Spreken voor publiek

Adres:

Hooghiemstraplein 67
3514AX Utrecht

9
Gemiddeld cijfer voor Spreken voor publiek
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Denise Hulst
9
warning Spreken%20voor%20publiek is niet meer beschikbaar

"Ik vond het zeer nuttig en inspirerend. Prima om alles eens zo goed op een rijtje te krijgen en een helder verhaal neer te zetten dat recht doet aan wat ik doe. " - 30-08-2021 08:54

"Ik vond het zeer nuttig en inspirerend. Prima om alles eens zo goed op een rijtje te krijgen en een helder verhaal neer te zetten dat recht… alles lezen - 30-08-2021 08:54

Beschrijving

Bij Spreken voor publiek leer je spreken voor publiek. Of het nou om een presentatie van een project gaat, de eindconclusies van een onderzoek, of dat je een vergadering moet leiden. Op het moment dat jij je boodschap over de buhne moet brengen kun je maar een ding doen: gaan! Hoe je dat op een ontspannen manier kunt doen leer je bij Spreken voor publiek. Bij Spreken voor publiek kun je verschille…

Lees de volledige beschrijving

Bij Spreken voor publiek leer je spreken voor publiek. Of het nou om een presentatie van een project gaat, de eindconclusies van een onderzoek, of dat je een vergadering moet leiden. Op het moment dat jij je boodschap over de buhne moet brengen kun je maar een ding doen: gaan! Hoe je dat op een ontspannen manier kunt doen leer je bij Spreken voor publiek. Bij Spreken voor publiek kun je verschillende trainingen volgen:

Spreken voor publiek
Je gaat aan de slag met de vijf fasen van de retorica. Dat systeem is al meer dan tweeduizend jaar oud, maar werd door trainers Esther van der Voort en Huibert-Jan van Roest in een modern (en totaal niet wollig) jasje gestoken.

Met behulp van dit systeem leer je in een dag tijd hoe je jouw verhaal goed kan voorbereiden en presenteren. Verwacht geen droog college. We gaan actief aan de slag, en er zijn meerdere momenten waarop jij je verhaal presenteert. Aan het einde van de dag heb je de nodige meters gemaakt, en ga je nooit meer onvoorbereid het podium op.  


De Plopkap training
Veel mediatrainingen zijn erop gericht om ‘vooral niets verkeerd te zeggen’. Wie op die manier getraind is, zal ook niet zo gauw iets goeds zeggen. Dat moet anders kunnen dachten PR-deskundige Eelco Parie van Coebergh Communicatie en Huibert-Jan van Roest van Spreken Voor Publiek. Zij sloegen de handen ineen, en ontwikkelden een unieke mediatraining.

Bij een mediatraining van De Plopkap leer jij om:

1. Je feiten op orde te hebben;
2. Een sterke boodschap in je zak te hebben;
3. Ontspannen te blijven tijdens een interview

En vooral…
Authentiek te zijn


De Pleittraining
Het pleidooi is het moment suprême in een rechtszaak. De spreektijd die je dan krijgt staat volledig ten dienste van het overtuigen van de rechter. Soms kan een goed gekozen frame of een sprekend voorbeeld, net het laatste zetje zijn om de zaak de goede kant op te kantelen. Ook buiten de rechtszaal zijn verbale vaardigheden onmisbaar in de advocatenpraktijk.

Bij een pleittraining leer jij om:

1. Een goede structuur voor je pleidooi te kiezen;
2. Helder en beeldend te formuleren;
3. De juiste strategische keuzes te maken;
4. Ontspannen te blijven tijdens het spreken;

Praktisch

Onze pleittrainingen worden uitsluitend aangeboden in samenwerking met, het door de NOVA geaccrediteerde, instituut PleitAcademie.SSSStttt...
is een eendaagse spreektraining in Utrecht; Status, Structuur, Storytelling & Stand up)
Vier elementen die op het eerste gezicht misschien niet veel met elkaar te maken hebben. Toch vormen ze samen een unieke rode draad door deze training, waarin je onder begeleiding van spreektrainers aan de slag gaat met jouw eigen verhaal. We beginnen heel klein, en werken langzaam toe naar jouw ‘big story’. Hoe groot dat verhaal is? Dat bepaal je helemaal zelf, maar meeslepend wordt het sowieso.

De tien lessen van Stand up Comedy
Een stand-up comedian heeft op het podium niets om op terug te vallen. Geen gelikte powerpoint. Geen prachtig pianospel. Alleen in de spotlight met de microfoon en zichzelf. Om op die manier voor een groep te staan is misschien spannend, maar het is de allerbeste leerschool voor sprekers. In de training ‘De 10 Lessen van Stand-up Comedy’ komen in één middag de belangrijkste lessen uit de stand-up comedy voorbij. Hoe kies je je punchline? Hoe maak ik contact met de zaal? Wat is ‘in het nu zijn’ eigenlijk?

De training is heel geschikt als teambuildingactiviteit, en kan een prachtig hoogtepunt zijn in (bijvoorbeeld) een traineeprogramma. Dankzij de stand-up skills van de trainers, blijft de sfeer altijd goed. Aan het einde van de training doet iedereen op het podium zijn verhaal. Dat hoeft niet grappig te zijn, maar het mag natuurlijk wel!

9
Gemiddeld cijfer voor Spreken voor publiek
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_half
Denise Hulst
9
warning Spreken%20voor%20publiek is niet meer beschikbaar

"Ik vond het zeer nuttig en inspirerend. Prima om alles eens zo goed op een rijtje te krijgen en een helder verhaal neer te zetten dat recht doet aan wat ik doe. " - 30-08-2021 08:54

"Ik vond het zeer nuttig en inspirerend. Prima om alles eens zo goed op een rijtje te krijgen en een helder verhaal neer te zetten dat recht… alles lezen - 30-08-2021 08:54

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 137.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!