Idee en Praktijk

Adres:

Vogelwikke 3
2498 EC Den Haag

Beschrijving

Idee en Praktijk. Creativiteit en Innovatie.

"Creativiteit is de meest krachtige van alle resources om te bezitten" - Standard Chartered

Onze klanten willen blijven groeien. Medewerkers en managers. Teams en organisaties. Onze klanten begrijpen dat wanneer je stopt met groeien je vanzelf weer een keer wordt ingehaald. Dat vraagt om het vermogen om je steeds weer aan te passen in een veranderende e…

Lees de volledige beschrijving

Idee en Praktijk. Creativiteit en Innovatie.

"Creativiteit is de meest krachtige van alle resources om te bezitten" - Standard Chartered

Onze klanten willen blijven groeien. Medewerkers en managers. Teams en organisaties. Onze klanten begrijpen dat wanneer je stopt met groeien je vanzelf weer een keer wordt ingehaald. Dat vraagt om het vermogen om je steeds weer aan te passen in een veranderende en complexe omgeving. Relevant te blijven door het inzetten van creativiteit en door innovatie. Soms haast onmogelijk snel. Denken en doen. Idee én praktijk. Daar helpen wij ze bij. 

Idee en Praktijk richt zich op de vaardigheden die een organisatie nodig heeft om groei te creëren door creativiteit en innovatie.

Zo inspireren wij als dagvoorzitters of met een creatieve impuls tijdens evenementen. We modereren creatieve sessies en faciliteren brainstorms. Trainen medewerkers en managers in creatief denken, creatief leiderschap en het faciliteren van creatieve sessies. Of teams in creatiever en productiever samenwerken. Ook helpen we nieuwe ideeën snel te testen, verder te ontwikkelen en succesvol te implementeren zónder dat daar uitvoerige analyses aan vooraf hoeven te gaan. En nemen soms tijdelijk de rol aan van manager. Bijvoorbeeld bij een innovatieproject of in een start-up. Of om een organisatie blijvend creatief en innovatief te maken. 

Want het zijn juist die medewerkers, managers, teams en organisaties die het beste in staat zijn om zich aan te passen, die toekomstbestendig zijn. Vrij naar Darwin. Dat wel. 

Een complexer en onzekerder wordende wereld vraagt om het vermogen om denken en doen steeds sneller op elkaar te laten volgen. Daar waar het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën - noem het creativiteit en innovatie - elkaar naderen in de tijd, spreken we van improvisatie. In de positieve zin van het woord. Een mindset die uitgaat van wendbaarheid en vaardigheden die bijvoorbeeld ook Agile methodieken - zoals Scrum - laat werken.

Met onze klanten faciliteren wij de ontwikkeling en inzet van creativiteit, innovatie- en improvisatievaardigheden van hun mensen, teams en organisatie.

Dat leidt tot ideeën over hoe bijvoorbeeld iets beter, onderscheidender of treffender kan. Of hoe een organisatievraagstuk kan worden opgelost. Tot geïmplementeerde nieuwe producten, diensten, processen en businessmodellen aan de hand van onze InnoScrum. Het liefst nog tot een organisatie die zelf in staat is om zich steeds weer aan te passen door inzet van hun creativiteit, innovatie- en improvisatiekracht. 

Stimuleren, ontwikkelen en toepassen van creativiteit


Creativiteit en Innovatie

De antwoorden van gisteren passen steeds minder bij de vragen van vandaag. Onze omgeving wordt immers steeds complexer en verandert sneller. De toekomst wordt minder voorspelbaar en daarmee onzekerder. Projecten en strategieën hebben minder toekomst met een lange termijn planning. Steeds meer hebben organisaties hun creativiteit en innovatievermogen hard nodig om in de toekomst te kunnen overleven. Wij zetten onze ervaring en kennis in om het creatief potentieel van medewerkers, teams en organisaties volledig te benutten. Door te inspireren, te modereren, te trainen en soms ook tijdelijk te managen. 

Hierbij maken we naast de laatste inzichten in creatief denken, creativiteit en het organiseren van creativiteit en innovatie in organisaties, veel gebruik van de kracht van improvisatietheater in het 'echte leven'. Dat noemen we dan toegepaste improvisatie.

Improvisatie

In de kunsten houdt improvisatie bijvoorbeeld in dat acteurs (spelers) volledig ter plekke een stuk bedenken en uitvoeren. Van de individuele speler vraagt dat creativiteit en durf. Durven in het onbekende te stappen, buiten de comfort zone. Hij zal spontaan moeten zijn, een positieve houding aan moeten nemen, creatief waar moeten nemen en flexibel moeten associëren. Hij stelt zich kwetsbaar op en vertrouwt hierbij op zijn eigen ervaring, kennis en op de steun van zijn team. Niet verlamd door de angst om fouten te maken. Onderling zal het team goed naar elkaar moeten luisteren, elkaar laten schitteren door op elkaar aan te vullen in plaats van stug vast te houden aan eigen ideeën. Alleen dán kan er in teamverband iets interessants ontstaan. 

Daar waar creativiteit en innovatie - idee en praktijk - zo goed als samenkomen in de tijd, spreken we van improvisatie. Veel van de technieken uit het theater lenen zich er dan ook uitstekend voor om binnen teams en organisaties in verbinding, vertrouwen en veiligheid te werken aan verbeterde creativiteit, communicatie en samenwerking. Met innovatie als doel. Of individueel te werken aan presteren in het moment. Denk aan presentaties en verkoopgesprekken. Daarnaast leidt het toepassen van improvisatietechnieken onherroepelijk tot een hoop (creatieve) energie en plezier! En dat mag best. 

Wij werken vanuit een netwerk van professionals die dezelfde overtuiging hebben. Afhankelijk van de vraag zetten wij altijd de juiste trainers en moderatoren in voor het gewenste resultaat.  

Idee en Praktijk is aangesloten bij het Applied Improvisation Network (AIN) Holland. Een netwerk van professionals dat zich toelegt op het toepassen van improvisatievaardigheden (toegepaste improvisatie) in verschillende aspecten van werk en privé.

Ervaring met Idee en Praktijk?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Idee en Praktijk? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 75.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!