IPMA PMO Project Management Officer ONLINE + 40 templates (gratis direct uit te proberen)

Type product
Logo van Mercademy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Mercademy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

NU direct te volgen, zowel de demo omgeving als de complete cursus. Na online betaling heb je direct toegang.  

Deze professionele IPMA PMO zelfstudie is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de IPMA competenties, maar geen klassikale training wil volgen. 
De e-learning is ontworpen door één van de makers van de IPMA-PMO certificering. Tevens schrijver van één van de meest praktische PMO boeken "Het PMO als pop-up shop".

Je kunt GRATIS een deel van de e-learning uit proberen, zonder verdere verplichtingen. Zie hiervoor op Mercademy.

Waarom?

Wil jij een waardevolle sparringspartner worden van een project- of programmamanager en erkend en gecertificeerd worden voor jouw vakma…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA PMO, IPMA-C, IPMA-D, IPMA-B en Lean Six Sigma Green Belt.

NU direct te volgen, zowel de demo omgeving als de complete cursus. Na online betaling heb je direct toegang.  

Deze professionele IPMA PMO zelfstudie is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de IPMA competenties, maar geen klassikale training wil volgen. 
De e-learning is ontworpen door één van de makers van de IPMA-PMO certificering. Tevens schrijver van één van de meest praktische PMO boeken "Het PMO als pop-up shop".

Je kunt GRATIS een deel van de e-learning uit proberen, zonder verdere verplichtingen. Zie hiervoor op Mercademy.

Waarom?

Wil jij een waardevolle sparringspartner worden van een project- of programmamanager en erkend en gecertificeerd worden voor jouw vakmanschap?

Wil jij als projectprofessional mogelijkheden creëren om door te groeien in je carrière?

Na deze opleiding:

 • Weet je alles over welke stappen en activiteiten nodig zijn bij de voorbereiding- en uitvoering- en afsluiting van een project of programma
 • Kun je in een project of programma adviseren en ondersteunen over aspecten zoals scope, kwaliteit, planning, financiën en nog veel meer
 • Heb je allerlei praktische informatie over teamwork, leiderschap, workshops en effectieve communicatie
 • Ben je in staat om een officieel erkend diploma te halen bij IPMA certificering

De trainer & learning designer:

Mertine Middelkoop (Mercademy) is de (mede)ontwikkelaar van de IPMA PMO certificeering en maker van deze elearning. Ze heeft zelf ruim 10 jaar als PMO medewerker gewerkt bij diverse organisaties.

Tevens heeft ze het meest praktische boek voor PMO medewerkers geschreven "Het PMO als pop-up shop".

Beschrijving

Het vakgebied projectmanagement is dynamisch en boeiend. Eén van de meest waardevolle rollen in een project is - naast project- of programmamanager - die van de project management officer. Soms ook wel projectsupport, projectassistenten, projectsecretarissen of PMO-er genoemd. 

De Internationale Project Management Association (IPMA) is een snel groeiend internationaal netwerk van nationale vakverenigingen voor projectmanagement in ruim 45 landen met meer dan 40.000 leden over de hele wereld. Sinds 2015 kent IPMA Nederland een certificering voor PMO medewerkers. Deze IPMA PMO opleiding geeft jou een stevige theoretische basis van alle aspecten van projectmanagement. En je leert op een professionele wijze te ondersteunen bij het opzetten, inrichten en bewaken van de uitvoering van projecten. Tot slot ben je na afloop in staat om succesvol het examen IPMA PMO af te leggen.  

Deze training is gebaseerd op de in Juli 2016 verschenen ICB (International Competence Baseline) versie 4. 

Wat levert het je nog meer op? 

Door het volgen van deze online training bespaar je:

 • 4 volle dagen klassikale training (met reistijd  er bij, al gauw zo'n 35 uur)
 • 1000,- Euro (de klassikale IPMA-PMO trainingen kosten rond de 1700,- euro)
 • Het lezen van het 645 pagina's tellende dikke Handboek is niet meer nodig (Projectmanagement op basis van ICB versie 4 – IPMA B, IPMA C, IPMA-D , IPMA PMO - Bert Hedeman, Roel Riepma)

Je ontvangt:

 • 1 jaar toegang tot al het materiaal dat nodig is om het IPMA examen te halen (eventueel voor een klein bedrag te verlengen).
 • 40 GRATIS templates om een PMO in te richten en te managen
 • Examentraining
 • Contact informatie bij eventuele vragen 
 • Korting op het boek "Het PMO als pop-up shop"

Wacht niet langer en start nu met het professionaliseren van jouw vak.

Deze training wordt aangeboden door Mercademy trainingen en coaching. Optioneel is online aanvullende coaching mogelijk. Dit is voor mensen die graag een personal trainer willen hebben. Iemand die je stimuleert en helpt als het even lastig wordt. 

Bel gerust als je nog vragen hebt.

NB Deze training is voor doorzetters en bevat veel onderwerpen. Alles wat je moet leren om succesvol het IPMA-PMO examen te halen. Dit examen staat bekend als een examen tussen IPMA-D en C niveau in qua zwaarte en studiebelasting.

Praktische informatie:

Je krijgt met het aanschaffen van onze online IPMA PMO Zelfstudie EEN JAAR toegang. Dit is over het algemeen ruim voldoende om de online Zelfstudie te doorlopen & bepaalde prkatische voorbeelden nog eens na te lezen. Mocht je toch extra tijd nodig hebben kan er een verlenging van een jaar worden aangeschaft voor een zeer klein bedrag. 

In de opleiding krijg je onder andere antwoord op vragen als: 

 • Welke aspecten zijn van belang in het vakgebied projectmanagement en hoe verhouden die zich tot PMO werkzaamheden? Het uitvoeren van activiteiten in de vorm van projecten wordt steeds meer toegepast in alle takken van industrie en dienstverlening. Meestal worden dan nieuwe technieken of systemen geïntroduceerd en veranderingen aangebracht in een organisatie. Tijdens de uitvoering worden verschillende ontwikkelingsstadia doorlopen, zoals de definitie, plan-, ontwerp-, bouw-, test- en implementatiefase. Het is belangrijk dat je een mix van technische-, gedrags- en contextgeoriënteerde competenties hebt. Dit geldt zowel voor de projectmanager als PMO medewerker. Om daardoor diverse soorten projecten, in diverse soorten omgevingen met diverse soorten doelstellingen te kennen en te kunnen begeleiden. Een PMO medewerker kan een ondersteunende, controlerende en/of adviserende rol vervullen in een project of in veranderingen. 
 • Hoe richt je een tijdelijk project- of programma PMO in en welke activiteiten kun jij uitvoeren? Het inrichten van een tijdelijk PMO gebeurt bij voorkeur stap voor stap. In de opleiding leer je meer over de mogelijke 10 stappen om een project- of programma PMO in te richten. Tevens zijn er diverse bouwblokken van werkzaamheden en activiteiten die mogelijk zijn. Waaronder bijvoorbeeld financiën, resourcemanagement, change management, risicomanagement of rapporteren. Een van de belangrijkste activiteiten van een PMO is zorgen voor goede dossiervorming.  
 • Wat is stakeholdermanagement en hoe kun jij daarbij helpen in een project? Stakeholdermanagement gaat over het opbouwen en onderhouden van de relatie met belanghebbenden gedurende het project of binnen een organisatie. Dit kunnen mensen met positieve, neutrale en negatieve intenties zijn. Elke verandering die wordt doorgevoerd, raakt groepen mensen binnen het bedrijf en wellicht daarbuiten. De projectmanager is meestal vooral bezig met het managen van alle belangen. Jij als PMO medewerker kunt adviseren en helpen bij het in kaart brengen en houden van de informatie. En je kunt ondersteunende communicatie uitvoeren. 
 • Wat is het belang van een goed projectdossier en waar kun je op letten?Elk project genereert een hele hoop informatie. Van tekeningen tot verslagen en van contracten tot e-mails. Al deze informatie moet goed worden beheerd, opgeslagen en toegankelijk worden gemaakt. Het is voor elk project van belang dat men snel inzicht in, en goed overzicht van alle benodigde informatie heeft. Dat er niet onnodig tijd wordt verspild met zoeken naar juiste versies van documenten of gebruik wordt gemaakt van inmiddels achterhaalde informatie. Zaken als eenduidige naamgeving van documenten, versiebeheer en traceerbaarheid zijn belangrijk en worden vaak in de waan van de dag en hectiek makkelijk vergeten. 
 • Hoe kun je jouw werkzaamheden afstemmen met de andere projectteamleden en de manager? Wie doet wat en welke werkzaamheden kun jij als PMO medewerker doen? Hier is geen eenduidig antwoord op. Dit verschilt per projectmanager en organisatie. Ook hangt het er natuurlijk van af wat jij kunt en wilt kunnen. Zo snel mogelijk wederzijdse verwachtingen afstemmen zorgt voor een prettige samenwerking en vergroot de kans op een succesvol project. In de opleiding krijg je hiervoor praktische tips. 
 • Wat zijn mogelijk carrièrepaden in het PMO vakgebied en wat is de toegevoegde waarde van projectondersteuning? Het belang van een professioneel PMO (Project management Office) is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Een PMO is een verbindende functie voor een organisatie zowel op strategisch, tactisch als op operationeel niveau. Een PMO levert diensten aan het management van projecten, maar ook aan programma's en portfolio's. Een PMO zorgt voor betere communicatie en afstemming tussen projecten en kwaliteit van projecten. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen en beheren van processen, procedures, trainingen en werkinstructies, tools en technieken, het verstrekken van (management)informatie en advies. Een PMO medewerker kan een specialist zijn op een bepaald aspect. Bijvoorbeeld: planner, risicomanager, kwaliteitsmanager, coach. 
 • Wat houdt het IPMA PMO examen in en wat is er nodig om hiervoor te slagen? De opleiding is gebaseerd op de richtlijnen van de IPMA Nederlandse Competence Baseline 4 voor de project management officer. Het niveau en de toetsingseisen van IPMA PMO liggen tussen IMPA-D en IPMA-C. Deze opleiding vergroot je kennis van zowel de 'harde' instrumentele, als de 'zachte' sociale aspecten van PMO conform deze baseline. Na deze opleiding, de nodige zelfstudie en het maken van de oefenvragen, kun jij bij IPMA Certificering het IMPA PMO examen gaan afleggen. 

Wat anderen vinden:

"Goede uitgebreide training, met veel plezier heb ik de training doorlopen. De afwisseling tussen filmpjes, tekst en opdrachten beviel mij goed. Sommige onderdelen duurden wel langer dan de tijd die er voor stond. Ook zou het fijn zijn als de tijd voor elk onderdeel ook links in beeld te zien is, want nu was het soms veel doorklikken om erachter te komen waar het eindigde." Aniek W

"Het is een goede training, je leert er ook veel van!" Hakan Ö

"Fijn om deze training in eigen tijd, thuis in eigen tempo te kunnen volgen." Marian W

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: IPMA PMO.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.