Spreken in het openbaar

Type product

Spreken in het openbaar

Interplein
Logo van Interplein
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,6 Interplein heeft een gemiddelde beoordeling van 6,6 (uit 11 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

*** Bij iedere cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. ***

Spreken in het openbaarZweterige handen, kloppend hart en zenuwen tegen de muur. Dit kunnen veelvoorkomende symptomen zijn voor iemand die het niet leuk vindt of niet graag in het openbaar spreekt, zelfs als het over een onderwerp gaat dat hij echt leuk vindt. Dit kan het moeilijk maken om zelfs maar naar voren te komen om de toespraak te houden. Met één slechte ervaring met spreken in het openbaar, is het gemakkelijk voor alles om bergafwaarts te gaan. Je overtuigt jezelf…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Spreken in het openbaar, Presenteren, Overtuigend presenteren, Spreekangst en Loopbaanadvies.

*** Bij iedere cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. ***

Spreken in het openbaarZweterige handen, kloppend hart en zenuwen tegen de muur. Dit kunnen veelvoorkomende symptomen zijn voor iemand die het niet leuk vindt of niet graag in het openbaar spreekt, zelfs als het over een onderwerp gaat dat hij echt leuk vindt. Dit kan het moeilijk maken om zelfs maar naar voren te komen om de toespraak te houden. Met één slechte ervaring met spreken in het openbaar, is het gemakkelijk voor alles om bergafwaarts te gaan. Je overtuigt jezelf ervan dat spreken in het openbaar verschrikkelijk is en je bent er gewoon slecht in. In plaats van enkele tips te leren om spreken in het openbaar beter te maken, verberg je je meteen en geef je het leren van technieken en vaardigheden op die je spreekvaardigheid in het openbaar verbeteren. Met deze videocursus kunt u uw zelfvertrouwen vergroten door voor mensen te spreken, zodat u kunt boeien en beïnvloeden.Behandelde onderwerpen:

 • 5 beste ademhalingstechnieken om spraakkriebels te kalmeren
 • 5 geheimen om zelfverzekerd te klinken
 • 5 tips om zenuwen te kalmeren voor de grote pitch
 • 5 stemoefeningen Sprekers in het openbaar zweren bij
 • 5 manieren om te herstellen nadat je met je woorden hebt geknoeid
 • Hoe je de kamer opeist als introvert
 • Imposter-syndroom overwinnen
 • De kracht van spraak binnen en buiten het kantoor
 • De kracht van de telefoon - hoe uw mobiele telefoon u kan helpen bij de voorbereiding op elke presentatie
 • Waarom niemand je wil zien falen

 Veel mensen maken zich zorgen over spreken in het openbaar en hoe moeilijk het is om zich voor te bereiden op een presentatie, spreken op Zoom of communiceren met anderen via spreken in het openbaar. Angst voor oordeel en zorgen over het maken van fouten kunnen het hele proces veranderen in iets waar iedereen bang voor is. Alleen al de gedachte dat een publiek tijd besteedt aan het staren naar je, het beoordelen van je woorden en het stellen van vragen waarvan je de antwoorden niet weet, kan al genoeg zijn om je hoofd te doen draaien. U wilt indruk maken, maar twijfelt of u de expertise en het vertrouwen kunt inbrengen die nodig zijn om dit te realiseren. Iedereen kan goed worden in spreken in het openbaar, ongeacht hoe hun verleden met communicatie is verlopen. Deze gids leert je de vaardigheden en technieken die je nodig hebt om eindelijk een geweldige toespraak te houden en indruk te maken op iedereen in je publiek. Dit is wat je leert in dit e-boek:

 • Hoe opvultaal te vermijden die afleidt van de boodschap.
 • Het belang van lichaamstaal om u te helpen goed te presenteren en tegelijkertijd negatieve lichaamstaal te vermijden die spreken in het openbaar moeilijk maakt.
 • Hoe je het onderzoek op de juiste manier doet, zodat je genoeg onderwerpen hebt voor je toespraak, waardoor je de meest deskundige persoon in de kamer bent.
 • Hoe stemoefeningen te gebruiken om te helpen bij uitspraak en meer. De kracht van een pauze en waarom je ervoor moet kiezen om ze in je toespraak te gebruiken.
 • Hoe te spreken op een Zoom of ander online medium in onze moderne wereld.
 • Het belang van oefenen om je te helpen steeds beter te worden en het vertrouwen op te bouwen dat je nodig hebt.

Inhoudsopgave videos

 1. Openbaar spreken sample

In deze video maak je kennis met één van de elementen van openbaar spreken: ademhalingstechnieken, en met name box breathing. 

 1. Openbaar spreken video 1

In deze video gaan we in op ademhalingstechnieken die je kunnen helpen om spraakangst te verminderen. Als we nerveus zijn, gaan we vaak verkeerd ademen, wat je presentaties niet ten goede komt. Nadat je deze video hebt gekeken, weet je hoe je jouw ademhaling kunt gebruiken om je zenuwen te kalmeren.

 1. Openbaar spreken video 2

Hier leer je manieren om zelfverzekerd te klinken tijdens een pitch of presentatie, zodat je een goede indruk maakt en je punten goed overbrengt, zelfs als je zenuwachtig bent. Nadat je deze les hebt gevolgd, heb je een aantal tools om zelfverzekerder te lijken voor je volgende presentatie.

 1. Openbaar spreken video 3

Als je je voorbereid op een pitch of presentatie, is het logisch dat je je wat nerveus voelt. 75% van de volwassenen is zenuwachtig als ze in het openbaar moeten spreken, dus je bent zeker niet de enige. Om ervoor te zorgen dat je zenuwen niet de overhand krijgen, leer je in deze videoles 5 tips om je zenuwen te kalmeren.

 1. Openbaar spreken video 4

Voorbereid zijn op je presentative gaat verder dan alleen je materiaal en publiek kennen: je moet je stem namelijk ook opwarmen voordat je begint. In deze video leer je vijf methoden om je stem op te warmen, zodat je beter uit je woorden komt.

 1. Openbaar spreken video 5

In deze videoles leer je hoe je je kunt herstellen als je over je woorden bent gevallen of even niet meer uit je woorden komt terwijl je een presentatie geeft. We bespreken vijf manieren om dit te doen. Als je het een keer verprutst, weet je hoe je je presentatie weer op de rails krijgt.

 1. Openbaar spreken video 6

Er zijn veel introverte mensen met spraakangst en de gedachte leeft dat extraverte mensen betere sprekers zijn, omdat ze zelfverzekerder en spontaner overkomen. Echter, het is ook zeker mogelijk voor introverte mensen om de kamer op te eisen. In deze video leer je hoe je dat doet.

 1. Openbaar spreken video 7

Een van de problemen waar sommigen tegenaan lopen is het imposter syndroom. Dit houdt in dat je niet gelooft dat je de successen die je hebt behaald verdient. In deze videoles leer je 10 tips om het imposter syndroom te overwinnen.

 1. Openbaar spreken video 8

Onze spraak en de manier waarop we over onszelf praten heeft een enorme invloed op onze realiteit. In deze video gebruik je hoe je jouw taalgebruik in kunt zetten om een positiever zelfbeeld te krijgen, wat resulteert in meer zelfvertrouwen.

 1. Openbaar spreken video 9

We gebruiken onze telefoon veel in ons dagelijks leven, maar wist je dat je jouw smartphone ook in kunt zetten om je presentaties te verbeteren? In deze videoles delen we een scala aan tips waarvoor jouw smartphone gebruikt kan worden om een nog betere presentatie te geven.

 1. Openbaar spreken video 10

In deze les leer je wat je níet moet doen als je een goede presentatie wilt geven, en hoe je dit kunt vermijden. Niemand wil je zien falen tijdens je presentatie, en door alle tips en tricks uit deze videocursus toe te passen, zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent als je de volgende keer in het openbaar moet spreken.

Cursus 2 - Het Imposer syndroom

Het Imposter syndroom

 1. Drie verrassende signalen dat je het Imposter syndroom hebt

In de eerste van de 10 video’s die deze cursus telt, leer je over drie signalen waarvan je wellicht niet weet dat het symptomen van het Imposter syndroom zijn. Zo kun je erachter komen of je onder dit syndroom lijdt of er gevoelig voor bent.

 1. Drie manieren waarop het Imposter syndroom je carrière kan beïnvloeden

Het Imposter syndroom kan negatieve gevolgen hebben op je carrière. In deze video worden er drie manieren behandeld waarop dit kan gebeuren.

 1. Vijf verschillende types Imposter syndroom

In deze video bespreken we vijf verschillende types van het Imposter syndroom die je wellicht niet kent.

 1. Vijf dingen om in gedachten te houden als je faalt

Het is belangrijk om goed met je mislukkingen om te kunnen gaan, zodat deze je niet overweldigen. In deze video vind je vijf tips hiervoor.

 1. Vijf manieren om vandaag nog meer zelfvertrouwen op het werk te krijgen

Hierin worden vijf manieren besproken om je zelfvertrouwen op het werk een boost te geven, zodat je aan je eigen groei kan werken.

 1. Tien tips om het Imposter syndroom te overwinnen

In deze video behandelen we tien tips waarmee je het Imposter syndroom kunt overwinnen, want het is niet onverslaanbaar.

 1. Hoe het Imposter syndroom je in je carrière tegenhoudt

Vervolgens gaan we in op de manieren waarop het Imposter syndroom, als een vorm van zelftwijfel, je in je carrière kan tegenhouden.

 1. Hoe je de cirkel van twijfel op het werk kan doorbreken

In deze video wordt besproken hoe zelftwijfel op het werk verlammend kan werken en wat je kan doen om die cirkel van twijfel te doorbreken.

 1. Inzicht in het verband tussen het Imposter syndroom en zelfvertrouwen

Hierin gebruiken we een voorbeeld om het verband te onderzoeken tussen het Imposter syndroom, dat je laat voelen dat je het niet verdient om te zijn wat je bent, en zelfvertrouwen.

 1. Wat is het Imposter syndroom + drie manieren om er op het werk tegen te vechten

De cursus wordt afgerond met deze video waarin we bespreken wat het Imposter syndroom nou precies is. Daarnaast geven we je drie tips om het syndroom op je werk aan te pakken.

Gratis Bol cadeaubon bij iedere bestelling van online trainingen.

Zie voor een overzicht van al onze trainingen: 

https://www.springest.nl/interplein/kies-1-cursus-met-keuze-uit-200-trainingen

https://www.springest.nl/interplein/kies-6-cursussen-met-keuze-uit-200-trainingen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.