QST-1 Coaching Opleiding: Massage voor autisme

Type product
Logo van Qigong Sensory Therapy Institute - EU

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Laat ons met z'n allen autisme beter maken met massage. 

QST-1 Online - Ouder Trainer Cursus voor qigong sensorische therapie

Inschrijven is nu mogelijk

DATA 
Continu aanbod
Start elke eerste maandag van de maand (behalve in januari, juli of september)

DUUR
5 maanden (20 weken)

PRIJS
650€ excl. 21% BTW

CURSUS OMSCHRIJVING
De QST ouder interventie voor autisme is een wetenschappelijk bewezen effectieve interventie voor autisme die door ouders gegeven wordt onder begeleiding van getrainde QST ouder begeleiders. Het is bewezen dat de qigong massage de ernst van het autisme vermindert. Deze training wordt aangeboden aan autisme professionals  en para-professionals en aan ouders of naaste familieleden van kinderen met autisme die graag QST ouder trainer …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Massage, Autisme, Sportmassage & Sportfysiotherapie, Ayurveda en Reflexologie.

Laat ons met z'n allen autisme beter maken met massage. 

QST-1 Online - Ouder Trainer Cursus voor qigong sensorische therapie

Inschrijven is nu mogelijk

DATA 
Continu aanbod
Start elke eerste maandag van de maand (behalve in januari, juli of september)

DUUR
5 maanden (20 weken)

PRIJS
650€ excl. 21% BTW

CURSUS OMSCHRIJVING
De QST ouder interventie voor autisme is een wetenschappelijk bewezen effectieve interventie voor autisme die door ouders gegeven wordt onder begeleiding van getrainde QST ouder begeleiders. Het is bewezen dat de qigong massage de ernst van het autisme vermindert. Deze training wordt aangeboden aan autisme professionals  en para-professionals en aan ouders of naaste familieleden van kinderen met autisme die graag QST ouder trainer willen worden. QST ouder trainers leren families de dagelijkse qigong massage aan en zorgen voor wekelijkse coachende ondersteuning tijdens de eerste 12 weken van een jaartraject voor QST ouder interventie. Ouder Trainers geven geen rechtstreekse therapie aan kinderen.

Deze cursus duurt vijf maanden en wordt volledig online gegeven; waaronder een maand met theoretische training en vier maanden van klinische supervisie. Tijdens de klinische supervisie leren cursisten ouders de massage te geven en begeleiden wekelijks het gezin en het kind. Tijdens deze wekelijkse bezoeken observeert de cursist de ouders die de massage geven en geeft ondersteuning en coaching om de ouders te leren de massage aan te passen aan de reacties van hun kind. De cursist motiveert de ouders om de massage dagelijks te geven. Cursisten leren niet het QST massage protocol voor therapeuten en zullen niet gecertificeerd worden om rechtstreeks met kinderen te werken of ze te behandelen. Hiervoor moet je de QST2 [LINK] opleiding volgen.

Voor de start van de cursus moeten cursisten een gezin zoeken met een kind met autisme jonger dan zes jaar (geen rechtstreekse familie) waarbij de familie bereid is om tijdens de duur van de opleiding (12 weken) dagelijks de massage te geven onder begeleiding van de cursist. Criteria voor deelname van het kind:

 • ASS diagnose

 • is  jonger dan 6 jaar

 • neemt geen psychotrope medicatie

 • heeft geen bijkomende neurologische aandoening hebben bv. hersenverlamming of onbehandelde epilepsie

 • geen andere intensieve autisme interventies zijn ingepland tijdens de duur de QST

Deze online cursus vraagt intensieve studie, het maken van wekelijkse opdrachten, testen, een praktisch examen via Skype en deelname aan het online discussie platform. Succesvolle cursisten zijn onafhankelijke studenten met een sterke motivatie en goede organisatorische vaardigheden die de verschillende cursuselementen zelf kunnen monitoren op hun vooruitgang. Voor meer informatie raadpleeg de cursus inhoud en planning (onderaan deze pagina).

DOELGROEP
De cursus richt zich tot professionele begeleiders en naar alle opvoeders/begeleiders, paramedici, leerkrachten, vrijwilligers of mantelzorgers die werken met kinderen, jongeren of volwassenen met een diagnose ASS met of zonder een verstandelijke beperking,

TOELATINGSVOORWAARDEN
Aanvragers zijn:

 • Een ouder of een naast familie lid van een kind met autisme OF hebben minimum twee jaar professionele ervaring met kinderen met autisme.

 • in goede gezondheid en nemen weinig of geen chronische medicatie. De reden hiervoor is dat qigong sensorische training gebruik maakt van de energie, intentie en gevoeligheid van de QST trainer. Volgens de Chinese geneeskunde nemen chronische ziekten en chronische medicatie energie weg van je totale energie en gevoeligheid en dus verminderen zij

  ​de middelen beschikbaar om met QST te werken. 


VERANTWOORDELIJKHEDEN
Deelnemers

 • rekruteren een gezin met kind dat voldoet aan bovenstaande criteria en krijgen toestemming van dit gezin voor deelname

  aan het trainingstraject.

 • verzamelen pre- en post test data

 • plannen 12 ondersteunende coaching sessies in met het gezin

 • werken alle wekelijkse opdrachten op tijd af


EVALUATIE

 • alle online testen succesvol afronden

 • slagen voor het praktisch examen via Skype

 • 12 ondersteunende coaching sessies geven aan je gezin

 • het vermogen hebben om ouders succesvol te coachen

 • afgestudeerde cursisten zullen op de QSTI website vermeld worden.


INSCHRIJVEN
doe je door het QST1 registratieformulier in te vullen en te mailen naar het QSTI.
De deelnemers krijgen toegang tot het leerplatform zodra hun inschrijvingsformulier en betaling door QSTI werd ontvangen en zij de pre-cursus activiteiten voltooid hebben. De cursus instructeur zal de deelnemers per e-mail een lijst met deze activiteiten bezorgen. Het voltooien hiervan vraagt voor de meeste cursisten ongeveer 2-4 weken. Zodra er voldaan is aan de pre-cursus vereisten krijg je een toegangscode die je toegang geeft tot de online cursus en kun je de cursus van 20 weken starten.

Voor meer informatie neem contact op met de cursus instructeur.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.