Management Kompasgroep

Adres:

Noorderhof 8
5804 BVVenray

Beschrijving

In onze aanpak staan de ondernemer en het Management KompasSysteem® (het MKS®) centraal. Het MKS® is een krachtige aanpak om ondernemers snel meer inzicht en grip te geven. Dit leidt in bijna alle gevallen tot significant meer winst. Het is een aanpak die al jaren lang in de praktijk beproefd is en met een wetenschappelijk fundament. Omdat de ondernemer (klant) centraal staat is deze aanpak in de …

Lees de volledige beschrijving

In onze aanpak staan de ondernemer en het Management KompasSysteem® (het MKS®) centraal. Het MKS® is een krachtige aanpak om ondernemers snel meer inzicht en grip te geven. Dit leidt in bijna alle gevallen tot significant meer winst. Het is een aanpak die al jaren lang in de praktijk beproefd is en met een wetenschappelijk fundament. Omdat de ondernemer (klant) centraal staat is deze aanpak in de taal van de ondernemer opgebouwd. In logische stappen maak je van cijfers en bedrijfsprocessen informatie voor de ondernemer, waar hij echt op kan sturen.Toepassing van het MKS® leidt in de praktijk tot verhelderende inzichten, meer bewustwording en al snel tot een hogere winst.

Grip, sturing en meer winst met het MKS®

MKS focust op de 2-5 belangrijkste resultaatbepalers (KPI’s) binnen een bedrijf. De ondernemer heeft hiermee per week de beschikking over een dashboard op 1 A4. Hij heeft ieder moment de voor hem relevante bedrijfsinformatie tot zijn beschikking. Toepassing van het MKS® leidt al snel tot meer grip op de belangrijkste bedrijfsprocessen (financiën, personeel en organisatie, verkoop, inkoop en/of productie). Deze grip heeft bij 9 van de 10 bedrijven, binnen 3 maanden een hogere winst als resultaat. Resultaat door inzicht!

Het MKS® is een adviesmethode, een samenspel van analyseren, adviseren, inspireren en werken. Deze aanpak is door ons ontwikkeld in jarenlange samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en is bekroond met een promotieonderzoek en proefschrift. Inmiddels wordt deze aanpak al jaren succesvol in de praktijk gebracht door ondernemers en hun accountants en adviseurs. Doorontwikkeling heeft geleid tot een ondersteunend digitaal platform voorzien van o.a. de volgende pragmatische tools:

 • Quickscan;
 • Bedrijfsdoorlichting;
 • Kostprijsberekeningsmethode;
 • Rendementsanalyse;
 • Begroting (jaar en meerjaren);
 • Resultaten volgsysteem®;
 • Periodieke managementrapportages/dashboards;
 • MKS Benchmark;

Ervaring met Management Kompasgroep?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Management Kompasgroep? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 124.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!