Docent van de toekomst

Adres:

Waddenring 82
2993 VG Barendrecht

Beschrijving

Missie

Wij gunnen docenten om moeiteloos hun lessen te draaien zodat zij met plezier voor de klas staan en de leerlingen enthousiast en betrokken de lessen volgen.

Wij zijn

Anneke Lubbers

In de afgelopen 25 jaar heb ik voornamelijk gewerkt als projectmanager in de ICT en heb daarmee veel ervaring opgedaan op het gebied van de enorm snelle ontwikkelingen in de wereld van de technologie. In de l…

Lees de volledige beschrijving

Missie

Wij gunnen docenten om moeiteloos hun lessen te draaien zodat zij met plezier voor de klas staan en de leerlingen enthousiast en betrokken de lessen volgen.

Wij zijn

Anneke Lubbers

In de afgelopen 25 jaar heb ik voornamelijk gewerkt als projectmanager in de ICT en heb daarmee veel ervaring opgedaan op het gebied van de enorm snelle ontwikkelingen in de wereld van de technologie. In de laatste jaren ben ik me steeds meer gaan specialiseren op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling van ICT projectmanagers en manager waarbij ik tot de ontdekking kwam dat we daar wel kunnen blijven ‘repareren’ maar dat het wellicht zinvoller is om aan de wieg van de verandering te gaan staan, dus in het onderwijs.

Met twee kinderen op het voortgezet onderwijs en de uitdaging die zij ervaren vanwege hun dyslexie heeft mij doen besluiten om mijn kennis en kunde in het onderwijs verder te verspreiden. Ik denk dat onderwijs uitdagender, boeiender en met nog meer passie gegevens kan worden. Ik ben vooral een doener en dat zul je ook terug vinden in mijn werk en mijn trainingen. Veel kinderen leren vooral door te doen en niet door te luisteren of rijtjes uit hun hoofd te leren. Daarnaast leren kinderen beter als ze ook de toegevoegde waarde inzien van het vak dat moeten leren. Waarom moet een kind Frans leren (en kan er op blijven zitten; of naar een lager niveau worden geplaatst) terwijl het enorm goed is in wis-, natuur- en scheikunde?

Ik ben groot voorstander van onderwijs op het niveau waarop het kind functioneert: bijvoorbeeld Engels op Mavo niveau en wis-, natuur- en scheikunde op VWO niveau. Op die manier heeft het kind uiteindelijk het beste van alle werelden en leveren als maatschappij kinderen af die functioneren op het niveau waarop zij kunnen functioneren en doen waar ze goed in zijn en vaak ook leuk vinden!

Ik zal me binnen docent van de toekomst dan ook vooral inzetten voor anders leren en techniek in het onderwijs.

Marcel Claessens

Na een twintigjarige carrière als marineofficier en manager in het bedrijfsleven, begon ik in 2009 een eigen onderneming als zelfstandig trainer en therapeut.

Al snel ontdekte ik dat ik een passie had voor het ‘werken’ met jongeren en het trainen in het onderwijs. Van docenten kreeg ik regelmatig de vraag waarom het mij wel lukte om een klas ‘stil te krijgen’ zonder dat ik ogenschijnlijk iets deed, of hoe het kwam dat een klas na 50 minuten nog steeds actief participeerde en geboeid was. Vaak spraken jonge en oude docenten hun bewondering uit hoe ik respectvol omging met leerlingen met (in hun ogen) lastig gedrag, zonder de focus van de training en de overige leerlingen uit het oog te verliezen. Vanuit die vraag heb ik voor docenten de training “moeiteloos omgaan met complex gedrag” ontwikkeld.

Samen met collega Anneke ontwikkelden we vervolgens een training om je lesstof moeiteloos op verschillende manieren aan te kunnen bieden, zodat je alle leerlingen in je klas kunt bedienen.

En met weer een andere collega, ontwikkelden we een training tegen pesten, waarbij we vooral gebruik maken van systemisch werk.

Tot slot ben ik door een locatiemanager van een middelbare school gevraagd om van zijn docententeam weer een hecht team te maken.

Als trainer gaf ik inmiddels op meer dan honderd scholen diverse trainingen aan leerlingen, studenten en docenten. Als therapeut werk ik vooral individueel met jongeren en docenten.

Wat anderen zeggen over mij:

~ relaxed en daardoor rust, veiligheid en vertrouwen uitstralen

~ waar nodig stoïcijns, goed in staat om een noodzakelijke professionele afstand te scheppen

~ humor

~ een prettige manier van leiding geven zonder over zich heen te laten lopen; goed in het aangeven van grenzen

Naast het werk heb ik een passie voor lekker koken en eten, houd ik van reizen, hardlopen, natuur en cultuur en van het samenzijn met vrienden.

Ervaring met Docent van de toekomst?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Docent van de toekomst? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring

Producten (0)

Docent van de toekomst heeft momenteel geen gepubliceerde producten.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 88.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 111.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!