Computest: Training Neotys Neoload (performancetesttooling)

Type product
Tijdsduur

Computest: Training Neotys Neoload (performancetesttooling)

Computest
Logo van Computest
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 Computest heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 47 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

NeoLoad Training

Voor wie is deze NeoLoad training?

Voor software developers, testers en operators die meer willen doen met performance. Basiskennis van netwerken, internetapplicaties (webservers, databases), http en html is gewenst. Kennis en ervaring met testen is gewenst maar niet noodzakelijk.

Waarom deze NeoLoad training?

Steeds meer organisaties herkennen het belang van het continu en snel beschikbaar houden van hun (web)applicaties. Veel bedrijven werken of willen gaan werken met KPI's op het gebied van performance. Wij zien dan regelmatig dat er vanuit de organisatie het besluit komt om te gaan performancetesten met NeoLoad en dat men dan zo snel mogelijk het personeel up and r…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: CO2 emissies, Duurzaamheid, Duurzaam Bouwen, Duurzaam ondernemen en Duurzaam Wonen.

NeoLoad Training

Voor wie is deze NeoLoad training?

Voor software developers, testers en operators die meer willen doen met performance. Basiskennis van netwerken, internetapplicaties (webservers, databases), http en html is gewenst. Kennis en ervaring met testen is gewenst maar niet noodzakelijk.

Waarom deze NeoLoad training?

Steeds meer organisaties herkennen het belang van het continu en snel beschikbaar houden van hun (web)applicaties. Veel bedrijven werken of willen gaan werken met KPI's op het gebied van performance. Wij zien dan regelmatig dat er vanuit de organisatie het besluit komt om te gaan performancetesten met NeoLoad en dat men dan zo snel mogelijk het personeel up and running wil hebben met deze tool. De NeoLoad training van Computest is hier uitermate geschikt voor, en wij kunnen bij een in-company training op maat de omgeving en bestaande architectuur meenemen in de training.

Maar ook voor individuele software developers, testers en beheerders die willen performance testen met NeoLoad is deze training zeer geschikt en waardevol. Binnen 3 dagen leren onze Neotys gecertificeerde performance trainers je alles over de ins en outs van NeoLoad en kun je direct erna aan de slag met zelfstandig performance testen.

Resultaat

Na deze training kunnen deelnemers zelfstandig Neoload configureren, scripts creëren en zijn zij in staat om performancetesten voor te bereiden, uit te voeren en te analyseren met Neoload.

Na de training kunnen zij:

 • De kernpunten van een performancetestproject identificeren en de beste methodologie toepassen om deze te beantwoorden.
 • Eenvoudige en complexe virtuele gebruikersprofielen registreren en ontwerpen.
 • ICT-architectuur monitoren op performance.
 • Zowel eenvoudige als complexe performancetesten definiëren.
 • Testresultaten analyseren en testrapporten opmaken.

Na deze training kun je examen doen voor Neotys Certified Professional for NeoLoad en bij slagen jezelf ook zo officieel noemen.

Prijs, data en locatie NeoLoad training

De training kost 2400 euro per persoon.

Wij verzorgen een prettige en ontspannen leeromgeving. De trainingen vinden plaats bij Computest op kantoor. Wij hebben hiervoor een mooie ruimte beschikbaar met dakterras en tevens serveren wij een heerlijke lunch.

De training kan desgewenst ook in-company worden gegeven en bij de klant plaatsvinden.

Programma NeoLoad training

De training is gebaseerd op het trainingsprogramma van Neotys en tijdens de training zal de focus liggen op de tool NeoLoad. Het is mogelijk de training af te sluiten met het examen ‘Neoload Certified Professional’. De training kan in het Nederlands of in het Engels gegeven worden, het trainingsmateriaal is altijd in het Engels.

Onze NeoLoad training beslaat vijf facetten welke samen ervoor zorgen dat de deelnemers na afloop direct zelfstandig aan de slag kunnen met performance testen met behulp van NeoLoad. Deze vragen zijn:

 1. Waarom is performance belangrijk?
 2. Wat heb je nodig om te kunnen performance testen met behulp van Neoload?
 3. Hoe maak je een realistische virtuele gebruiker?
 4. Hoe draai je een test?
 5. En hoe analyseer je de resultaten?

Programma: theoretisch kader

Voordat deelnemers de tool induiken wordt het performance testen binnen een theoretisch kader geplaatst zodat zij beter in staat zijn weloverwogen keuzes te maken over het hele performance testtraject.

Zaken die in dit onderdeel behandeld zullen worden:

 • Waarom zou je performance testen?
 • Test soorten: wat voor testen kun je doen met Neoload en wat zijn de verschillen tussen deze tests?

Programma: praktische kennis en toepassing

We duiken snel de praktijk in zodat de deelnemers de tool NeoLoad kunnen leren kennen en gebruiken: alle facetten van Design, Runtime en Results komen aan bod.

De training zal o.a. de volgende elementen behandelen:

Design:

 • Hoe ziet een klikpad eruit? Wat doen de virtuele gebruikers?
 • Dataverkeer opnemen als startpunt voor je script
 • Correleren van variabelen -> bijvoorbeeld extractie van een sessie id/token
 • Gebruik van variabelen in je script (zoals username/password)
 • Slim gebruik van NeoLoad: gebruik van framework parameters om tijd te besparen.
 • Advanced features: om je script slimmer te maken en je leven makkelijker te maken.
 • Monitoring the infrastructure: monitoren, herkennen en vinden van het breekpunt binnen je infrastructuur. Waar komen geconstateerde performance problemen vandaan?

Runtime

 • Welk scenario/welke scenario's wil je uitvoeren? Hoe stel je deze in? Bijvoorbeeld welke load/hoeveel gebruikers ga je simuleren en hoe moeten deze worden verdeeld binnen de test?
 • Wat is belangrijk tijdens de uitvoer van de test, waar moet je op letten, wat kan je zien? Draait je test zoals verwacht?

Results

 • Hoe analyseer je de uitkomsten van de test en wat haal je allemaal uit de resultaten - en wat niet?
 • Testresultaten vergelijken.
 • Geavanceerde opties bij de analyse.

Training door onze performancetesters

Wij zijn een Neotys Certified Service & Training Partner (NCSP). Vanuit onze expertise en jarenlange status als NCSP hebben wij zeer kundige en ervaren trainers die bekend zijn met alle tips en tricks rondom het werken met NeoLoad.

Het belangrijkste waarin onze trainingen zich onderscheiden is dat zij worden gegeven door onze eigen ervaren performancetesters. Onze trainers zijn dus op de eerste plaats gepassioneerde performancetesters die op dagelijkse basis ingezet worden bij complexe performance-trajecten.

Door het enthousiasme waarmee zij hun kennis overbrengen en het levendig maken met voorbeelden en praktijksituaties zijn zij gewaardeerde trainers. Onze trainers beschikken over HBO/Universitair werk- en denkniveau en worden geselecteerd op hun goede communicatieve vaardigheden en social skills.

Onze visie op leren

Wij geloven sterk in ‘learning by doing’. Bij Computest bestaat de Neoload training voor ongeveer 75% uit praktijktraining.

Met behulp van veel interactie en diverse opdrachten gaan de deelnemers zelf aan de slag. Onze trainer begeleidt hen intensief bij opdrachten en beantwoordt vragen zodat zij in de praktijk zelfstandig aan de slag te kunnen.

Maatwerk

Trainingen op maat zijn altijd mogelijk. Voor kleine of grote groepen.

Dankzij de brede kennis die wij in huis hebben kunnen wij trainingen verzorgen voor allerlei doelgroepen en tot op een zeer hoog (technisch) niveau. Ook kan er toegespitst worden op een bepaald onderwerp of bepaalde infrastructuur. Het is dus altijd mogelijk om een passende (maatwerk) training te organiseren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie of een in-company training aanvragen?

Interactieve security trainingen gegeven door onze eigen senior hackers. Klassikaal in kleine groepen en er is veel ruimte voor praktijk. 

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.