Inhousing | Deep dive

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats
Logo van Emerce Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Emerce Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Zoom
18 nov. 2021
check_circle Startgarantie

Beschrijving

De transformatie naar een inhouse marketing operatie

De hedendaagse marketeer wil directe sturing op resultaten en ROI en heeft behoefte aan kortere doorlooptijden. Om hierin te voorzien maken veel organisaties de transitie naar inhouse gestuurde marketing operatie. De adverteerder neemt de controle over haar marketingbeleid en verkiest om een groot aantal (digital) marketing activiteiten zelf uit te voeren en daardoor de rol van externe bureaus te verkleinen. Organisatorisch heeft inhousing een grote impact op de marketing operatie, maar daarnaast ook op de gehele bedrijfsvoering. Van HR tot finance, van distributie tot management, elk onderdeel van het bedrijf ondervindt de invloed van in…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Online marketing, SEO, Google Analytics, Copywriting en Google Ads.

De transformatie naar een inhouse marketing operatie

De hedendaagse marketeer wil directe sturing op resultaten en ROI en heeft behoefte aan kortere doorlooptijden. Om hierin te voorzien maken veel organisaties de transitie naar inhouse gestuurde marketing operatie. De adverteerder neemt de controle over haar marketingbeleid en verkiest om een groot aantal (digital) marketing activiteiten zelf uit te voeren en daardoor de rol van externe bureaus te verkleinen. Organisatorisch heeft inhousing een grote impact op de marketing operatie, maar daarnaast ook op de gehele bedrijfsvoering. Van HR tot finance, van distributie tot management, elk onderdeel van het bedrijf ondervindt de invloed van inhousing.

  Vinden van het juiste digitale marketing talent

Kostenbesparende systematiek en automatiseringsmogelijkheden vertroebelen vaak het zicht op de impact qua proces en complexiteit bij deze transitie. De grootste uitdaging voor veel organisaties is niet per se de implementatie van nieuwe marketingprocessen en taken, maar het vinden van het juiste digitale marketing talent. Steven Pieneman van Admanager deed uitgebreid onderzoek naar in-housing onder Nederlandse adverteerders. Vanuit zijn ervaring deelt hij de do’s en don’ts bij een inhousing transitie. 

Op welke wijze bereid je de marketingorganisatie voor op de overgang naar in-house? Wat doe je zelf en wat laat je doen? Hoe vul je de samenwerking met externe bureaus opnieuw in? Welke elementen hebben kleine of grote impact op dit proces en hoe bouw je tezamen met je team aan een succesvolle interne marketing operatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.