OR en privacy

Niveau
Tijdsduur
Logo van OR Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 OR Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 135 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

OR Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amersfoort, Eindhoven, Utrecht, Zwolle

Beschrijving

Trainingen van OR Academy volgen een uniek concept, zijn zeer praktisch, zijn minimaal elk kwartaal te volgen en worden verzorgd door ervaren, gespecialiseerde trainers. De trainingen hebben een vaste lage prijs en zijn goedkoper dan bij andere aanbieders. Met niet goed, geld terug-garantie!

De privacywetgeving gaat veranderen. Er komt Europese wetgeving die de nationale wetgeving vervangt. Dat betekent dat de Wet bescherming persoonsgegevens per 25 mei 2018 zal verdwijnen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt daarvoor in de plaats. De AVG zorgt voor een uitbreiding en versterking van de privacyrechten. Organisaties hebben dan meer verantwoordelijkheid voor privacy. Als organisaties slordig omgaan met privacy dan kunnen ze een boete krijgen. Deze boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet. Er kan bovendien makkelijker worden geklaagd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als er onzorgvuldig met de gegevens wordt omgegaan. De AP m…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Trainingen van OR Academy volgen een uniek concept, zijn zeer praktisch, zijn minimaal elk kwartaal te volgen en worden verzorgd door ervaren, gespecialiseerde trainers. De trainingen hebben een vaste lage prijs en zijn goedkoper dan bij andere aanbieders. Met niet goed, geld terug-garantie!

De privacywetgeving gaat veranderen. Er komt Europese wetgeving die de nationale wetgeving vervangt. Dat betekent dat de Wet bescherming persoonsgegevens per 25 mei 2018 zal verdwijnen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt daarvoor in de plaats. De AVG zorgt voor een uitbreiding en versterking van de privacyrechten. Organisaties hebben dan meer verantwoordelijkheid voor privacy. Als organisaties slordig omgaan met privacy dan kunnen ze een boete krijgen. Deze boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet. Er kan bovendien makkelijker worden geklaagd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als er onzorgvuldig met de gegevens wordt omgegaan. De AP moet iedere klacht behandelen. Dat betekent dat iedereen die betrokken is bij persoonsgegevens kennis moet hebben van de AVG. Ook de OR ontkomt er niet aan. De OR heeft immers instemmingsrecht bij privacybescherming. Als uw organisatie het privacybeleid moet veranderen dan moet u instemmen met het nieuwe beleid. Wanneer doet u dat? In de cursus OR en privacy zetten we de nieuwe regels van de privacy voor u op een rij en de gevolgen voor de organisatie.

Resultaat na de cursus OR en privacy:

  • U krijgt meer inzicht in de risico’s en valkuilen van de privacy.
  • U kent de hoofdlijnen van de AVG.
  • U weet wat wel en niet mag met persoonsgegevens.
  • U weet wanneer u datalekken moet melden.
  • U kent de gevolgen van de nieuwe wetgeving voor uw organisatie.
  • U weet wanneer de OR instemmingsrecht heeft.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met OR Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.