Krijn Vrolijk

Krijn Vrolijk

Black Belt/Consultant

Krijn Vrolijk is een ervaren Lean Six Sigma Black Belt. Het werd hem gaandeweg (en soms door schade en schande) duidelijk hoe belangrijk ‘gedrag’ voor een succesvolle verandering is. Zodoende is hij zich daar steeds meer in gaan verdiepen, natuurlijk niet zonder de basis – als in: theoretische kennis van veranderfilosofieën en praktijkervaring met het toepassen ervan – uit het oog te verliezen. Hij maakt dingen liever niet nodeloos ingewikkeld. Als levensgenieter kan hij het waarderen dat veranderen vaak ook plezier met zich meebrengt.

Loopbaan: Het grootste deel van zijn werkzame leven werkte Krijn bij Aegon. Als leidinggevende kwam hij in aanraking met Lean Six Sigma. Verrast door de soms confronterende inzichten die deze veranderfilosofie hem bracht en geïnspireerd door de energie die vrijkwam tijdens veranderen met Lean Six Sigma koos hij ervoor een Green- en daarna Black Belt-opleiding te volgen. Als een van de eerste Black Belts van Aegon verrichtte hij als procesmanager voor het bedrijfsonderdeel Schade pionierswerk. Naast het uitvoeren van verbetertrajecten, maakte en gaf hij trainingen en coachte hij Green en Black Belts. Ook ontwikkelde hij bijvoorbeeld een procesaudit om resultaten te borgen.

Dat continu verbeteren ook om het overwinnen van weerstand vraagt, is wellicht een open deur maar daarom niet minder waar. Zodoende is Krijn na zijn certificering als Black Belt diverse trainingen gaan volgen, met als doel zo veel mogelijk te begrijpen van zijn gedrag en dat van anderen. En die kennis om te zetten naar zo effectief mogelijke veranderingen. Na zijn tijd bij Aegon werkte hij twee jaar als trainer. In deze periode ontwikkelde hij zijn didactische vaardigheden.

Iets geleerd van Krijn Vrolijk?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Krijn Vrolijk? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.