Alex Beishuizen

Verandermanager, schrijver, spreker en docent

Overzicht

Alex Beishuizen (1965) begon zijn carrière in de radiojournalistiek. Hij werkte voor diverse media in journalistieke en managementfuncties. Zo was hij chef van diverse redacties van het AD en hoofdredacteur van ICT-vaktitels Computable en CRN, van e-businessplatform Emerce en van Intermediair. Sinds 2012 is hij zelfstandig media-adviseur. Bij Passionned Group is Alex actief als executive partner en publisher.

Docent

Van 2008 tot en met 2016 was Alex als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Hij doceerde verschillende vakken en gaf diverse colleges, veelal met betrekking tot marketing, journalistiek, ondernemerschap, communicatie en verandermanagement. Daarnaast verzorgde hij als (gast)docent colleges voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG), de Fontys Hogeschool Journalistiek en de Universiteit Leiden.

Verandermanager

Door zijn analytische vermogens, oplossingsgerichtheid, ervaring en kennis van de markt en mediabranche (krant, tijdschrift, radio, tv en internet) kan Alex onmiddellijk meerwaarde bieden voor uitgevers, directies en redacties. Hij is bovenal een change-manager in de breedste zin van het woord. Dankzij zijn uitgebreide kennis van mediaorganisaties, online platforms en online publiceren, verdienmodellen, redacties, financiën en stakeholders is hij zeer breed inzetbaar. Daarnaast is hij auteur van het mediaboek ‘Gouden graal of reddingsboei’.

Digitale transitie

Alex veranderde Computable van een traditioneel weekblad met website in een online titel met als bijproduct een magazine, webinars, congressen en diverse jaargidsen. Het werd het eerste traditionele weekblad dat door een internetredactie werd gemaakt.

Daarnaast bouwde Computable op zijn initiatief een expertpanel op van meer dan duizend leden die gevraagd en ongevraagd (user generated) content leveren voor website en magazine. Deze bijzondere transitie bleef niet onopgemerkt en Computable won er in 2009 de prestigieuze jaarlijkse LOF Prijs voor vaktitels mee. Computable werd op slag een landelijk bekende vaktitel en nog altijd wordt Alex gevraagd om over dit onderwerp te spreken op congressen en seminars.

Het resulteerde ook in een boek over zijn visie op media en internet: ‘Online of flatline, een uitweg uit het sterfhuis van de media’, dat hij samen schreef met toenmalig adjunct-hoofdredacteur van Computable Johannes van Bentum.

Ervaringen

Alex Beishuizen heeft nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Producten voor je persoonlijke ontwikkeling van Alex Beishuizen

Management

Not for humans