Toezicht!

Niveau
Tijdsduur

Toezicht!

PE Café
Logo van PE Café

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Centrale thema's
De rol van toezicht is al ingrijpend veranderd, en verandert nog altijd. We verwachten steeds meer van onze toezichthouders. De druk op de verschillende toezichthouders neemt dus toe. Commissaris zijn is niet meer wat het vroeger was, de rol van adviseur is uitgebreid met controleur en persoonlijke aansprakelijkheid wordt steeds meer de stok achter de deur. De rol van de accountant ten opzichte van bedrijven is ook veranderd. Het aantal toezichthoudende instanties is fors gegroeid evenals de omvang van de toezichthouders. De AFM laat zich gelden en onder druk van de maatschappelijke opinie dreigen we te verzanden in ‘compliance’ en ‘checklisten’. In dit PE-Grand café kijken w…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Fraude / Fraudemanagement, Risicoanalyse, Risicomanagement, Risico-inventarisatie & evaluatie en Compliance.

Centrale thema's
De rol van toezicht is al ingrijpend veranderd, en verandert nog altijd. We verwachten steeds meer van onze toezichthouders. De druk op de verschillende toezichthouders neemt dus toe. Commissaris zijn is niet meer wat het vroeger was, de rol van adviseur is uitgebreid met controleur en persoonlijke aansprakelijkheid wordt steeds meer de stok achter de deur. De rol van de accountant ten opzichte van bedrijven is ook veranderd. Het aantal toezichthoudende instanties is fors gegroeid evenals de omvang van de toezichthouders. De AFM laat zich gelden en onder druk van de maatschappelijke opinie dreigen we te verzanden in ‘compliance’ en ‘checklisten’. In dit PE-Grand café kijken we naar de manier waarop toezicht nu is georganiseerd. We gaan in op de rol van de commissaris, de rol van de accountant en op de rol van de AFM. Hoe zien verschillende partijen het toezicht? Wat kunnen we verwachten van de verschillende toezichthouders en welke impact hebben de wijzigingen die plaats vinden? Kan toezicht zo worden georganiseerd dat het is ingericht op een proces van continue verbetering of blijven we hangen in sanctioneren en acteren vanuit angst. Hoor het hele verhaal van Jaap Koelewijn, Philip Wallage en aansprekende commissaris.

Tijd: 13.30 - 19.30 uur (inclusief buffet en aansluitend borrel)

Sprekers: Jaap Koelewijn & Philip Wallage

PE punten: 5

Investering: € 425,-- excl. BTW

LET OP: Informeer naar ons abonnement voor aantrekkelijke kwantumkorting!

Het PE-café is een concept dat je in staat stelt op een informele manier je PE punten te halen en intussen te werken aan je netwerk. Het PE-café wordt mogelijk gemaakt door KPMG en PLUC!.

PE-café sessies zijn enkele malen per jaar op verschillende locaties in het land. Alle sessies kenmerken zich door een informele sfeer, door toplocaties en topsprekers. In de PE-café's is volop ruimte voor kennisuitwisseling en discussie op actuele thema's. Het is tijd voor een verfrissende manier van leren!

Het PE-café bestaat in twee varianten. Het PE-Grand café duurt een hele middag en biedt ruimte voor verschillende sprekers die een onderwerp vanuit de theorie en vanuit de praktijk kunnen benaderen. De praktijk en de theorie ontmoeten elkaar dus in het PE-Grand café. Het PE-café is een twee en een half uur durende sessie aan het eind van de middag en geeft ruimte in een dialoog met een topspreker, in de kroeg en zonder verdere 'poespas' in te gaan op de kern van een onderwerp!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.