Performance testen

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Performance testen

Testsmith
Logo van Testsmith

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam of online (afhankelijk van de maatregelen)
15 sep. 2022 tot 16 sep. 2022
placeEindhoven of online (afhankelijk van de maatregelen)
20 okt. 2022 tot 21 okt. 2022
5% korting
placeUtrecht of online (afhankelijk van de maatregelen)
24 nov. 2022 tot 25 nov. 2022
5% korting

Beschrijving

Performance is een aspect dat bij moderne applicaties steeds belangrijker wordt. Performance testing zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de performance en responstijden van het systeem dat wordt blootgesteld aan een bepaalde belasting.

Deze tweedaagse training van Testsmith neemt je mee in de wereld van het performance testen. Gefrustreerde eindgebruikers, downtime, bounce rate en negatieve media-aandacht kunnen allemaal het gevolg zijn van slechte performance van een applicatie. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een betere performance leidt tot een betere conversie. Maar hoe test je dat? Tijdens deze training gaan we een compleet performance testtraject uitvoeren. Van het specific…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Performance is een aspect dat bij moderne applicaties steeds belangrijker wordt. Performance testing zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de performance en responstijden van het systeem dat wordt blootgesteld aan een bepaalde belasting.

Deze tweedaagse training van Testsmith neemt je mee in de wereld van het performance testen. Gefrustreerde eindgebruikers, downtime, bounce rate en negatieve media-aandacht kunnen allemaal het gevolg zijn van slechte performance van een applicatie. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een betere performance leidt tot een betere conversie. Maar hoe test je dat? Tijdens deze training gaan we een compleet performance testtraject uitvoeren. Van het specificeren van scripts tot en met het uitvoeren en analyseren van de resultaten. De performance testscripts neem je mee naar huis en kun je direct toepassen op je eigen situatie.

Programma van de training performance testen

 • Introductie performance testen
  • Doel
  • Gevolgen van het -niet- doen
  • Soorten performance test
 • Server responsetijden en de gebruikerservaring
 • Het maken van scripts
 • Implementeren van verificatiepunten
 • Oefeningen met Jmeter en Gatling

Doelgroep van de training performance testen

De training is bedoeld voor iedereen die zich wilt verdiepen in performance testen. In het bijzonder testers en ontwikkelaars. 

Ervaring met de basisprincipes van programmeren is geen vereiste, maar enige affiniteit met techniek is wel aan te raden.

Vorm van de training performance testen

De training wordt in een groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers gegeven, zodat de kwaliteit van de training gewaarborgd kan worden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht de docent de praktische toepasbaarheid toe. 

Deze klassikale training is interactief van opzet, wat betekent dat er veel ruimte is voor het stellen van vragen of het inbrengen van eigen praktijk cases. Aan de hand van oefeningen werk je een aantal scenario's uit. Hierin behandelen we onder andere stress testing, load testing, piek testing en duur testing.

Doel van de training performance testen

Hebben eindgebruikers tijdens het gebruik van de website, applicatie of systeem vaak last van problemen? Dan zal je dit misschien merken aan ontevreden gebruikers, teruglopend verkeer of een lage conversie. Om het performance probleem vast te stellen voer je een performance testtraject uit. Het testtraject kan bestaan uit verschillende soorten scripts, ieder met een specifiek doel. Door deze tests steeds uit te voeren voor een release van nieuwe functionaliteit zorg je continue voor een goede performance én voor een betere gebruikerservaring van je eindgebruikers. Schrijf je vandaag in en binnen de kortste keren voer je zelfstandig performance tests uit!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Testsmith, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.