Mart van Veen

Mart van Veen

Adres:

Ampzingstraat 6
2014 XV Haarlem

Beschrijving

Mart van Veen ontwikkelt leiders, talenten en professionals tot authentieke en zelfbewuste mensen die vanuit vrijheid hun unieke bijdrage leveren aan hun directe omgeving. Ervaringsgericht, praktisch en doeltreffend is zijn aanpak.

Waarom?

Organisaties zijn op zoek naar professionals die verantwoordelijkheid nemen en hun volledige potentieel benutten. Maar hoe faciliteer je dit als organisatie o…

Lees de volledige beschrijving

Mart van Veen ontwikkelt leiders, talenten en professionals tot authentieke en zelfbewuste mensen die vanuit vrijheid hun unieke bijdrage leveren aan hun directe omgeving. Ervaringsgericht, praktisch en doeltreffend is zijn aanpak.

Waarom?

Organisaties zijn op zoek naar professionals die verantwoordelijkheid nemen en hun volledige potentieel benutten. Maar hoe faciliteer je dit als organisatie op een duurzame manier? Volgens Mart van Veen doe je dit door te werken aan bewustzijnsontwikkeling op fundamenteel niveau. Professionals en leiders worden hierdoor autonomer, vrijer, krachtiger en sensitiever. Hier wordt iedereen, ook de organisatie, effectiever en gemotiveerder van!
Duurzaam veranderen vraagt een radicale aanpak waarin al het gewenste én ongewenste volledig onder ogen wordt gezien. Van zowel de organisatie als de professional. Dat vereist lef en doorzettingsvermogen van alle betrokkenen.

Filosofie

De aanpak van Mart van Veen onderscheidt zich door zich te richten op drie niveau’s van bewust-zijn. Theoretisch zijn deze gescheiden maar praktisch gezien zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Egobewustzijn, het eerste niveau, kenmerkt zich door bewustwording in gedrag, denken, voelen en fysieke gewaarwording. Door het loslaten van overtuigingen en patronen die niet meer functioneel zijn, wordt het tweede niveau zichtbaar. In het kernbewustzijn word je je gewaar van je kern en innerlijk weten en laat je  egoïsme los. Vanuit dit kernbewustzijn waar geen oordeel is, blijf je onthecht van niet functionele gevoelens als angst en woede. Je wordt niet langer belemmerd je oorspronkelijk potentieel te benutten. Vanuit het kernbewustzijn krijg je glimpsen van het universeel bewustzijn, het derde niveau.

Het Universeel Scheppend Principe

Het universeel bewustzijn is een ongerept gewaar-zijn, vrij van welke begrenzing dan ook. Dit niveau laat zich niet in woorden vatten en wordt ook wel het onbenoembare genoemd. Het is de bron van creatie, inspiratie, innerlijke wijsheid, deugdzaamheid en vrije wil. Een diepe verbinding met en duurzaam verblijf in deze staat van bewust-gewaar-zijn is nodig om als mensheid de huidige problemen op onze planeet blijvend te veranderen.

Werkwijze

Werken op het scherpst van de snede

Mart van Veen heeft het lef en de ervaring om het keurslijf van een programma los te laten. Te werken vanuit openheid en aanwezigheid in het moment. Zo kan steeds ontstaan wat nodig en werkzaam is. Men leert niets af of aan, maar draagt bij aan het heel worden van de persoon. Die delen in de persoonlijkheid welke verdrongen of vervormd zijn, worden volledig doorleefd en ervaren en vervolgens getransformeerd. Woede wordt kracht, verdriet wordt voelen, angst wordt alertheid. Op het scherpst van de snede, op een liefdevolle wijze, met ruimte voor het individu wordt niets uit de weg gegaan.

Ervaringsexperimenten, aandachtsoefeningen en meditaties, visualisaties, natuurervaringen en praktijkopdrachten maken onderdeel van de werkwijze. We borgen de vertaling naar de dagelijkse praktijk door op locatie diverse werkvormen aan te bieden. Denk hierbij aan intervisie, shadowing, real time feedback, aandachtsoefeningen, Itjing consult en mini quests.

De belangrijkste uitgangspunten voor de programma’s zijn:

 • wees aanwezig in het moment
 • spreek jezelf uit en durf te confronteren
 • bevraag de ander voordat je interpreteert en conclusies trekt
 • blijf onbevangen en zonder oordeel, neem niets persoonlijk
 • onderzoek en durf te experimenteren met patronen en gewoontes
 • sta open voor feedback en wees onderzoekend
 • zorg voor veiligheid

Ervaring met Mart van Veen?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Mart van Veen? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 78.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 135.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!