STAP-budget

STAP budget rijksoverheid logo

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Tot 1 januari 2022 is het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Het STAP-budget vervangt deze scholingsaftrek. Met de subsidieregeling STAP-budget kun je vanaf 1 januari 2022 per jaar €1000,- ontvangen. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Erkende STAP-opleiders

De opleiders met het STAP keurmerk op deze pagina zijn succesvol ingeschreven in het STAP-scholingsregister. De opleidingen en scholingsactiviteiten van deze opleiders kunnen door werkenden en werkzoekenden gevonden worden in het scholingsregister bij een scholingsaanvraag.

Opleiding volgen met STAP?

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP Portaal het STAP-budget aanvragen. Op het STAP Portaal kun je inschrijven op één van de opleidingen van deze STAP opleiders.