NLQF

Het NLQF is het Nederlands Kwalificatieraamwerk: een raamwerk voor inschaling van alle mogelijke (opleidings-)kwalificaties. Het NLQF heeft als doel een bijdrage te leveren aan de arbeidsmobiliteit door niveaus van diploma’s transparant te maken: van basiseducatie tot doctoraat, van bedrijfsopleidingen tot meerjarige avondstudie. Deze kwalificaties zijn onderverdeeld in acht niveaus 1 t/m 8.

Het raamwerk zegt iets over het niveau van een opleiding, examen of diploma wanneer de opleiding is afgerond: de leerresultaten. Deze worden omschreven in kennis, vaardigheden en mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. NLQF maakt hiermee door de overheid erkende opleidingen en andere private opleidingen qua niveau met elkaar vergelijkbaar en zorgt daarmee dus voor transparantie.

Zo is voor iedereen in één oogopslag duidelijk welk werk- en denkniveau iemand heeft na afronding van een leertraject.

Hoe vind en herken ik NLQF erkende opleiders op Springest?

Klik op de link www.nlqf.nl en je wordt doorgeleid naar het register van alle kwalificaties met een NLQF-niveau. Je kunt ook de zoekbalk, en de categorieën hiernaast gebruiken, die worden automatisch gefilterd op opleiders met NLQF-kwalificaties.

In alle zoekresultaten en op elke onderwerpspagina staan filters voor bijvoorbeeld regio, lesduur en prijs. Onder de optie "meer filters" staan vervolgens ook diverse keurmerken, waaronder NLQF.

Bij elke organisatie die een opleiding met een NLQF-niveau heeft, staat een NLQF logo genoemd aan de rechterkant. Opleiders dienen zelf bij Springest aan te geven dat ze een NLQF-inschaling hebben, daarvan moeten zij bewijs overleggen.

Mis je een opleider?

Mis je een bepaalde NLQF erkende opleider, of zie je er een staan die niet formeel is ingeschaald? Laat het ons dan via de Helpdesk weten, dan zullen we dit controleren en eventueel aanpassen.! Alvast bedankt voor de moeite, namens ons hele team!