Shared Desicion Making

Tijdsduur

Shared Desicion Making

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Om scherp te stellen wat de best mogelijke zorg vanuit het perspectief van de zorgvrager betekent leer je om samen met de zorgvrager tot besluiten te komen (shared decision making - SDM). Je leert jezelf als verpleegkundig leider binnen het krachtenveld van jouw afdeling/team en organisatie te bewegen. Daarbij zoek je de samenwerking met je zorgvrager, collega verpleegkundigen en andere beroepsbeoefenaren op. De best mogelijke zorg voor je zorgvrager betekent immers intensief met anderen samenwerken en de rol van organisator op je nemen om een goede afstemming te realiseren. De rol van casemanager is hier een voorbeeld van. Je verwerft kennis over samenwerken met  verschillende s…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Om scherp te stellen wat de best mogelijke zorg vanuit het perspectief van de zorgvrager betekent leer je om samen met de zorgvrager tot besluiten te komen (shared decision making - SDM). Je leert jezelf als verpleegkundig leider binnen het krachtenveld van jouw afdeling/team en organisatie te bewegen. Daarbij zoek je de samenwerking met je zorgvrager, collega verpleegkundigen en andere beroepsbeoefenaren op. De best mogelijke zorg voor je zorgvrager betekent immers intensief met anderen samenwerken en de rol van organisator op je nemen om een goede afstemming te realiseren. De rol van casemanager is hier een voorbeeld van. Je verwerft kennis over samenwerken met  verschillende soorten teams, in zorgketens en klinische paden en je leert op zoek te gaan naar de meest passende mogelijkheden voor je cliënt. Tijdens de werkgroep bijeenkomsten staat Patient Empowerment en de daarbij behorende principes van SDM centraal. De principes van SDM worden geoefend aan de hand van casuïstiek.

Thema’s
De cursus bestaat uit drie lesdagen waarbij de volgende thema’s aan bod komen:

  • Patient empowerment
  • Shared decision making
  • Verpleegkundig en persoonlijk leiderschap
  • Multidisciplinair samenwerken
  • Continuïteit van zorg en ketenzorg

De cursus wordt afgesloten met een performance assessment, waarbij je een gesprek voert met een simulant met als doel tot een gezamenlijke besluitvorming ten aanzien van één of meerdere zorgproblemen te komen. Hierbij maak je gebruik van het 7-stappen model.

In deze cursus staan de CanMEDS-rol ‘samenwerkingspartner’ centraal. De CanMEDSrollen, competenties, kernbegrippen en de bijbehorende Kennis, Vaardigheden en Attitude aspecten (KVA’s) zijn afkomstig uit het Opleidingsprofiel BN2020.

Uniek voor Noord-Nederland
Tijdens deze cursus ga je samen met je medecursisten/-studenten aan de slag. Er is dus sprake van 'samenwerkend leren'. Dat betekent dat je veel mogelijkheden hebt om uit te wisselen met anderen. Je leert van elkaar en ontwikkelt je op deze manier verder als verpleegkundige. De cursus is een onderdeel van de module Verpleegkundig Leiderschap van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde en wordt op dezelfde wijze aangeboden als de Deeltijdopleiding Verpleegkunde.

Doelgroep

BIG-geregistreerde verpleegkundigen met diploma MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding.

Instroomniveau

MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding. Voorwaarden voor deelname: je hebt een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector. Daarnaast is het van belang dat je een HBO-V geschoolde collega in je werkpraktijk hebt, die je kunt vragen om je te begeleiden gedurende de cursus.

Startdata

14-02-2024 | Startdatum is onder voorbehoud

Tijden

Op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdsinvestering

Eens in de week een lesdag van 8 uur. Daarnaast heb je een relevante werkplek in de zorg- en welzijnssector. Zelfstudie: bij de start ongeveer 6-8 uur per week, daarna ongeveer 4 uur per week.

ETCS credits

De cursus Shared Decision Making is een onderdeel van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde en bestaat uit 7 ECT.

Kosten

€ 507,-

Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever. Kijk op de website Hanzepro voor de verschillende regelingen.

Ben je mbo-v of inservice opgeleide? Dan kom je in aanmerking om deze module tegen het wettelijk vastgestelde collegegeld te volgen. Kijk op de website HanzePro voor meer informatie. Bij aanmelding ontvang je hierover meer informatie.

Locatie

De cursus wordt aangeboden bij de Academie voor Verpleegkunde, Petrus Driessenstraat 3 in Groningen.

Afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus, ontvang je een certificaat. De cursus is geaccrediteerd bij V&VN.

Heb je een diploma MBO-V of Inservice-opleiding? Dan heb je na het afronden van deze cursist alvast een deelcertificaat binnen als je wilt doorstromen naar de HBO-V in deeltijd.

Vervolg of verdieping

De cursus Shared Decision Making is een onderdeel van de module Verpleegkundig Leiderschap van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde. Van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde zijn onderstaande modules/cursussen ook los te volgen: 

Cursus Deskundigheidsbevordering
Cursus Kritisch Redeneren
Module Gezondheid bevorderen
Module Kind & Jeugd
Module Verpleegkundig Leiderschap
Cursus Toepassen van EBP en uitvoeren van een CAT
Cursus Kwaliteit en Veiligheid

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.