Linguarama

Adres:

Herikerbergweg 171
1101CN Amsterdam

Beschrijving

Wie zijn wij
marcus evans linguarama (hierna Linguarama) is meer dan 52 jaar actief en al jaren een van de grootste Europese aanbieders van taal-, cultuur- en communicatietrainingen.

Linguarama is internationaal toonaangevend op het gebied van praktijkgerichte, zakelijke en professionele taaltraining. Behalve in haar bekende individuele cursussen
heeft Linguarama in de loop der jaren duizenden cur…

Lees de volledige beschrijving

Wie zijn wij
marcus evans linguarama (hierna Linguarama) is meer dan 52 jaar actief en al jaren een van de grootste Europese aanbieders van taal-, cultuur- en communicatietrainingen.

Linguarama is internationaal toonaangevend op het gebied van praktijkgerichte, zakelijke en professionele taaltraining. Behalve in haar bekende individuele cursussen
heeft Linguarama in de loop der jaren duizenden cursisten getraind in het kader van zogenaamde bedrijfsgroepprogramma’s. Hieronder worden enkele belangrijke facetten kort voor u omschrijven.


Individueel of Bedrijfsgroep
De Linguarama trainingen kunnen op individuele basis gegeven worden of op basis van een
bedrijfsgroep (maximaal 8 medewerkers van hetzelfde bedrijf [4 personen bij virtuele trainingen]). Ook specifieke workshops voor bedrijfsgroepen behoren tot de mogelijkheden. Enkele voorbeelden: Presentations in English’, ‘Meetings in English’,‘Writing Skills’, ‘Telefoongesprekken in het Engels, ’Publieksvriendelijk communiceren’.


Maatwerk
Voor iedere training individueel of bedrijfsgroep wordt het lesprogramma en het lesmateriaal op maat gemaakt, gebaseerd op de praktijkbehoeften en het startniveau van de cursist(en). Bovendien bepaalt de cursist waar en wanneer de training plaatsvindt.


Flexibel of intensief
De keuze voor het trainingsformaat komt in onderling overleg tot stand, afhankelijk van het startniveau, de
trainingsdoelen en natuurlijk de tijd die de cursist kan vrijmaken voor de training. Formaten variëren van Business Track programma’s (intensieve en semi-intensieve weekprogramma’s) tot flexibele trajecten van bijvoorbeeld een paar uur per week.


Virtueel of face-to-face
Trainingen kunnen voor zowel individuele trainingen als voor groepstrainingen virtueel of face-to-face plaatsvinden, mits dit kan plaatsvinden in een geschikte ruimte. Het enige verschil tussen virtuele lessen en face-to-face lessen is dat de trainer en de cursist zich niet in dezelfde ruimte bevinden maar alle lessen worden nog steeds op maat voor de cursist of de cursisten gemaakt.


Bedrijfsgroep
Veel bedrijven vinden een groepstraining een aantrekkelijke cursusvorm. Het is didactisch verantwoord en budgettair voordelig, zeker wanneer medewerkers van hetzelfde bedrijf, of van één afdeling, hun taalvaardigheid moeten verbeteren.
Wij stemmen onze trainingen nauwkeurig af op de leerdoelen van uw organisatie en we hanteren kleine groepen voor maximale effectiviteit. Groepstrainingen worden dikwijls
in-company verzorgd (dat bespaart reiskosten en vooral veel tijd), maar ze kunnen ook in onze vestigingen of op een andere locatie worden gehouden.


Cursusorganisatie
Een goed lopend taaltraining vergt de nodige voorbereiding. Over het algemeen worden de deelnemer(s) eerst door Linguarama getest. Aan de hand van de resultaten brengen wij advies uit over de inhoud van het trainingsprogramma en de samenstelling van de groep(en). Homogeniteit van groepen bevordert een prettige werksfeer en leidt tot betere resultaten. Ook leslocatie, -tijden, -duur en -frequentie worden in overleg met de opdrachtgever vastgesteld.


Terugkoppeling
Onze trainers houden de opkomst, de individuele inzet en de vooruitgang van de deelnemers nauwkeurig bij. Met de opdrachtgever wordt afgesproken hoe vaak en in welke vorm feedback plaatsvindt.

Llinguarama
Herikerbergweg 171
1101CN Amsterdam
Tel. 020-800 4350

Linguarama Holland Ltd.
BTW-nr.:NL851201532B01
IBAN: NL97ABNA0613301102
KvK Amsterdam: 54162777


Geen wachtlijsten
Voor de meest gevraagde talen beschikken wij over ervaren teams onder leiding van een hoofddocent. Dit betekent dat cursisten, na het afleggen van het intaketraject, snel met hun training kunnen beginnen. Linguarama heeft een eigen vestiging in Amsterdam.


Intakeprocedure
Voordat wij een maatwerk training kunnen samenstellen doorlopen wij graag een intakeprocedure met de cursist(en).
Onze intake bestaat uit twee delen:
Het eerste deel is het maken van de online structuurtoets in de doeltaal. Hier vindt u 80 vragen verdeeld in 40 multiple choice en 40 werkwoordvervoegingen in de doeltaal . Het maken duurt ongeveer 25 minuten en kan ook van huis uit gedaan worden.
Het tweede deel, het interview, dit gedeelte duurt ongeveer 15 minuten, een train(st)er interviewt de cursist in de doeltaal het interview geeft inzicht in luister- en spreekvaardigheid van de cursist.
Na de intake schrijft de trainster een rapport met daarin het actuele taalniveau en de leerdoelen voor de maatwerk taaltraining.
Dit rapport samen met het cursusvoorstel sturen we aan u op en als wij de goedkeuring krijgen plannen we samen met u de cursus in.


Internationaal
Linguarama Nederland maakt deel uit van de internationale marcus evans linguarama Group, die met 18 vestigingen in 6 Europese landen al jaren trainingen verzorgt. Cursisten kunnen bijvoorbeeld een training Frans beginnen in Amsterdam en deze voortzetten in Parijs.


Kwaliteitsbeleid
Uitgangspunten als maatwerk, flexibiliteit en aantoonbaar lesrendement staan centraal in onze werkwijze. In dit verband is het goed te weten dat marcus evans linguarama als eerste taaltrainingsinstituut in Nederland het ISO-9001 certificaat in ontvangst mocht nemen. Wij houden scherp toezicht op de kwaliteit van onze trainingen, o.m. via de marcus evans linguarama Group Personnel & Pedagogical Unit. Daarnaast zijn wij door de British Council twee keer achtereen uitgeroepen tot beste Business English trainingsinstituut in de UK

Ervaring met Linguarama?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Linguarama? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Beantwoorde vragen

Linguarama heeft 1 vraag beantwoord.

Extra kenmerken

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 71.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 135.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!