Elementaire Bouwkunde A

Niveau
Tijdsduur
Logo van BOB Opleiding, Training en Advies

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De bouwtaal leren spreken?

Kom je vaak in aanraking met bouwers, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, bouwfysici of toeleveranciers en heb je geen bouwkundige achtergrond ?
Met de opleiding Elementaire Bouwkunde A leer je de basisbeginselen in de bouw.  Je leert in korte tijd de meest elementaire kennis van het bouwproces en de bouwtechniek. Zo komt de totstandkoming van een bouwwerk aan bod maar ook welke productiemethode worden toegepast in (moderne) woningbouw, wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de meest voorkomende bouwmaterialen, bouwkundige tekeningen op hoofdlijnen lezen en interpreteren en verschillende bouwdelen en uit welke materialen deze zijn…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bouwkunde (vastgoed), Funderingstechniek, Bouwfysica, Bouw en Installatietechniek.

De bouwtaal leren spreken?

Kom je vaak in aanraking met bouwers, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, bouwfysici of toeleveranciers en heb je geen bouwkundige achtergrond ?
Met de opleiding Elementaire Bouwkunde A leer je de basisbeginselen in de bouw.  Je leert in korte tijd de meest elementaire kennis van het bouwproces en de bouwtechniek. Zo komt de totstandkoming van een bouwwerk aan bod maar ook welke productiemethode worden toegepast in (moderne) woningbouw, wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de meest voorkomende bouwmaterialen, bouwkundige tekeningen op hoofdlijnen lezen en interpreteren en verschillende bouwdelen en uit welke materialen deze zijn samengesteld.

Ook als je geen bouwkundige vooropleiding hebt gehad en je wil je ontwikkelen tot Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht of als Technisch Beheerder /Opzichter Onderhoud is de opleiding Elementaire Bouwkunde A beslist iets voor jou!

Inhoud

  • Geschiedenis van de bouwkunst,
  • Bouwmaterialen,
  • Constructiemethoden,
  • Funderingen, vloeren, daken, gevels,
  • Warmte-isolatie,
  • Installaties,
  • Afbouw en afwerking,
  • Bouwtekeningen lezen.

Voor wie?

Personen die in hun werk met bouwtechniek en het bouwproces te maken hebben, maar geen bouwkundige vooropleiding hebben genoten.

Werkwijze

De theorie wordt aan de hand van het studiemateriaal en videopresentaties besproken en toegelicht. Tijdens vrijwel elke avondbijeenkomst wordt aan de hand van een werkelijk gebouwd woningbouwproject tijd besteed aan het leren lezen van bouwkundige tekeningen. Bij de laatste bijeenkomst wordt een bezoek gebracht aan een bouwplaats. Ook wordt je tijdens de laatste bijeenkomst voorbereid op het examen. Er wordt voor deze opleiding de nodige zelfstudie verwacht.

Bij het bezoek aan de bouwplaats is het verplicht om veiligheidslaarzen/schoenen te dragen. Zonder deze schoenen of laarzen kan je niet deelnemen aan de excursie.
Deze schoenen of laarzen moet je zelf verzorgen. Eventueel hebben wij een suggestie waar veiligheidslaarzen tegen een aantrekkelijk prijs aangeschaft kunnen worden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.