Agile Scrum Master

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Kitty Clerc
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Agile Scrum Master

Forsa Advies
Logo van Forsa Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Forsa Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 518 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9
Gemiddeld cijfer voor Agile Scrum Master
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Reza van Heesewijk
8
Agile Scrum Master

"Praktijkgerichte training. Met een goede mix van uitleg en praktijk. de link met de praktijk van de organisatie is goed gemaaekt en er is ook met de deelnmers een goede afstemming gemaakt." - 19-09-2019 13:30

"Praktijkgerichte training. Met een goede mix van uitleg en praktijk. de link met de praktijk van de organisatie is goed gemaaekt en er is oo… alles lezen - 19-09-2019 13:30

Hallo Reza, dank voor je review! Ook namens Kitty. Hopelijk tot ziens. Groetjes, Tanja

- 19-09-2019 13:30

Startdata en plaatsen

placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
28 sep. 2022 tot 5 okt. 2022
Toon rooster
event 28 september 2022, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 5 oktober 2022, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
7 nov. 2022 tot 14 nov. 2022
Toon rooster
event 7 november 2022, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 14 november 2022, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -

Beschrijving

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Agile Scrum Master

De kans is groot dat je in een organisatie werkt of gaat werken die een Agile cq Scrum werkwijze heeft omarmt. Dit kan de organisatie snelheid en wendbaarheid opleveren wanneer het effectief wordt toegepast. Een effectieve Scrum Master helpt deze werkwijze snel en effectief eigen te maken en steunt het team in het overwinnen van obstakels. Naast ervaring heeft de Scrum Master ook gedegen kennis nodig om deze rol te vervullen.

De Scrum Master ondersteunt het Scrum team en de organisatie door er voor te zorgen dat Scrum wordt begrepen en wordt nageleefd. Een succesvolle Scrum Master zorgt dat het team optimale waarde kan leveren en helpt teamleden Scrum te adopteren en toe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Master, Scrum, Scrum Product Owner, Agile (algemeen) en Kanban.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Agile Scrum Master

De kans is groot dat je in een organisatie werkt of gaat werken die een Agile cq Scrum werkwijze heeft omarmt. Dit kan de organisatie snelheid en wendbaarheid opleveren wanneer het effectief wordt toegepast. Een effectieve Scrum Master helpt deze werkwijze snel en effectief eigen te maken en steunt het team in het overwinnen van obstakels. Naast ervaring heeft de Scrum Master ook gedegen kennis nodig om deze rol te vervullen.

De Scrum Master ondersteunt het Scrum team en de organisatie door er voor te zorgen dat Scrum wordt begrepen en wordt nageleefd. Een succesvolle Scrum Master zorgt dat het team optimale waarde kan leveren en helpt teamleden Scrum te adopteren en toe te passen. Bovendien beïnvloedt de Scrum Master anderen zowel binnen het team als daarbuiten.

Na het volgen van deze Agile Scrum Master training heb je je goed voorbereid op de rol van Scrum Master. Je bouwt een stevige theoretische basis op met betrekking tot Agile en Scrum in het algemeen en voor de rol van Scrum Master in het bijzonder. Naast dit theoretische fundament train je je praktische vaardigheden en krijg je werkvormen aangereikt waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

Je kunt deze training gebruiken om je voor te bereiden op het Agile Scrum Master examen van EXIN.

Waarom een Agile Scrum Master training volgen bij Forsa Advies?

 • Je volgt je training bij een door EXIN geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat je kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Wij zorgen altijd voor de beste trainers: met uitgebreide kennis van de praktijk én uitstekende didactische vaardigheden, boeiend om naar te luisteren en met passie voor hun vak en jouw resultaten.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.
 • Uiteraard doen we er alles aan om de training van jouw keuze door te laten gaan. Mocht een training weinig deelnemers kennen, dan nemen we contact met je op om te overleggen, en bieden je dan een oplossing waarmee je tevreden bent.

Voor wie?

Agile Scrum Master is bedoeld voor iedereen die optreedt als Scrum Master of een Scrum team wil ondersteunen en de rol van Scrum Master op zich wil nemen. Ook voor hen die meer inzicht willen in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze rol te vervullen is de training waardevol.

Er zijn geen certificaten vereist om mee te doen maar het is wel aan te bevelen om over kennis te beschikken op het niveau van Agile Scrum Foundation of vergelijkbaar.

Voldoe je niet aan het profiel en heb je wel interesse in deze training? Wij adviseren je graag.

Leerdoelen

Na het volgen van deze training:

 • ben je in staat uit te leggen wat het begrip Agile inhoudt, wat de voordelen hiervan zijn. En welke randvoorwaarden er gelden, wat de valkuilen en succesfactoren zijn bij het toepassen van de Agile werkwijze.
 • ken je de taken en verantwoordelijkheden van iedere Scrum rol, in het bijzonder de rol van Scrum Master.
 • kun je schatten, plannen, monitoren en evalueren met behulp van Agile Scrum methodieken.
 • krijg je inzicht in het opschalen van projecten.
 • heb je inzicht in de wijze waarop de transitie naar Agile werken verloopt.
 • ben je voorbereid op het officiële Agile Scrum Master examen van EXIN. Zie hiervoor ook de informatie van EXIN.

Onderwerpen en programma

De training bestaat uit een gedeelte theorie, interactie en oefeningen. Aan de hand van een casus voeren we een eenvoudig Scrum traject uit, waarin de deelnemers de gelegenheid krijgen de rol van Scrum master op zich te nemen.

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

 • Inleiding in Agile – relatie met onder andere Lean, Scrum, DSDM, XP en Kanban.
 • Inleiding in Scrum: gebeurtenissen, rollen en artefacten.
 • De rol van Scrum Master mediator en coach.
 • Schatten, plannen, monitoren en evalueren volgens Agile:
  • Product- en Sprint Backlog vullen en onderhouden;
  • Plannen & schatten (onder andere slicen, planning poker);
  • Review en retrospective.
 • Complexe projecten: opschalen van projecten en inzet van tooling.
 • Transitie: activiteiten, mijlpalen, weerstand, zelforganisatie.
 • Agile Scrum Master examenvoorbereiding.
 • Evaluatie & hoe ga je nu verder?
 • Afsluiting

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding per les en studie voor het examen na afloop van de training. De studiebelasting is in totaal circa 16 uur buiten de lesuren.

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal bestaat uit een lesmap met in kleur afgedrukte presentatieslides, een Agile gids met onder andere Agile werkvormen en een oefenexamen met antwoorden. In onze open rooster trainingen ontvang je Nederlandstalig materiaal. Voor incompany trainingen is er een keuze tussen Nederlandstalig en Engelstalig materiaal.

Examen en certificaten

Na afloop ben je grotendeels voorbereid op het examen. Na enige zelfstudie met behulp van het cursusmateriaal kun je deelnemen aan het examen.

Het Agile Scrum Master examen bestaat uit 40 multiple choice vragen met elk vier antwoordmogelijkheden. Het examen duurt 90 minuten. Bij 26 of meer vragen of meer goed, ben je geslaagd.

Als je meedoet aan onze open rooster trainingen bestellen we een Nederlandstalig examen. Voor incompany trainingen is er een keuze tussen Nederlandstalig en Engelstalig examen.

Je ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid en een digitaal certificaat van EXIN bij het slagen voor het examen.

Investering

De trainingsprijs is € 825. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, een goede leslocatie met voldoende en veelal gratis/betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat voor een dagtraining uit een lunch, koffie, thee, water en frisdrank. Voor een avondtraining bestaat dit arrangement uit koffie, thee, water en frisdrank.

De prijs van het Agile Scrum Master examen is € 250. Je ontvangt van ons een voucher waarmee je online op een zelf gekozen tijdstip examen kunt doen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Incompany en maatwerk

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij incompany verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het interessant om in-company te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Vervolgtrainingen

Na het volgen van deze training kun je jouw kennis en vaardigheden verder uitbreiden met de training Agile Scrum Product Owner. Zo krijg je nog meer inzicht in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de rol Product Owner te vervullen.

2020-06-22 TvdA

9
Gemiddeld cijfer voor Agile Scrum Master
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Reza van Heesewijk
8
Agile Scrum Master

"Praktijkgerichte training. Met een goede mix van uitleg en praktijk. de link met de praktijk van de organisatie is goed gemaaekt en er is ook met de deelnmers een goede afstemming gemaakt." - 19-09-2019 13:30

"Praktijkgerichte training. Met een goede mix van uitleg en praktijk. de link met de praktijk van de organisatie is goed gemaaekt en er is oo… alles lezen - 19-09-2019 13:30

Hallo Reza, dank voor je review! Ook namens Kitty. Hopelijk tot ziens. Groetjes, Tanja

- 19-09-2019 13:30
Stefan Lakhichand
starstarstarstarstar
Stefan Lakhichand
Stadsdeelmanager Gemeente Den Haag
10
Agile Scrum Master

"Scrum Master 1 was een introductietraining van 2 dagen. Legde de basis voor het Scrum werken, een soort foundation/kennismaking met deze methodiek. Kitty heeft zaken goed uitgelegd en met een spel en voorbeelden werd de gedachtegoed van Scrum prima overgebracht. Het heeft bij mij zeker tot nieuwe inzichten geleid, ook hoe op een andere manier naar projecten te kijken. Wil ik er echt mee aan de slag, dan is dit een goede basis om een vervolg opleiding te doen. Deze tweedaagse kan ik van harte aanbevelen." - 30-04-2019 11:48

"Scrum Master 1 was een introductietraining van 2 dagen. Legde de basis voor het Scrum werken, een soort foundation/kennismaking met deze met… alles lezen - 30-04-2019 11:48

Hai Stefan, top! En het was weer heel fijn om je hier te mogen verwelkomen. Heel veel succes en tot dit najaar. :-) Groetjes, Tanja

- 30-04-2019 11:48
starstarstarstarstar
Lex Köhler
Service Delivery Manager
10
Agile Scrum Master

"De training werd in een open sfeer gegeven. Door de gestelde vragen, discussies (o.a. bespreken van praktijkvoorbeelden) en casussen vanuit de opleiding werd de scrum werkwijze duidelijk.
De trainer wist de praktijkvoorbeelden van de cursisten goed te interpreteren vanuit haar ervaring." - 25-04-2019 09:52

"De training werd in een open sfeer gegeven. Door de gestelde vragen, discussies (o.a. bespreken van praktijkvoorbeelden) en casussen vanuit … alles lezen - 25-04-2019 09:52

Hallo Lex, enorm bedankt voor zo een mooie review! Super. Groetjes, Tanja

- 25-04-2019 09:52
starstarstarstarstar_border
Willem van Haasteren
beleidsmedewerker
8
Agile Scrum Master

"Goede training over een voor mij nieuwe methode van projectmanagement en sturing. Trainster wist de groep goed mee te krijgen en er was voldoende afwisseling in methodes. De locatie is goed te vinden. Tafel was echter net te klein voor het aantal deelnemers. Mijns inziens wel iets te weinig tijd genomen voor het daadwerkelijk oefenen van examenvragen." - 07-01-2019 12:43

"Goede training over een voor mij nieuwe methode van projectmanagement en sturing. Trainster wist de groep goed mee te krijgen en er was vold… alles lezen - 07-01-2019 12:43

Hallo Willem, hartelijk dank voor je mooie review ook namens Kitty. Jouw training was een incompany training. En voor incompany trainingen hebben we in de offerte expliciet adviezen opgenomen ten aanzien van de lesruimte, zoals voldoende ruimte. Ik zal je feedback over de lesruimte meenemen in de evaluatie van de training met de opdrachtgever. Ook dank voor de feedback op het oefenen van examenvragen. Hier gaan we mee aan de slag. Tot ziens! Hartelijk groet, Tanja van den Akker

- 07-01-2019 12:43
Kitty Clerc
Kitty Clerc
Theorie is vooral nuttig als ze praktisch toepasbaar is!
9,8

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Forsa Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.