Opleiding tot Massage Professional

Tijdsduur

Opleiding tot Massage Professional

Dansage Massage Opleidingen
Logo van Dansage Massage Opleidingen

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Dansage Massage Opleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Opleiding tot Massage Professional

Leer in negen maanden om te verbinden en te masseren met flow en aandacht. Na de opleiding ben je in staat volwaardige massages te geven en mensen een moment van ontspanning te bieden, weer met zichzelf in contact te laten komen en op te laden. 

Duur: 9 maanden, 18 dagen, om de week 1 lesdag

Groep: maximaal 8 studenten

Kosten: €2.779

Inclusief: 18 lesdagen, lesmap, verplichte literatuur, video's, examen, handdoeken en olie gebruik, lunch

Locatie: Dansage Studio, Zwarte Woud 216 te Utrecht

Opleiding tot Massage Professional

In de huidige digitale tijd waarin we leven wordt er veel van ons gevraagd. Als tegenhanger groeit de behoefte onder de mensen om meer rust en ontspanning te ervaren. Massage is hierin een belangrijk onderdeel. Het wordt dan ook steeds gangbaarder voor mensen om een massage te ervaren. Een massage is een belevenis en kan je even helemaal uit je hoofd halen en je terugbrengen naar jezelf. Het helpt om te herstellen, vitaal te blijven, bewust te worden en om heerlijk te ontspannen. Het is een eeuwenoud beroep die continue in ontwikkeling is. Van jong tot oud hebben mensen op verschillende lagen baat bij een aanraking en wordt men een gezonder en gelukkiger m…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Massage, Sportmassage & Sportfysiotherapie, Ayurveda, Reflexologie en Reiki.

Opleiding tot Massage Professional

Leer in negen maanden om te verbinden en te masseren met flow en aandacht. Na de opleiding ben je in staat volwaardige massages te geven en mensen een moment van ontspanning te bieden, weer met zichzelf in contact te laten komen en op te laden. 

Duur: 9 maanden, 18 dagen, om de week 1 lesdag

Groep: maximaal 8 studenten

Kosten: €2.779

Inclusief: 18 lesdagen, lesmap, verplichte literatuur, video's, examen, handdoeken en olie gebruik, lunch

Locatie: Dansage Studio, Zwarte Woud 216 te Utrecht

Opleiding tot Massage Professional

In de huidige digitale tijd waarin we leven wordt er veel van ons gevraagd. Als tegenhanger groeit de behoefte onder de mensen om meer rust en ontspanning te ervaren. Massage is hierin een belangrijk onderdeel. Het wordt dan ook steeds gangbaarder voor mensen om een massage te ervaren. Een massage is een belevenis en kan je even helemaal uit je hoofd halen en je terugbrengen naar jezelf. Het helpt om te herstellen, vitaal te blijven, bewust te worden en om heerlijk te ontspannen. Het is een eeuwenoud beroep die continue in ontwikkeling is. Van jong tot oud hebben mensen op verschillende lagen baat bij een aanraking en wordt men een gezonder en gelukkiger mens.

Opleiding 

Als Massage Professional leer je volledige en volwaardige massages te geven om mensen weer met zichzelf in contact te laten komen en op te laden. Tijdens de opleiding tot Massage Professional leer je de basis van massage en zal je uiteindelijk je eigen stijl ontwikkelen. Na afronding van de opleiding tot Massage Professional kan je als masseur aan de slag in je eigen praktijk of in dienst van een bedrijf. De massages die je geeft zijn van ontspannende aard en je beheerst diverse klachtgerichte technieken.

Inhoud

Tijdens de opleiding tot Massage Professional leer je het menselijk lichaam beter kennen op anatomisch en fysiologisch gebied. Ook word je je bewust van je eigen lichaamswerking en hoe deze zo goed mogelijk in te zetten. Je leert waarom en hoe massage kan helpen het lichaam te vitaliseren en vitaal te houden. Daarnaast leer je om een volwaardige en kwalitatief goede massage te geven. Je ontwikkelt de kennis en intuïtie om te bepalen wanneer je wel of niet een massage gaat geven, en zo wel wat de cliënt dan nodig heeft op dat moment. Wat kan je verwachten tijdens de opleiding:

 • Achtergrond massage, intake en anamnese
 • Anatomie en fysiologie van het gehele lichaam: o.a. botten, spieren en fascia
 • Biologische stelsels en stress: wat voor werking heeft stress op ons lichaam
 • Contra-indicaties: wanneer wel of niet te masseren?
 • Werking van bepaalde hormonen: o.a. oxytocine en cortisol
 • Effleurages, palperen, petrissages, fricties: onderzoeken, aanraking en voelen
 • Massagetechnieken voor het gehele lichaam: voorkant, achterkant, gezicht en hoofd
 • Verbinding maken en flow creëren in je massage: creëren van een complete beleving
 • Triggerpoint massage en fascia: basisprincipes en technieken
 • Dansage: van basic steps t/m onderarmtechnieken voor het gehele lichaam inclusief gezicht
 • Danstherapie: dans en beweging ter stimulering van persoonlijke bewustwording en groei
 • Ondernemerschap: waar moet ik op letten als ik een eigen praktijk ga opzetten?
 • Theorie en praktijk examen

We streven ernaar om jou als student inhoudelijk kwalitatieve en vernieuwende lesstof over te brengen, professioneel te begeleiden en persoonlijke aandacht te bieden.

Duur en opzet

De opleiding tot Massage Professional zal negen maanden (18 lesdagen) duren waar in je om de week les krijgt door de hoofddocent of door een gastdocent op een specifiek thema (zoals danstherapie). Tijdens de massage lessen zullen theorie en praktijk zich afwisselen. Tijdens de praktijklessen zullen studenten elkaar masseren. Op deze manier leer je massages te geven, maar weet je ook hoe het is om een massage te ontvangen en technieken te voelen. Lesdagen duren van 10.00 – 16.30. Je zal deelnemen in een groep van maximaal acht studenten. We kiezen bewust voor kleine groepen zodat jij als student voldoende aandacht krijgt en je zo nog beter kan ontwikkelen als Massage Professional. Je zal gedurende de lesdagen persoonlijke feedback en tips krijgen aangezien we hier tijd en ruimte voor creëren met een kleine groep.

Studiebelasting

Naast de 18 lesdagen van 6 uur per les is je wekelijkse studiebelasting 5 tot 7 uur: bestaande uit bestuderen van de theorie en het oefenen van de massagetechnieken.

Lesmateriaal

Voor de opleiding tot Massage Professional maken we gebruik van verplichte literatuur en anatomie apps. Tijdens de eerste lesdag ontvang je de literatuur en de lesmap waarin alle lessen zijn uitgeschreven en waarin je je notities en portfolio kan bijhouden.

Opdrachten voor in je portfolio worden in de desbetreffende les medegedeeld. Je zal gedurende de opleiding ook toegang krijgen tot massage video’s gemaakt door Dansage ter ondersteuning van het geleerde in de praktijkles.

Toetsing

Aan het einde van de opleiding zal je een theorie- en praktijk examen doen. In het theorie examen worden vragen gesteld over de geleerde theorie zoals anatomie, fysiologie, contra-indicaties. Tijdens het praktijkexamen geef je een volledige massage op de examinator. Je slaagt voor een examen wanneer je 55% voldoende hebt behaald. Je ontvangt een diploma wanneer je zowel het theorie- als het praktijkexamen hebt behaald, alle portfolio opdrachten juist zijn uitgevoerd en ingediend, 90% aanwezig bent geweest bij de lessen en wanneer je aan de betalingsverplichting hebt voldaan.

Kosten

De kosten van de opleiding bedraagt €2.779. Inclusief in dit bedrag: 18 lesdagen, lesmap, verplichte literatuur, video’s, examen, materiaal tijdens lesdagen (handdoeken, olie, etc.) en catering tijdens lesdagen. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Massage.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.