Puppet Advanced

Tijdsduur
Logo van NobleProg Nederland

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

NobleProg Nederland biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Deze cursus is bedoeld voor ervaren systeembeheerders en ontwikkelaars die Puppet Automation willen implementeren in complexe omgevingen. Na voltooiing kunt u een complexe systeemconfiguratie voor de Puppet omgeving implementeren in een omgeving met meerdere Masters-clients.

Puppet bestaat uit een aangepaste declaratieve taal om systeemconfiguratie te beschrijven, die rechtstreeks op het systeem kan worden toegepast of in een catalogus kan worden gecompileerd en via client-serverparadigma naar het doelsysteem kan worden gedistribueerd (met behulp van een REST-API), en de agent maakt gebruik van systeemspecifieke providers om de bron af te dwingen die in de manifesten is opgegeven. Met de bro…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Puppet, Docker, Ansible, Terraform en Lean Black Belt.

Deze cursus is bedoeld voor ervaren systeembeheerders en ontwikkelaars die Puppet Automation willen implementeren in complexe omgevingen. Na voltooiing kunt u een complexe systeemconfiguratie voor de Puppet omgeving implementeren in een omgeving met meerdere Masters-clients.

Puppet bestaat uit een aangepaste declaratieve taal om systeemconfiguratie te beschrijven, die rechtstreeks op het systeem kan worden toegepast of in een catalogus kan worden gecompileerd en via client-serverparadigma naar het doelsysteem kan worden gedistribueerd (met behulp van een REST-API), en de agent maakt gebruik van systeemspecifieke providers om de bron af te dwingen die in de manifesten is opgegeven. Met de bronabstractielaag kunnen beheerders de configuratie in termen op hoog niveau beschrijven, zoals gebruikers, services en pakketten zonder dat ze osspecifieke opdrachten hoeven op te geven (zoals rpm, yum, apt).


Puppet is modelgedreven, waardoor beperkte programmeerkennis nodig is om te gebruiken. Puppet komt in twee versies, Puppet Enterprise en Open Source Puppet.

Puppet Enterprise biedt niet alleen functionaliteiten van Open Source Puppet, maar biedt ook GUI-, API- en command line-tools voor knooppuntbeheer.

.

Onze on line trainingen worden door een live instructeur verzorgd.

  • Onze DaDesktop® -technologie creeert een digitale leeromgeving (en indien nodig een geclusterde enterprise infrastructuur) waarmee opdrachten en oefeningen uitgevoerd kunnen worden.
  • De deelnemers (en de trainer) hebben toegang tot deze virtuele leeromgeving via de browser zodat hij/zij oefeningen kan doen die real time ingezien kunnen worden door de trainer.
  • De trainer monitort niet alleen de voortgang van de prakitische oefeningen maar kan ook te hulp schieten en ingrijpen mocht dat nodig zijn.
  • Onze remote trainingen verschillen niet van onze klassikale cursussen zowel qua duur, interactiviteit, praktische oefeningen als het cursusmateriaal.
  • Door de flexibiliteit in de trainingsopbouw, de hoge mate van interactie tussen trainer en deelnemer en de hands-on oefeningen zijn onze onlinetrainingen zeer efficiënte en effectief.
  • Ook onze in-company trainingen leveren wij on line met live instructeur.

NobleProg - The World’s Local Training Provider. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Puppet.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.